02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Dafalgan Pediatrie Siroop 150ml

Siroop 150ml
4,90
Op voorraad
4,90
Pijnstillend en koortswerend middel op basis van paracetamol, in de vorm van siroop. Voor kinderen onder de 10 jaar.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Symptomatische behandeling van pijn en koorts.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De gebruikelijke dosis voor kinderen is 10 tot 15 mg/kg per 6 uur (40 tot 60 mg/kg/24 uur); bijgeelzucht wordt deze dosis gehalveerd. De maximumdosis die niet mag worden overschreden is 60 mg/kg/24uur. De te gebruiken dosering wordt aangepast aan het gewicht en de toestand van de patiënt.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan DAFALGAN Pediatric bijwerkingen veroorzaken, maar ze komen niet bij iedereen voor. Informeer uw arts onmiddellijk als u tekenen van een allergische reactie opmerkt. De volgende bijwerkingen zijn gemeld tijdens het post-marketing toezicht, maar hun frequentie is niet bekend: Hematologische en lymfatische systeemaandoeningen - Trombocytopenie (daling van het aantal bloedplaatjes in het bloed),- Neutropenie (daling van het aantal neutrofielkorulocyten)-Leucopenie (daling van het aantal witte bloedcellen). Immuunsysteemaandoeningen - Anafylactische shock - Angio-oedeem (zwelling van de weefsels in het gezicht en de luchtwegen) - Overgevoeligheidsreactie (allergie) Hartaandoeningen - Hypotensie-Gastro-intestinale aandoeningen - Diarree - Buikpijn - Heftige aandoeningen - Verhoogde lever-enzymen - Huid- en onderhuidaandoeningen - Huid- en onderhuidse weefselaandoeningencutaan - Urticaria - Erythema (roodheid) - Huiduitslag (huiduitslag) - Onderzoeken (biologische tests) - Vermindering van INR (antistollingsmonitoringrapport) - Verhoging van INRS als u één van de als ernstig genoemde effecten opmerkt of als het kind ongewenste effecten heeft die niet in deze mededeling worden genoemd, informeer uw arts of apotheker.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Paracetamol 30mg/ml, macrogol 6000, vloeibare suiker, natriumsaccharine, kaliumsorbaat, karamel-vanille aroma, watervrij citroenzuur, gezuiverd water.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik nooit DAFALGAN Pediatrie - als het kind overgevoelig (allergisch) is voor paracetamol, fenacetine of een van de andere bestanddelen in DAFALGAN Pediatrie . - als uit medisch onderzoek ernstige lever- of nierziekten zijn gebleken, zonder advies van uw arts. - Als het kind fructose-intolerantie of glucosegalactose malabsorptiesyndroom heeft. Wees voorzichtig met DAFALGAN Pediatrie - de voorgeschreven of aanbevolen doses niet overschrijden of de behandeling zonder medisch advies verlengen. - lever- en nierfunctie moeten regelmatig worden gecontroleerd tijdens langdurige of hoge-dosis paracetamolbehandeling. - als het kind een nier-, hart-, long- of bloedarmoede heeft, moet u het gebruik van dit geneesmiddel niet herhaaldelijk vermijden. - als de symptomen langer dan 3 dagen aanhouden, raadpleeg dan uw arts. - als bepaalde laboratoriumtests worden voorgeschreven aan het kind, omdat ze kunnen worden verstoord. - Als het kind al andere geneesmiddelen gebruikt, lees dan ook de rubriek "Gebruik van andere geneesmiddelen". Raadpleeg uw arts als een van de bovenstaande waarschuwingen op het kind van toepassing is of in het verleden is geweest. Gebruik van andere medicijnen Als het kind een ander medicijn inneemt of onlangs een ander medicijn heeft ingenomen, inclusief een vrij verkrijgbare medicatie, praat dan met uw arts. DAFALGAN of het andere geneesmiddel kan inderdaad minder effectief zijn dan verwacht, of het kind kan meer kans hebben op een bijwerking. - DAFALGAN Pediatric kan voor een beperkte tijd worden gebruikt met anti-reumatische geneesmiddelen, maar het is het beste om het gebruik ervan te vermijden in combinatie met alcohol, anti-epileptica of kalmerende middelen die barbituraten bevatten. - Pediatrische 
DAFALGAN
kan in verband worden gebracht met antistollingsmiddelen, maar het langdurig innemen van paracetamol kan het risico op bloedingen verhogen en vereist regelmatige medische controle. - De
absorptie van paracetamol
kan verhoogd worden in combinatie met metoclopramide

(anti-misselijkheids-

en braakmedicatie) en verminderd worden in combinatie met colestyramine

(

bloedvetverlagende medicatie) of actieve kool. -

Als het kind diflunisal (

gebruikt voor pijn) gebruikt, neem dan contact op met de arts voordat u Pediatrische DAFALGAN gebruikt. -
Dit geneesmiddel bevat paracetamol
: hiermee moet rekening worden gehouden bij het gebruik van

andere op paracetamol gebaseerde geneesmiddelen

, om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden. Voedingsmiddelen en drankenNiet van toepassingZwangerschap en lactatieNiet van toepassing.
Rijden in een voertuig en
gebruik van machinesNiet van
toepassingBelangrijke
informatie
over bepaalde bestanddelen van DAFALGAN Pediatries-


Als uw arts u heeft geïnformeerd over een intolerantie voor bepaalde suikers, neem dan contact met hem of haar op voordat u deze

medicatie

gebruikt

. - De

drinkbare oplossing bevat 3,3 g sacharose per 10

ml

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Dafalgan
Aflevervorm Siroop
Type product Geneesmiddel
Leeftijdscategorie Voor baby's, Voor kinderen
Smaak Karamel, Vanille
Werkzaam bestanddeel Paracetamol
Generisch middel? not available
Geschikt voor gevoelige maag? available
Toedieningswijze Oraal
Zonder kleurstoffen? available
Zonder suiker? not available

Dafalgan Pediatrie is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Dafalgan Pediatrie

Geneesmiddelen op basis van paracetamol blijven de eerste keuze voor behandeling van pijn en koorts.

In sommige gevallen gaat de voorkeur toch uit naar ibuprofen of acetylsalicylzuur. Let in dat geval op de volgende zaken:
  • Neem de laagst mogelijke effectieve dosis gedurende een zo kort mogelijke periode.
  • Respecteer de voorgestelde tijd tussen 2 innames, ook al heb je het gevoel dat de pijn onvoldoende gestild wordt of snel terugkomt.
  • Neem geen 2 verschillende ontstekingsremmers in dezelfde periode.
  • Gebruik geen ibuprofen of acetylsalicylzuur in het geval van waterpokken en gordelroos.
  • Vermijd het gebruik van ibuprofen of acetylsalicylzuur tijdens de zwangerschap.

De werkzame bestanddelen van Dafalgan worden opgenomen in de darm. Het klopt dat een bruistablet sneller de maag kan passeren omdat deze reeds is opgelost terwijl een tablet eerst in de maag uiteen moet vallen vooraleer deze verder kan naar de darmen. Je zou dus kunnen stellen dat een bruistablet iets sneller wordt opgenomen dan een sliktablet, als je telt vanaf het moment dat je deze inneemt. Maar hou er natuurlijk ook rekening mee dat een bruistablet ook eerst nog moet oplossen in een glas water. Dit mee in rekening houdende is het verschil dan ook verwaarloosbaar.

Neen, Dafalgan is een pijnstiller en kan ingezet worden bij pijn en koorts. Dit is geen ontstekingsremmer.

Overmatig en langdurig gebruik van pijnstillers kan medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaken.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek