02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

D-Cure Calcium 1000mg Kauwtabletten 84 stuks

Kauwtabletten 84 stuks
34,48
Op voorraad
34,48
Kauwtabletten om een tekort aan vitamine D en calcium aan te vullen.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

- Ter aanvulling van calcium en vitamine D tekorten bij volwassen en ouderen
- In combinatie met behandelingen voor botontkalking, waar calcium en vitamine D waarden te laag zijn of wanneer er een hoog risico bestaat voor te lage waarden

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Neem 1 tablet per dag, liefst na het avondeten. De tabletten mogen stukgebeten worden of je mag ze opzuigen, maar niet in z'n geheel doorslikken.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stoffen in dit middel zijn: calcium en cholecalciferol (vitamine D3)Elke kauwtablet bevat 1000 mg calcium (als calciumcarbonaat) en 25 microgram cholecalciferol (vitamine D3) overeenkomend met 1000 IE. De andere stoffen in dit middel zijn: DL-alfa-tocoferol (E307), triglyceriden, gemodificeerd zetmeel (E1450), sucrose, natriumascorbaat (E301), siliciumdioxide (E551), povidon K29/32, isomalt, sucralose, magnesiumstearaat, crospovidon en oranje aroma.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Wees extra voorzichtig met dit middel en raadpleeg uw arts of apotheker als u:
- nierstenen of andere nierproblemen heeft of heeft gehad (uw arts moet uw behandelingnauwlettend controleren als uw nieren niet goed werken om ervoor te zorgen dat u niet te veel calcium in uw bloed krijgt)
- als u langdurig bedlegerig bent (maanden) en als u lijdt aan botontkalking (osteoporose)
omdat u mogelijk hoge calcium waarden heeft in uw bloed
- eventuele andere geneesmiddelen inneemt die calcium of vitamine D bevatten (uw arts of apotheker kan u dit mededelen)
- als u lijdt aan sarcoïdose, een zeldzame ziekte waarbij onverwacht ontstekingen ontstaan in lichaamsweefsels (uw arts kan u hier meer over vertellen)

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk D-Cure
Aflevervorm Kauwtabletten
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Aanvullend
Bevat Calcium, Vitamine D
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Sinaasappel
Keyword Botontkalking
Grote tabletten available
Grote verpakking available
Zonder suiker? not available

D-Cure Calcium 1000mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over D-Cure Calcium 1000mg

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

De vitamine D in de D-cure is op basis van wolvet. Het is dus geschikt voor vegetariërs maar niet voor veganisten.

Deze afkortingen betekenen hetzelfde: IE staat voor internationele eenheid en IU voor international unit. De hoeveelheid van een vitamine kan worden uitgedrukt in microgram of in IE.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek