02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
12-10-2018 | Algemeen welzijn

Depressie, de ziekte van de 21e eeuw

In België worden er ruim 1,3 miljoen mensen behandeld voor een depressie of een andere stemmingsstoornis. Dit verontrustend hoog aantal van bijna 1 Belg op 8 groeit nog steeds. 

Lees hieronder de informatie van Dr. Peter Aelbrecht, auteur van de 2 boeken "Homo energeticus" en "Homo energeticus receptenboek".

Deze trend zien we in alle economisch hoogontwikkelde landen. De verklaring vinden we in de manier waarop in deze landen wordt geleefd: veel te weinig beweging voor veel te veel intellectuele arbeid, te veel prikkels in het computertijdperk, ongezonde voeding en meer en meer het verlies van een gezin of een bepaalde zingeving die steun kan bieden als het moeilijk gaat.

We onderscheiden twee grote groepen van depressies:

  • Een depressie veroorzaakt door een Serotonine tekort, die als symptomen naast het depressief zijn ook prikkelbaarheid, agressie en slapeloosheid kent.
  • Een depressie veroorzaakt door Dopamine tekort die naast depressief zijn ook moeheid en lusteloosheid als symptomen kent.

Hoe een depressie behandelen? natural energy l tyrosine

Een depressie behandelen doe je in de eerste plaats met behulp van een therapeut die samen met jou kan kijken welke stappen er in je leven dienen gezet te worden om de oorzaken van deze depressie aan te pakken. Tal van mensen zoeken vandaag echter hun heil in het nemen van klassieke antidepressiva. België is koploper in heel de wereld wat betreft de inname van klassieke antidepressiva per inwoner.

Deze klassieke antidepressiva hebben vaak niet de gewenste werking en zijn verantwoordelijk voor tal van neveneffecten zoals:

  • gewichtstoename 
  • vermindering van seksuele lust
  • concentratie- en geheugenstoornissen
  • vervreemding van de eigen persoonlijkheid

Gezonde alternatieven?

Er bestaan natuurlijke gezonde alternatieven voor de behandeling van een depressie die deze schadelijke neveneffecten niet vertonen en minstens even doeltreffend zijn als de klassieke medicatie. Wanneer een depressie veroorzaakt wordt door een tekort aan Serotonine dan kan de inname van 1000mg L-tryptofaan (= de natuurlijke voorloper van Serotonine) vóór het slapen soelaas brengen. Hierdoor zullen niet enkel de klachten van depressie verdwijnen maar eveneens zal men een betere nachtrust kennen. L-tryptofaan wordt in het lichaam niet enkel omgezet in serotonine maar ook in het natuurlijk slaaphormoon melatonine.

Wanneer een depressie echter veroorzaakt wordt door een tekort aan Dopamine dient men te kiezen voor de inname van 1000mg L-tyrosine (= de natuurlijke voorloper van Dopamine) ’s ochtends. De depressieve klachten zullen hierdoor gevoelig verminderen en er zal meer energie aanwezig zijn. L-tyrosine wordt niet enkel omgezet in dopamine maar ook in adrenaline wat zorgt voor een toename van onze energie en alertheid.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels