02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

Dettolmedical chloroxylenol 4,8% Oplossing 500ml

Oplossing 500ml
12,04
Op voorraad
12,04
Ontsmettingsmiddel voor oppervlakten en wonden, altijd verdund te gebruiken. Het product wordt een melkachtige oplossing eens het verdund wordt in water. Kan gebruikt worden voor het ontsmetten en reinigen van oa. wonden, insectenbeten, etc.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik vormt naverdunning in water een melkachtige oplossing. Het is een topisch ontsmettingsmiddel dat wordtgebruikt om kleine wondjes zoals snijwonden, schrammen en insectenbeten te reinigen.Het is geconcentreerd en moet verdund worden voor gebruik

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Specifieke ontsmetting - Wonden, sneden, beten, zweertjes. - Pre-operatief. - Uitwendige ontsmetting bij gynecologie. - Snelle ontsmetting van instrumenten, oppervlakten en ziekenhuismateriaal. Lichaamshygiëne - Ontsmetting van de handen. - Meeëters en puistjes. - Voetverzorging. Huishoudelijke hygiëne - Ontsmetting van het linnen.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Die treden zeer zelden op (treden op bij minder dan 1 op de 10.000 mensen). Er zijn huidreacties opgetreden bij gebruik om huidwonden te reinigen zoals irritatie, uitslag, progressieve degeneratie van de huid, huidzweren op de plaats van applicatie. Ontsteking, ontkleuring van de huid, jeuk, afschilfering en vervelling en een brandend gevoel. Ook werd haaruitval gerapporteerd.Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt dieniet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Wat bevat Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik
- Het werkzame bestanddeel is chloroxylenol 4,8 mg/100 ml concentraat voor oplossing voorcutaan gebruik.
- De andere bestanddelen zijn pijnboomolie, isopropylalcohol, castoroliezeep, karamel (E150c) en gezuiverd water.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 maanden.
Gebruik Dettolmedical niet
- als u eczeem hebt (een droge, schilferige huidziekte)
- als u allergisch (overgevoelig) bent voor chloroxylenol of één van de andere bestanddelen van Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik. Niet gebruiken rond de ogen, de oren, de neus of mond.
Bij inslikken spoel de mond spoelen en drink veel water of melk. In geval van accidenteel oogcontact moet het oog worden gespoeld met een grote hoeveelheid koud water. In beide gevallen moet een arts geraadpleegd worden. Indien onverdund gebruikt, de huid wassen en een arts raadplegen als een huidreactie optreedt.

Gebruik met andere geneesmiddelen
Aangezien er geen specifieke studies werden uitgevoerd, verdient het geen aanbeveling Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik samen met een ander topisch product te gebruiken.

Zwangerschap en borstvoeding
Dettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap onder medisch toezicht. Het wordt niet aanbevolen Dettol aan te brengen op de huid van de borsten tijdens borstvoeding.

Rijvaardigheid en het gebruik van machinesDettolmedical Chloroxylenol 4,8% Concentraat voor oplossing voor cutaan gebruik heeft geeninvloed op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Dettol
Aflevervorm Oplossing
Type product Geneesmiddel
Effect Ontsmettend
Werkzaam bestanddeel Ander
Kleurloos available
Prikt niet not available
Generisch middel? not available

Dettolmedical chloroxylenol 4,8% is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek