02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Diclotopic 1% Apotex Gel 60g

Gel 60g
12,02
Op voorraad
12,02
Geneesmiddel op basis van diclofenac in de vorm van een gel voor uitwendig gebruik. Werkt ontstekingswerend en pijnstillend.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Diclotopic bevat het werkzame bestanddeel diclofenac-epolamine, dat een soortgeneesmiddel is dat een niet–steroïd anti-inflammatoir geneesmiddel wordt genoemd.Diclotopic, 1% gel wordt beoogd te worden gebruikt bij plaatselijke symptomatische verlichtingvan pijn en ontsteking door na trauma optredend letsel zoals kneuzingen, verstuikingen enpeesontsteking. Geschikt vanaf 14 jaar, niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding zonder medisch advies.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Diclotopic, 1% gel wordt beoogd te worden gebruikt bij plaatselijke symptomatische verlichting van pijn en ontsteking door na trauma optredend letsel zoals kneuzingen, verstuikingen en peesontsteking.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Afhankelijk van de grootte van de aangedane plaats die moet worden behandeld, dient 2 tot 4maal per dag gedurende maximaal twee weken 2-4 g gel te worden aangebracht. Na aanbrengenmoeten de handen worden gewassen, tenzij deze juist de te behandelen plaats zijn.Diclotopic, 1% gel kan worden gebruikt met niet-afsluitende verbanden, maar mag niet wordengebruikt met een luchtdicht afsluitend verband.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.Bijwerkingen die vaak voorkomen (treden op bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers)- Huiduitslag, eczeem, roodheid van de huid (erytheem), ontsteking van de huid (dermatitis, inclusief allergische en contactdermatitis), jeuk (pruritus)Bijwerkingen die zelden voorkomen (treden op bij 1 tot 10 op de 10.000 gebruikers)- Blaren (bulleuze dermatitis)Bijwerkingen die zeer zelden voorkomen (treden op bij minder dan 1 op de 10.000 gebruikers)- Overgevoeligheid (inclusief netelroos), angioneurotisch oedeem- Huidaandoening met ettervorming- Astma- Overgevoelig worden voor licht (reactie na blootstelling aan zonlicht of solariumlicht)Frequentie niet bekend:- Over het gehele lichaam verbreide overgevoeligheidsreactie (anafylactische reactie)Omdat Diclotopic, 1% gel over het aangedane oppervlak op de huid wordt aangebracht, is erminder risico op bijwerkingen, zoals maagproblemen waaronder pijn, spijsverteringsproblemen,of verschijnselen van maag- of darmbloeding, die op kunnen treden wanneer diclofenac via demond wordt ingenomen. Als Diclotopic niet op de juiste wijze wordt gebruikt, zouden dezebijwerkingen echter op kunnen treden.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

- De werkzame stof in dit middel is diclofenac-epolamine. 100 g gel bevat 1 g natriumdiclofenac als diclofenac-epolamine.

- De andere stoffen in dit middel zijn sojalecithine, macrogolglycerolhydroxystearaat, macrogolstearaat, carbomeer, natriumhydroxide, isopropylalcohol, reukstof (Floral PH-Y dat benzylacetaat, fenylethylalcohol, hydroxycitronellal, petitgrainolie Paraguay, kaneelalcohol, propyleenglycol en methylbenzoaat bevat), gezuiverd water.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?- U bent allergisch voor diclofenac, aspirine (acetylsalicylzuur) of een ander niet-steroïd antiinflammatoirgeneesmiddel (NSAID).- U bent allergisch voor één van de andere stoffen in dit geneesmiddel. - U heeft astma, ademhalingsproblemen, netelroos of een verkoudheid (acute rinitis) na het innemen van aspirine (acetylsalicylzuur) of andere NSAID's.- U heeft een beschadigde huid waaronder dragende of geïnfecteerde oppervlakken, eczeem, verbrandingen of wonden.- Vanaf het begin van het derde trimester van de zwangerschap (zie 'Zwangerschap en borstvoeding').- U bent een kind of jongere onder de 15 jaar.- Neem contact op met uw arts of apotheker als een van de bovengenoemde situaties op u van toepassing is.Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.- U heeft een hartziekte- U heeft een nierziekte- U heeft een leverziekte- U heeft of had in het verleden een maagzweer (ulcus pepticum)- U heeft darmontstekingsziekte zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa of u bent vatbaar voor bloed bij de ontlasting- U maakt regelmatig gebruik van een zonnebank of neemt regelmatig een zonnebad- Breng Diclotopic niet op op grote oppervlakken of op gebarsten, aangedane of geïrriteerde huid, of op open wonden- Diclotopic mag niet in contact komen met de ogen of met de vochtige vliezen die de binnenkant van bepaalde delen van het lichaam bekleden, bijvoorbeeld de mond en neusgaten (slijmvliezen), en mag nooit via de mond worden ingenomen.- Staak de behandeling als er na het aanbrengen van het middel huiduitslag ontstaat.Voor fysiotherapeuten wordt het gebruik van handschoenen aanbevolen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Apotex
Aflevervorm Gel
Type product Geneesmiddel
Effect Ontstekingsremmend, Ontzwellend, Pijnstillend
Bevat Diclofenac
Aangewezen bij Gewrichtspijn, Ontsteking, Verstuiking
Keyword Gewrichtspijn, Reumatische ontsteking
Geeft warmte? not available

Diclotopic 1% Apotex is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek