02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

21-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe draag je zorg voor de droge huid in de zomer?

Daar is de zomer: leve baden, plonsen en het strand! Ieder jaar opnieuw wordt het ons duidelijk dat we zowel in de winter als in de zomer een droge huid hebben... Ze is ruw, trekt en schilfert en dit vooral op de benen en het gelaat. Om dit ongemak te voorkomen, is het beter om een aangepaste zorg te gebruiken. Daarom heb ik een aantal producten en handige tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen tijdens de zomer.

Bereid je huid voor vóór de zomer

Het beste kan je een droge huid vóór de zomer voorkomen. Zo kan je je huid ook regelmatig hydrateren en verzorgen met hydraterende crèmes en maskers, voor zowel gelaat als lichaam. Op deze manier voorkom je een droge huid tijdens de zomer, maar ook het optreden van fijne lijntjes. Deze verzorgingen bestaan in verschillende texturen (melk, crème, body butter, lotions, olie, enz.) en voor ieder huidtype. Kies de verzorging die het beste bij je past!

Beschermen, hydrateren en verzorgen!

Hydraterende verzorging zijn zowel tijdens de zomer als tijdens de winter onmisbaar Tja, in de zomer is het niet koud, maar de zon, het zout, chloor en zand drogen de huid enorm uit.

Wist je dat een goede hydratatie van de huid je zal helpen om je mooie bruine kleur langer te behouden?

Bescherm

Breng steeds een zonnebescherming aan als je je huid blootstelt aan de zon. Deze verzorgingen zijn ook aangepast aan elk type huid en beschermen ze niet alleen tegen de gevaren van de zon (zonnebrand, huidveroudering, kanker), maar helpen ook om uitdroging van de huid te voorkomen. Ook hier kies je voor de verzorging die het beste bij je huidtype past.

Hydrateer

Gebruik tijdens de zomer je hydraterende crème zonder mate! (Nooit vóór blootstelling aan de zon, natuurlijk, omdat dit kan leiden tot ernstige brandwonden). Het cruciale moment: 's avonds na het douchen! Feitelijk gezien breng je de hydraterende crème altijd aan op een droge en zuivere huid. Het ideaal zou natuurlijk zijn als je een aftersun aanbrengt! Wist je dat een goede hydratatie van de huid je zal helpen om je mooie bruine kleur langer te behouden?

N.B. Gebruik een hydraterende douchegel of een aftersun douchegel om het uitdrogen na het douchen nog meer te verminderen.

Verzorg

Breng altijd een aftersun of een hydraterende crème aan na blootstelling aan de zon of na het zwemmen. Geef genoeg aandacht aan zones die in de zomer meer blootgesteld zijn, zoals het gelaat, de voeten, de armen (vooral de ellebogen) en de benen (voor de knieën). Je kunt de huid ook scrubben (die zijn er voor het gezicht maar ook voor het lichaam) en een masker voor de droge huid aanbrengen. Voor een bijzonder gevoelige huid, zijnde atopisch of met neiging tot eczeem, kan je best kiezen voor het Lipikar gamma van La Roche-Posay.

droge huid vermijden

Drink voldoende

Men kan het nooit genoeg zeggen, maar om een goed gehydrateerde huid te hebben, moet je starten bij een goede hydratatie van het organisme. Drink daarom 1,5 tot 2 liter water per dag, en nog meer als het warm is! Om wat af te wisselen kan je je water ook infuseren met vers fruit (citroen, appelsien, pompelmoes, enz.) of zelfs met komkommer om zo een lekker frisse drank te krijgen en ook nog eens extra vitaminen!

Eet evenwichtig en gevarieerd

Zoals altijd, blijft voeding de sleutel tot het voorkomen van een droge huid! Smijt je dus volledig op seizoensfruit en -groenten om zeker te zijn dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt en om zo de synthese van collageen te bevorderen. Zorg er ook voor dat je voldoende omega 3 en omega 6 tot je neemt, die gaan je van essentiële vetzuren voorzien om zo je huid te beschermen tegen uitdroging.

Je kunt voedingssupplementen nemen

voedingssupplementen droge huid

Er bestaat een uitgebreide waaier aan voedingssupplementen die helpen de droge huid te bestrijden Deze supplementen bevatten bernagie- of teunisbloemolie, of omega 3 en omega 6 vetzuren om te helpen strijden tegen psoriasis en eczeem. Gecombineerd met een gezond en gevarieerd dieet kunnen ze de huidbarrière verder versterken, wat kan helpen om een droge huid te voorkomen en zo de hele zomer een mooie huid te behouden.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels