Duoderm E 10cmx10cm 5 stuks

Steriel hydrocolloïd verband. Voor chronische wonden, doorligwonden (decubitis), ulcus cruris (beenzweer of open been). H7660.

27,95
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite
Hydrocolloïdaal wondverband bestaande uit een wondcontactlaag van hydrocolloïden in een adhesieve polymeer matrix en een toplaag van polyurethaan foam. Wanneer het wondverband in aanraking komt met wondvocht wordt een vochtig wondmilieu gecreëerd dat het genezingsproces stimuleert door bevordering van het autolytisch debridement en het vergemakkelijken van de migratie van epitheelcellen. Tevens kan het verband verwijderd worden zonder nieuw granulatieweefsel te beschadigen. DuoDERM E is een primair wondverband maar kan ook als secundair verband in combinatie met andere wondverbanden worden gebruikt. De kleeflaag bevat elastische polymeren die het vermogen van het verband vergroten om het wondvocht vast te houden door het vormen van een samenhangende gel

Toepassing

Chronische wonden: Decubitus (stadium I-IV) Ulcus cruris Acute wonden: Traumatische wonden (kleine schaafwonden, snijwonden) Brandwonden (1ste en 2de graads) Dermatologische excisies Chirurgische wonden (post-operatieve wonden donorsites)

Merk Duoderm
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Zelfklevend? available
Niet inklevend? not available
Steriel? available
Gedeelde ervaringen
    Marjolijn
    14/06/2018
    Dit is echt een fantastisch product voor brandwonden. Je plakt het op de wond, laat het een week zitten, kunt er gewoon mee onder de douche. Na een week verwijder je de pleister en de wond is dicht. Echt een aanraader!