Toon alle thema's »

EdSylver

Er zijn heel wat producenten van elektronische sigaretten en de kwaliteit loopt sterk uiteen. De elektronische sigaret is een elektronische inhalator zonder tabak die wel geur- en smaakstoffen bevat en eventueel nicotine.

Lees meer over: e sigaret stoppen met roken

De e-sigaret biedt een vervangmiddel voor de fysische verslaving. De rokershandeling blijft aanwezig en maakt het mogelijk stap voor stap af te bouwen.

EdSylver bracht een uniek en modern concept op de markt van de elektronische sigaret. Zo is de elektronische sigaret beschikbaar in verschillende kleuren en designs. Ook kan je verbinding maken met je smartphone en op deze manier bepaalde gegevens registreren die je een beeld geven van je vooruitgang in de weg naar het stoppen met roken.

De e-sigaret van EdSylver is beschikbaar in verschillende kleuren en designs.

 

Werking

De elektronische sigaret lijkt op een gewone sigaret maar is iets groter en zwaarder. Ze is opgebouwd uit:

Een batterij die de energie levert. Het opladen gebeurt via een USB-aansluiting of een stopcontact. Een reserve batterij wordt aangeraden. Zo kan u toch steeds uw elektronische sigaret gebruiken indien een batterij wordt opgeladen.

Een vervangbare cartridge of ampul die men gemakkelijk kan aanvullen met een aromatische vloeistof of het e-liquid. Deze bevatten smaakstoffen, geurstoffen en glycerol. De elektronische sigaret van EdSylver staat niet als geneesmiddel geregistreerd in België en is dus enkel beschikbaar zonder nicotine. E-sigaretten met nicotine mogen namelijk enkel in België verkocht worden indien ze geregistreerd staan als geneesmiddel.

Glycerol zorgt ervoor dat de vloeistof makkelijk verdampt maar kan wel voor irritatie aan de luchtwegen zorgen. Een gevulde cartridge komt meestal overeen met ongeveer 20 sigaretten.

Er zijn e-liquids beschikbaar in zeer veel smaken. Zo zijn er de klassieke tabakssmaken. Maar ook zijn er fruitsmaken die de drang naar suiker, die vaak voorkomt bij het stoppen met roken, gaan verminderen.

Een atomizer of verwarmingselement die ervoor zorgt dat de vloeistof verdampt. Er komt een damp vrij die vervolgens wordt ingeademd door de gebruiker. Deze damp geeft de indruk van echte rook maar bevat geen schadelijke stoffen.

>> De atomizer zit geïntegreerd in de cartridge.

 

Effect op de gezondheid en omgeving

De elektronische sigaret geeft de mogelijkheid tot een gezondere manier van roken. Aangezien er geen verbranding is van kankerverwekkende stoffen zoals teer een koolmonoxide. Enkel glycerol wordt geïnhaleerd.

De elektronische sigaret is ook zeer veilig. Zo is er geen kans op brandgevaar en zit er een speciale beveiliging op de inhalator. Zo kan je door vijf maal te duwen op de voorziene knop de e-sigaret blokkeren zodat kinderen deze niet kunnen gebruiken.

 

Hulpmiddel bij het stoppen met roken

De elektronische sigaret kan de laatste stap zijn vooraleer je helemaal stopt met roken. De rokershandeling blijft aanwezig en kan men geleidelijk afbouwen. De EdSylver Connected kan verbinding maken via bluetooth met je smartphone. Hier kan je een aantal gegevens registreren in grafieken zoals vb: Hoeveel sigaretten je reeds hebt gerookt. Op deze manier werkt de e-sigaret als een soort coach die jou gaat begeleiden in je weg naar je laatste sigaret. 

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek