Dermaplast Hydro brandwonden 4,5x6,5cm 3 stuks

Hydrocolloïdeverband. Verkoelend effect. Verlicht pijn en versnelt het genezingsproces.

€ 6,01 -12%
5,29
Deze steriele brandwondenpleisters bestaan uit een transparante, zelfklevende, hydrocellulaire gelmassa (= hydrogellaag) met een semipermeabele laag om bacteriële penetratie te voorkomen. Deze hydrogellaag kan zowel vocht afgeven als wondvocht opnemen. Hierdoor ontstaat een vochtig wondklimaat dat de granulatie en de epithelialisatie bevordert en zo het genezingsproces in de hand werkt. De hydrogellaag heeft na applicatie ook een koelend en pijnstillend effect en beschermt tegelijk de wonde. De brandwondenpleisters Dermaplast zijn transparant, waterresistent en semipermeabel. Dit maakt voortdurende wondinspectie zonder verbandwissel mogelijk. De brandwondenpleisters Dermaplast verkleven niet met de wonde en kunnen verwijderd worden zonder resten achter te laten.   Het innovatieve principe van vochtige wondgenezing ondersteunt actief de natuurlijke genezingskracht van het lichaam en zorgt daarmee voor een snelle genezing met weinig complicaties. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de huidcellen zich in een vochtig wondmilieu beter delen en makkelijker naar elkaar toe kunnen bewegen, waardoor de wondgenezing wordt versneld. De brandwondenpleisters Dermaplast kunnen maximaal 7 dagen op de wonde blijven zitten.  
Verwijder één helft van de witte beschermfolie aan de onderkant van de pleister. Plak de vrije kant van de pleister op de wonde en verwijder daarna de andere helft van de beschermfolie. Druk de pleister gelijkmatig aan en zorg dat de randen goed vastplakken. Verwijder voorzichtig de dunne beschermfolie aan de bovenkant. De genezing van de brandwonde kan nauwgezet gevolgd worden zonder het verband te verwijderen. De pleister moet worden gebruikt tot de wonde volledig genezen is. Voor het verwijderen van de pleister één hoekje losmaken en dan de pleister voorzichtig lostrekken.
De brandwondenpleister mag niet op een geïnfecteerde wonde worden aangebracht. Raadpleeg een arts als de wonde tekenen van een infectie vertoont, als de wonde niet begint te helen binnen de 4 dagen en in geval van grotere brandwonden.
Merk Dermaplast
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Soort verband Hydrocolloïde
Zelfklevend? available
Niet inklevend? not available
Steriel? not available
Gedeelde ervaringen
    Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!