02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Etixx Beta Alanine Slow Release Tabletten 240 stuks

3 reviews
Tabletten 240 stuks
65,44 84,99
Op voorraad
65,44
-24% **
prijs apotheek: 84,99* Je bespaart: -19,55
Voedingssupplement met zink, voor een gezond zuur-base-evenwicht, in de vorm van tabletten. Ondersteunt een vertraagde verzuring van de spieren bij training en sportprestaties en helpt de uithouding te verbeteren, waardoor je langer en efficiënter kunt sporten.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Tijdens inspanningen met een hoge intensiteit wordt er melkzuur gevormd in de spieren. Hierdoor gaan de spieren verzuren en treedt er vermoeidheid op. De spieren kunnen een deel van deze verzuring opvangen dankzij specifieke buffers. Beta Alanine Slow Release verbetert deze bufferwerking, waardoor er minder snel verzuring (melkzuurvorming in de spieren) en vermoeidheid optreedt. Intense trainingen en sportprestaties kunnen op die manier langer volgehouden worden.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Mogelijkheid voor een kuur van 4 of 8 weken.
4 weken: 4 x 2 tabletten per dag
8 weken: 2 x 2 tabletten per dag

Na de kuur blijft het effect nog een 6 tal weken aanwezig, indien men dit wil verlengen kan er nog een onderhoudskuur gedaan worden van 4 weken aan 1 tablet per dag.

Na een minimale onderbreking van een 2 tal maanden kan de volledige kuur worden herhaald.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Per 6 tabletten: Beta alanine 4800 mg – Hydroxymethylcellulose, Cellulose (vulstoffen) – Siliciumdioxide (anti-klontermiddel) – Magnesiumstearaat (glansmiddel) - Zink (bisglycinaat) 12 mg (120% ADH)

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Etixx
Aflevervorm Tabletten
Gamma Etixx Endurance
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Sporters
Bevat Overige samenstellingen
Doelgroep Man, Sporter, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Keyword Preventie, Spieren, Sport
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Etixx Beta Alanine Slow Release

Nee, respecteer een minimale onderbreking van 2-3 maanden vooraleer je een nieuwe kuur van Etixx Beta Alanine Slow Release start.

Beta-alanine wordt het beste opgeladen in de spier wanneer je het inneemt bij een koolhydraatrijke maaltijd of snack.

Om mogelijke nevenwerkingen te beperken, spreid je de inname van beta-alanine best over de dag (met minimaal 2 uren tussen de innames).
Neem beta-alanine in tijdens zware trainingsperioden voor een betere oplading in de spier.

Beta-alanine (een aminozuur) is een bouwsteen van carnosine. Carnosine helpt verzuring tegen te gaan waardoor inspanningen aan hoge intensiteit langer volgehouden kunnen worden.

Beta-alanine kan opgenomen worden uit de voeding of via een voedingssupplement. Een hogere concentratie aan beta-alanine zal leiden tot meer carnitosevorming en dus minder verzuring in de spieren en het bloed.

Het piekmoment start op de laatste dag van je kuur. Indien je belangrijkste prestatie langer dan een week duurt, kan je aansluitend op je kuur een onderhoudsdosis nemen van 1 tablet per dag gedurende maximaal 4 weken. Daarna dien je een onderbreking van Etixx Beta-Alanine Slow Release in te voeren van 2-3 maanden.

Etixx Beta-Alanine Slow Release kan voordelig werken bij inspanningen waarbij verzuring een belangrijke rol speelt zoals bij:

  • hoog intensieve inspanningen van 1-7 minuten (bv. 2000m roeien, 800-3000m lopen 200-400m zwemmen);
  • herhaalde korte maximale inspanningen (bv. intervaltraining, teamsporten, racketsporten);
  • intensieve inspanning aan het einde van een lange duurinspanning (bv. wegwielrennen en lange afstandslopen).

Het enige gekende neveneffect is te wijten aan een te hoge beta-alanineconcentratie in het bloed. Dat kan leiden tot een prikkelend en tintelend gevoel van de huid bv. ter hoogte van de handen en het gezicht. Door de vertraagde vrijstelling van beta-alanine in Etixx Beta-Alanine Slow Release is deze nevenwerking minimaal of afwezig. Je kan de kans op deze nevenwerking minimaliseren door:

  • de tabletten verspreid in te nemen over de dag met minimaal 2 uren tussen 2 innames;
  • niet meer dan 2 tabletten per innamemoment te nemen;
  • de aanbevolen dagelijkse dosering niet te overschrijden.

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Ja, dat mag. De combinatie van beta-alanine met creatine kan nog voor grotere effecten zorgen op spierkracht en -massa.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Beta Alanine Slow Release

Super compatibiliteit!

Jan

Ik voel het nu al, na 2 weken inname ! Fantastisch ! 👍🏻

ingrid

Topproduct en bij prijs in vergelijking met andere merken.Duidelijk minder verzuring in de benen bij lange trainingen en zware inspanningen wat zorgt voor betere prestaties!

Niko
* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek