02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Etixx Beta alanine slow release Tabletten 90 stuks

4 reviews
Tabletten 90 stuks
29,40 44,99
Op voorraad
29,40
-35% **
prijs apotheek: 44,99* Je bespaart: -15,59
Voedingssupplement met zink, voor een gezond zuur-base-evenwicht, in de vorm van tabletten. Zorgt voor een vertraagde verzuring van de spieren bij training en sportprestaties en verbetert de uithouding, waardoor je langer en efficiënter kunt sporten.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Tijdens inspanningen met een hoge intensiteit wordt er melkzuur gevormd in de spieren. Hierdoor gaan de spieren verzuren en treedt er vermoeidheid op. De spieren kunnen een deel van deze verzuring opvangen dankzij specifieke buffers. Beta Alanine Slow Release verbetert deze bufferwerking, waardoor er minder snel verzuring (melkzuurvorming in de spieren) en vermoeidheid optreedt. Intense trainingen en sportprestaties kunnen op die manier langer volgehouden worden.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Mogelijkheid voor een kuur van 4 of 8 weken.

4 weken: 4 x 2 tabletten per dag
8 weken: 2 x 2 tabletten per dag

Na de kuur blijft het effect nog een 6 tal weken aanwezig, indien men dit wil verlengen kan er nog een onderhoudskuur gedaan worden van 4 weken aan 1 tablet per dag.

Na een minimale onderbreking van een 2 tal maanden kan de volledige kuur worden herhaald.


Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Per tablet: Bèta alanine 800mg – Hydroxypropylmethylcellulose, Cellulose (vulstoffen) – Siliciumdioxide (antiklontermiddel) – Magnesiumstearaat (glansmiddel) – Zink 2mg.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Etixx
Aflevervorm Tabletten
Gamma Etixx Endurance
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Sporters
Bevat Overige
Doelgroep Man, Sporter, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Keyword Preventie, Spieren, Sport
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Etixx Beta alanine slow release

Nee, respecteer een minimale onderbreking van 2-3 maanden vooraleer je een nieuwe kuur van Etixx Beta Alanine Slow Release start.

Beta-alanine wordt het beste opgeladen in de spier wanneer je het inneemt bij een koolhydraatrijke maaltijd of snack.

Om mogelijke nevenwerkingen te beperken, spreid je de inname van beta-alanine best over de dag (met minimaal 2 uren tussen de innames).
Neem beta-alanine in tijdens zware trainingsperioden voor een betere oplading in de spier.

Beta-alanine (een aminozuur) is een bouwsteen van carnosine. Carnosine helpt verzuring tegen te gaan waardoor inspanningen aan hoge intensiteit langer volgehouden kunnen worden.

Beta-alanine kan opgenomen worden uit de voeding of via een voedingssupplement. Een hogere concentratie aan beta-alanine zal leiden tot meer carnitosevorming en dus minder verzuring in de spieren en het bloed.

Het piekmoment start op de laatste dag van je kuur. Indien je belangrijkste prestatie langer dan een week duurt, kan je aansluitend op je kuur een onderhoudsdosis nemen van 1 tablet per dag gedurende maximaal 4 weken. Daarna dien je een onderbreking van Etixx Beta-Alanine Slow Release in te voeren van 2-3 maanden.

Etixx Beta-Alanine Slow Release kan voordelig werken bij inspanningen waarbij verzuring een belangrijke rol speelt zoals bij:

  • hoog intensieve inspanningen van 1-7 minuten (bv. 2000m roeien, 800-3000m lopen 200-400m zwemmen);
  • herhaalde korte maximale inspanningen (bv. intervaltraining, teamsporten, racketsporten);
  • intensieve inspanning aan het einde van een lange duurinspanning (bv. wegwielrennen en lange afstandslopen).

Ja, dat mag. De combinatie van beta-alanine met creatine kan nog voor grotere effecten zorgen op spierkracht en -massa.

Alle Etixx producten zijn in de eerste plaats ontwikkeld voor volwassen sporters. De aanbevolen dagelijkse doseringen en portiegroottes zijn dan ook afgestemd op volwassen atleten. Jongeren (+16j) die heel frequent en intensief sporten kunnen overwegen om bepaalde Etixx producten te gebruiken. Welke producten ze gebruiken en hoe frequent, is steeds afhankelijk van hoe intensief en frequent een persoon traint, het prestatieniveau hij/zij beoogt en het type sport. Bij kinderen daarentegen wordt afgeraden om cafeïne-bevattende producten en specifieke voedingssupplementen te gebruiken. De volgende Etixx producten worden niet aanbevolen voor kinderen (-16j): Ginseng & Guarana Energy Gel, Caffeine Sport Gummies, Caffeine Energy Shots, Energy Boost, Creatine 3000, Creatine Creapure, HMB 1000, Iron 125 AA, Carnitine 1000, Arginine 1000, Beta Alanine Slow Release, Manpower, BCAA, Chondro Gluco 1500, en Collagen Complex.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Beta alanine slow release

gebruik het nu 3 weken en kan het wek degelijk merken

edwin

Voor mij het ideale product tegen de verzuring in m,n spieren, een kuur die ik nu volg ifv een rit van Oudenaarde naar Parijs met onze vriendengroep

ingrid

efficiënt

Valérie

Resultaten op het gebied van efficiëntie en prestaties

Valérie
* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek