Toon alle thema's »

Etixx - Endurance

Endurance, uithoudingsvermogen

Endurance, het woord omschrijft het zelf. 
Ben je bezig met je conditie op te bouwen of te optimaliseren? Dan heb je ondertussen waarschijnlijk ook ondervonden dat dit een werkje van lange adem is. Maar daarnaast vraagt het ook veel tijd en moeite om je conditie op peil te houden. Steeds je grenzen verleggen en je resultaten scherper stellen, dit is waar het om gaat. Het is dus vanzelfsprekend dat een afgestemde voeding hier meer dan op zijn plaats is. 

Etixx is hierbij helemaal overtuigt dat duursporters met de juiste voedingssupplementen, hun grenzen kunnen verleggen en hun uithouding verbeteren.
En de juiste voedingssuplementen? Die vind je natuurlijk onder het gamma van Etixx, voor duursporters is dit meer bepaald het gamma Endurance

 

De verschillende voedingssupplementen met een woordje uitleg: 

Om je uithoudingsvermogen te verbeteren, gebruik je voedingssupplementen die de vorming van melkzuur vertragen of tegengaan, en die het nutritionele evenwicht voor en tijdens je prestatie helpen behouden.

Iron AA Chelaat 125

Voor wie:

Etixx Iron 125 AA is vooral geschikt voor duursporters die extra nood kunnen hebben aan ijzer (wielrennen, langeafstandslopen, triatlon,...). Het voedingssupplement is daarnaast ook geschikt voor sporters die vermoeidheid kennen en minder energie hebben. 
Maar ook goed nieuws voor atleten die een dieet volgen, zich bevinden in risicogroepen of vegetariërs/veganisten, want voor deze groepen is het product ook zeer geschikt. 

Eigenschappen:

Een supplement rijk aan ijzer, vitamine C, chlorofyl en B-vitaminen dat de ijzeropname in het bloed bevordert en dat zorgt voor een doelmatig zuurstoftransport via de rode bloedcellen. Het zorgt ook voor een betere uithouding.

Gebruiksaanwijzing:

Neem 1 capsule per dag, bij voorkeur bij je ontbijt en dit gedurende minimaal 4 weken

Neem het supplement bij: 

 • vermoeidheid of gebrek aan energie 
 • het volgen van een dieet 
 • hoogtestages
 • extra aanbevolen voor vrouwen
   

Isotonic (sinaassmaak)

Voor wie: 

De isotonic dorstlesser is over het algemeen geschikt voor alle sporters, meer bepaald voor sporters die vooral nood hebben aan het herrstellen van de vochtbalans en aanvullen van brandstof en elektrolyten. Kortom een drank die vooral voor explosieve sporters kan dienen (sprinters), teamsporters als ook duursporters. De etixx isotonic is een ideale sportdrank voor tijdens trainingen en wedstrijden bij warm weer.

Eigenschappen:

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren, dit zodat ons lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Het vocht dat we hier verliezen kan een negatief effect hebben op onze prestaties. Sporters moeten dus drinken om het verloren vocht opnieuw aan te vullen. 
Bij het zweten verliezen we niet enkel vocht maar ook nog een elektrolyten, zoals kalium en magnesium. Deze elektrolyten zijn essentieel voor onze prestaties. Daarom moeten we dus onze elektrolyten vervangen zodat we vocht beter vasthouden en het dorstgevoel stimuleren. 
De prestaties van sporters zijn daarnaast ook afhankelijk van spierglycogeenreserves. Het dus ook belangrijk om deze vorm van brandstofreserves tijdens het sporten aan te vullen, dit doen we met extra koolhydraten. 

De Etixx Isotonic is dus een dorstlesser met de juiste osmolariteit- en suikersamenstelling voor een optimale vocht- en energieopname, beperkt het vochtverlies tijdens de prestatie.

Gebruiksaanwijzing:

voor: 
2 tot 3uur voor de wedstrijd/training: 35g (2 schepjes) oplossin in 500ml water
15min voor de wedstrijd/training: 17,5g (1 schep) oplossen in 250ml water

tijdens: 
35g (2 schepjes) oplossen in 500ml water

Leuk om te weten: 

 • Inspanningen <1uur: niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens de inspanning.
 • Inspanningen 1-2 uur: 30 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 500 ml Isotonic).
 • Inspanningen 2-3 uur: 60 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 1 l Isotonic).
 • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning (tot ca. 1,5 l Isotonic).

extra tips: 

 • Bij warme weer is het zeker aangeraden om 0,5 tot 1 liter te drinken per uur inspanning. Dit doe je best door elke 15 minuten 125-250 ml te drinken 
 • Na het sporten moet het vocht dat je verloren hebt terug gecompenseerd worden. Een goede vochtbalans kan je afleiden uit de kleur van je urine. Een lichtgele kleur duidt op een optimale vochtbalans. 
 • Ben je opzoek naar een alternatief voor de Etixx Isotonic? Dan kan je ook de Etixx Isotonix Energy Gel oplossen in 350 ml water. 
   

Iso gel

Voor wie: 

De Etixx Isotonic Energy Gel is geschikt voor alle atleten die nood hebben om snel brandstof aan te vullen tijdens langdurige inspanningen (wielrenners, triatleten, marathonlopers,...). Duursporters gebruiken deze gel best meteen vóór of tijdens hun duurinspanningen. Het is daarnaast ook te gebruiken door teamsporters tijdens de rust.

Eigenschappen:

Een kant-en-klare isotone gel die zorgt voor meer energie en een betere vochtopname. Makkelijk om in te nemen. Wanneer je het oplost in water, kan je het ook gemakkelijk gebruiken als isotone drank.

De gel heeft dezelfde eigenschappen als de Isotonic dorstlesser die hierboven beschreven staan. 

extra: 

De Iso gel bevat extra elektrolyten en citraten, hierdoor is de gel ideaal bij warm weer en voor sporters die hevig zweten. 

Gebruiksaanwijzing: 

10 min VOOR: 1gel 
tijdens: 1 à 2 gels per uur inspanning
 

Coenzyme Q10

Voor wie:

Het supplement is vooral geschikt voor duursporters in functie van de productie in energie. Het is daarnaast ook aan te raden voor oudere sporters.

Eigenschappen:

'Co-enzym' betekent dat het een stofje is dat nodig is om een enzym goed te kunnen laten werken. Co-enzyme Q10 is een lichaamseigen stof die in de lever wordt aangemaakt

Coenzyme Q10 is een supplement dat zorgt voor een maximale zuurstofopname en voor het herstel van spierweefsel na sportprestaties. Het stimuleert de energie-aanmaak en de vetverbranding.

Gebruiksaanwijzing:

Neem gedurende 4 tot 8 weken telkens 1 tabblet per dag vóór de wedstrijd of training. Het is vooral aan te raden om het tabblet te nemen tijdens het off-season of tijdens de wedstrijdperiode. Maar niet tijdens de voorbereidingsperiode
 

Beta alanine slow release

Voor wie: 

Wanneer een sporter hoogintensieve inspanningen doet kan hij voordeel halen uit het gebruik van beta-alanine. Het supplement is dan ook in de eerste plaats aanbevolen voor sporters die volgehouden hoogintensieve inspanningen van 1-7 minuten doen, bijvoorbeeld 800m of 3000m lopen. 
Daarnaast kan de beta-alanine ook dienen wanneer een sporter herhaalde korte maximale inspanningen verricht, bijvoorbeeld intervaltraining. Herhaaldelijke korte en hoge intensieve sprints vallen ook onder dit licht, dit wil zeggen dat beoefenaars van teamsport het supplement ook kunnen gebruiken. 
En uiteraard hebben duuratleten er baat bij, dit voornamelijk in pittige situaties zoals een beslissende sprint of stevige beklimming. 

Eigenschappen:

Bij hoogintensieve inspanningen wordt er melkzuur gevormd in de spieren. Dit supplement zorgt ervoor dat er minder snel verzuring en vermoeidheid optreedt, en zo ook de uithouding verbetert. De inhoudt wordt geleidelijk vrijgesteld waardoor de werking geoptimaliseerd wordt, zonder tintelingen te veroorzaken. Lees meer over dit product op onze blog Vroegtijdige verzuring van de spieren tijdens het sporten tegengaan? Ja, het kan.

Gebruiksaanwijzing: 

Beta-alanine dient langdurig ingenomen te worden, en dit gedurende minimaal 4 weken. Zie hier 2 protocollen: 

 • Hoge dosering-korte duur: 
  • dosis: 6,4 g (4x2 tabletten/dag)
  • Tijdsduur: 4 weken
 • Lage dosering-lange duur 
  • dosis: 3,2 g (2x2 tabletten/dag)
  • tijdsduur: 8 weken

Extra tip: 

 • Neem Etixx Beta Alanine in bij een koolhydraatrijke maaltijd of snack voor een betere oplading in de spieren.
 • Neem Etixx Beta Alanine in verspreid over de dag (minimaal 2 uur tussen innames). 
   

Carnitine 1000

Voor wie: 

De carnitine 1000 is vooral bedoelt voor duursporters die inspanningen uitvoeren aan lage en matige intensiteit (lopen, fieten, triatlon,...). Maar carnitine kan ook genomen worden na krachttraining. 

Eigenschappen:

Verhindert de opbouw van melkzuur, stimuleert de omzetting van glucose naar energie en ondersteunt het zuurstoftransport. Na het sporten vermindert het de spierbelasting waardoor je sneller recupereert.

Gebruiksaanwijzing: 

Het is aanbevolen om de Etixx Carnitine continu door te nemen. Dit door 2 tabletten per dag te nemen gedurende minimaal 4 weken.

 

Citrax

Voor wie: 

Citrax is vooral aan te raden aan sporters die doen aan inspanningen aan hoge intensiteit waarbij veel melkzuur wordt gevormd. Dit kan zowel voor explosieve sporters als teamsporters en sporters die middellange inspanningen leveren.

Eigenschappen:

Zoals eerder vermeld wordt er melkzuur in de spieren bij inspanningen aan hoge intensiteit.Dit splitst zich in lactaat en H+ (proton). Deze protonen zorgen ervoor dat de zuurtegraad van het bloed toeneemt. En dit is op zijn beurt een van de voornaamste oorzaken van moeheid tijdens inspanningen aan hoge intensiteit. Citrax bevat zink en meerdere zouten en draagt bij aan een gezond zuur-base evenwicht waardoor men geen vermoeidheid of moeheid kent. 

Gebruiksaanwijzing: 

Los 10-15 g op in water, deze dosis spreid je best over 2 tot 3 innames van telkens 5 g.
Citrax kan zowel vóór als tijdens de inspanning gebruikt worden, maar bij voorkeur 3 uur vóór de inspanning
Tip: je kan de Etixx Citrax poeder ook oplossen in de Etixx Isotonic.
 

Arginine 1000

Voor wie:

De Etixx Arginine 1000 is speciaal voor duursporters. 

Eigenschappen: 

Een supplement met een prestatieverhogend effect. Verhoogt het spierherstel en bevordert de spierwerking.

Gebruiksaanwijzing:

1 tot 3 tabletten, 1,5 uur voor je inspanning. Let wel op, je dagelijkse dosis L-arginine mag maar max 9 gram bedragen, dit is gelijk aan 9 tabletten. 


Sport Hydro Tab

voor wie:

De Hydro Tab is op de markt gebracht voor atleten die goed gehydrateerd willen sporten maar geen extra calloriën willen opnemen. 
Het is daarbij zeer sterk aanbevolen in warme en vochtige omstandigheden. En voor sporters met erg veel zout in het zweet, dit is te kenmerken aan de witte zweetcirkels op je kledij. En tenslotte is het absoluut aan te raden voor sporters die tekenen van uitdroging vertonen, de kernmerken van uitdroging zijn als volgt: een dorge mond, dorst, hoofdpijn, oververhitting, concentratieverlies, krampen,...

Eigenschappen:

De Hydro Tab helpt je vochtbalans weer in evenwicht te brengen, dit door zijn ideale mix van elektrolyten in combinatie met water. 
In zweet zitten naast vocht ook een aantal elektrolyten (natrium, kalium, magnesium, calcium en chloride). Elk op hun manier helpen ze de spieren normaal te werken. Ze zijn dus enorm belangrijk. Wanneer een sporter tijdens een inspanning veel zweet en enkel water drinkt, worden de verloren elektrolyten niet voldoende aangevuld en dit geeft op zijn beurt weer een negatief effect op hun prestaties.

Gebruiksaanwijzing: 

De Sport Hydro Tab wordt gebruikt tijdens de inspanning. Gebruik 1/2 bruistablet in 500 ml water per uur sporten. Bij overmatig zweten en tropische temperaturen los je 1 bruistablet op in 500 ml water. 
Het kan optioneel ook voor en/of na de inspanning ingenomen worden. 

Extra tips: 

 • Drink minstens 500 ml tot 1 liter water per uur sporten. De beste aanpak hierin is om 125 tot 250 ml te drinken om het kwartier.
 • Een wedstrijd in een tropisch klimaat? Dan is het aangeraden om de Etixx Sport Hydro Tab ook in de dagen vooraf te gebruiken. 1 tot 2 tabs per dag in aanloop naar de wedstrijddag toe. 

Ontdek ook de andere gamma's van Etixx

 1. Performance ( prestatie)
 2. Recuperation ( herstelling )
 3. Health ( gezondheid )
 4. Power ( kracht)
0 geselecteerd - Verfijn selectie
Jouw selectie ×

9,4 / 10
 • Gaëtan uit Geluwe schreef:
  Niks op aan te merken.
  Alles perfect verlopen.
 • Christa uit Oudenaarde schreef:
  Tevreden
  Duidelijk overzicht en uitleg , makkelijk om te bestellen
 • Rineke Ketelaar uit Lommel schreef:
  Heel tevreden
  Mijn eerste bestelling heel snel ontvangen super goed verpakt ik ga vaker bij jullie bestellen.

etixx-endurance - alle producten

1 - 10 van 31 |
promo
placeholder Etixx Cycling pakket
 (3)
Etixx Cycling pakket Poeder 1 stuks

Ben jij aan het trainen voor ‘één van de voorjaarsklassiekers óf een andere wielerkoers? Dan is dit pakket van Etixx de perfecte ondersteuning tijdens je voorbereiding. Het bevat 1 doosje Magnesium AA bruistabletten, 1 doosje Multimax multivitamines, 1 pot Isotonic sinaas/mango dorstlesser, 1x Recovery shake framboos/kiwi (400g), 1x Energy gel ginseng/guarana (12 stuks) en 1x Energy sportbar chocolade (12 stuks).

prijs apotheek: 146,94
113,14 -23%
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 146,94

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Isotonic lemon
 (6)
Etixx Isotonic lemon Poeder 1000g

Isotone dorstlesser voor tijdens het sporten, in de vorm van poeder met citroensmaak. Zorgt voor een snelle aanvulling van vocht en energie tijdens trainingen en sportprestaties.

prijs apotheek: 23,99
15,91
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 23,99

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Isotonic sinaas/mango
 (2)
Etixx Isotonic sinaas/mango Poeder 1000g

Isotone dorstlesser voor tijdens het sporten, in de vorm van poeder met sinaas/mangosmaak. Zorgt voor een snelle aanvulling van vocht en energie tijdens trainingen en sportprestaties.

prijs apotheek: 23,99
14,48
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 23,99

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Isotonic bosvruchten
 (1)
Etixx Isotonic bosvruchten Poeder 1000g

Isotone dorstlesser voor tijdens het sporten, in de vorm van poeder met bosvruchtensmaak. Zorgt voor een snelle aanvulling van vocht en energie tijdens trainingen en sportprestaties.

prijs apotheek: 23,99
15,91
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 23,99

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Arginine 1000
 (0)
Etixx Arginine 1000 Tabletten 30 stuks

Voedingssupplement met L-arginine en ijzer, in de vorm van tabletten. Optimaliseert de zuurstofhoeveelheid, verhoogt het spierherstel en bevordert de werking van de spieren.

prijs apotheek: 19,99
12,86
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 19,99

Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Beta alanine slow release
 (4)
Etixx Beta alanine slow release Tabletten 90 stuks

Voedingssupplement met zink, voor een gezond zuur-base-evenwicht, in de vorm van tabletten. Zorgt voor een vertraagde verzuring van de spieren bij training en sportprestaties en verbetert de uithouding, waardoor je langer en efficiënter kunt sporten.

prijs apotheek: 37,99
26,32
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 37,99

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Carnitine 1000
 (2)
Etixx Carnitine 1000 Tabletten 90 stuks

Voedingssupplement met carnitine en vitamine B6, ter ondersteuning van de energievoorziening in de spieren, in de vorm van tabletten. Werkt als antioxidant en verhoogt de aanmaak van energie.

prijs apotheek: 44,99
28,95
Tijdelijk geen voorraad
f product.view.content.addfavourite

prijs apotheek: 44,99

placeholder Etixx Beta Alanine Slow Release
 (3)
Etixx Beta Alanine Slow Release Tabletten 240 stuks

Voedingssupplement met zink, voor een gezond zuur-base-evenwicht, in de vorm van tabletten. Ondersteunt een vertraagde verzuring van de spieren bij training en sportprestaties en helpt de uithouding te verbeteren, waardoor je langer en efficiënter kunt sporten.

prijs apotheek: 79,99
53,05
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 79,99

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Iron AA 125
 (0)
Etixx Iron AA 125 Tabletten 90 stuks

Voedingssupplement met ijzer, vitamine C, chlorofyl en B-vitamines, in de vorm van capsules. Ondersteunt een normaal zuurstoftransport, draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en ondersteunt bij extra energie bij vermoeidheid.

prijs apotheek: 43,99
30,48
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 43,99

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

placeholder Etixx Sport Hydro Tab
 (0)
Etixx Sport Hydro Tab Bruistabletten 45 stuks

Bruistabletten op basis van elektrolyten voor een goede vochtbalans tijdens of na het sporten. Met frisse framboossmaak.

prijs apotheek: 24,99
17,56
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

prijs apotheek: 24,99

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 19:00, maandag geleverd

1 - 10 van 31 |
Gedeelde ervaringen