02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Momenteel niet bereikbaar

Eziclen Drinkbare oplossing 2x176ml

Drinkbare oplossing 2x176ml
18,30
Op voorraad
18,30
Medicatie voor volwassene. Wordt gebruikt om de darm schoon te maken voor een medisch onderzoek of darmoperatie.
Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Volg de aanbevelingen van de arts op.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan Eziclen bijwerkingen veroorzaken, maar deze komen niet altijd bij iedereen voor. De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij dit geneesmiddel. Stop met het gebruik van Eziclen en raadpleeg onmiddellijk een arts als u het volgende opmerkt:
Een allergische reactie, waaronder een uitslag of roodheid, jeuk, ademhalingsproblemen of zwelling van de keel. 

Andere bijwerkingen zijn: 
Zeer frequent (kan meer dan 1 op de 10 mensen treffen): 
algemeen ongemak, ongemak (misselijkheid) of braken (braken), gezwollen of pijnlijke maag.
Infrequent (tot 1 op de 100 mensen): rillingen, droge mond, hoofdpijn, duizeligheid, pijn bij het plassen, ongemak in de anus of het rectum, veranderingen in het niveau van bepaalde elementen in het bloed (enkele voorbeelden: verhoging van het gehalte aan "aspartaataminotransferase", "creatinefosfokinase", "lacticodehydrogenase", "fosfor", "bilirubine" of "urinezuur" en verlaging van het gehalte aan "natrium", "kalium" of "calcium").

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Elke flacon met te verdunnen oplossing (ongeveer 176 ml) bevat 17,510 g watervrij natriumsulfaat, 3,276 g magnesiumsulfaatheptahydraat en 3,130 g kaliumsulfaat.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Praat met uw arts voordat u Eziclen inneemt: Als u uitgedroogd bent (tekenen van uitdroging kunnen zijn: droge mond, dorst, hoofdpijn, duizeligheid, minder plassen dan normaal, extreme vermoeidheid, hartkloppingen en verwarring); als u ooit een abnormaal natrium- of kaliumgehalte in het bloed heeft gehad; als u een hartaandoening heeft, kan Eziclen het hartritme beïnvloeden door veranderingen in het zoutgehalte in het bloed. Het kan zijn dat uw arts u tijdens uw behandeling moet controleren: Als je een nierprobleem hebt; als je een leverprobleem hebt; als je een "urinezuurprobleem" hebt (jicht of een ander probleem); als je een probleem hebt met slikken; als je een "refluxprobleem" hebt, een probleem waarbij maagzuur in de slokdarm komt; Als u fysiek zwak bent of een slechte gezondheid hebt; Als de bewegingen van een deel van of al uw darm worden verminderd (intestinale hypomotiliteit); Als u een voorgeschiedenis van ziekte of
spijsverteringschirurgie hebt die u tot hypomotiliteitsproblemen vatbaar maakt.
Als u verzwakt bent of ouder (65 jaar of ouder), als u een ernstige nier-, lever- of hartziekte heeft, als u het risico loopt het zoutgehalte in uw lichaam te wijzigen (elektrolytische onevenwichtigheid), kan uw arts besluiten om voor en na de ingreep een specifieke test uit te voeren. U dient ook bijzondere aandacht te besteden aan de aanbevelingen in deze rubriek van de bijsluiter en in de rubrieken ". Andere geneesmiddelen en Eziclen" en "Hoe Eziclen innemen". Als u ernstige braken of uitdrogingssymptomen (bijv. droge mond, dorstgevoel) ervaart na het innemen van deze medicatie, neem dan contact op met uw arts die rehydratiemaatregelen zal nemen. Na inname van dit geneesmiddel heeft u vaak losse ontlasting. Dit is een normaal fenomeen en toont aan dat de drug werkt. Zorg ervoor dat u in de buurt van de toiletten blijft totdat het effect van de medicatie is afgesleten. U moet de instructies zorgvuldig opvolgen en voldoende water of heldere vloeistoffen drinken om uitdroging te voorkomen. Kinderen en adolescenten: Eziclen is niet geïndiceerd voor patiënten jonger dan 18 jaar. De veiligheid en werkzaamheid ervan
zijn bij deze populatie niet aangetoond. Andere geneesmiddelen en Eziclen: 
Informeer uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen inneemt, hebt genomen of mogelijkerwijs ook andere geneesmiddelen inneemt, inclusief receptvrije of kruidengeneesmiddelen. Als u andere medicijnen gebruikt, neem ze dan één tot drie uur voor het innemen van Eziclen of minstens één uur na het einde van het klysma proces. Deze beperking is te wijten aan het feit dat diarree veroorzaakt door Eziclen kan elimineren drugs uit het lichaam en ze kunnen niet zo goed werken als ze zouden moeten werken. Wees vooral voorzichtig met: 
Geneesmiddelen die het watergehalte of de zoutconcentratie in het bloed kunnen veranderen (zoals diuretica, calciumantagonisten of lithium-gebaseerde behandelingen) of geneesmiddelen die het ritme van het hart veranderen. Geneesmiddelen die regelmatig via de mond worden ingenomen: bijvoorbeeld orale anticonceptiva, anti-diabetica, anti-diabetica of antibiotica, levothyroxine (een hormoon om verminderde schildklierfunctie te behandelen), of digoxine (gebruikt bij hartproblemen), omdat Eziclen de opname van deze geneesmiddelen via de mond kan vertragen of volledig voorkomen, waardoor ze minder effectief of ineffectief zijn.
Zwangerschap en borstvoeding:
Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, denkt dat u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, vraag uw arts of apotheker om advies voordat u deze medicatie inneemt. Als u borstvoeding geeft, moet u uw kind gedurende 48 uur na het innemen van de tweede dosis Eziclen geen borstvoeding geven. Voertuigen besturen en machines gebruiken: Eziclen mag geen invloed hebben op uw vermogen om voertuigen te besturen of gereedschappen of machines te gebruiken. Eziclen bevat natrium en kalium: Als u een zoutarm dieet (natrium of kalium) volgt, houd er dan rekening mee dat elke flacon Eziclen 5.684 g (247,1 mmol) natrium en 1.405 g (35,9 mmol) kalium bevat.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Ipsen
Aflevervorm Drinkbare oplossing
Type product Geneesmiddel
Type maag- en darmstoornissen Darmreinigend
Effect Laxerend
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Werkzaam bestanddeel Ander
Keyword Darmreinigingsmiddel, Laxerend, Medisch onderzoek
Generisch middel? not available

Eziclen is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Eziclen

Wanneer je meerdere weken minder dan 3x per week stoelgang maakt, kan je last hebben van obstipatie of verstopping. De stoelgang is dan harder doordat hij langer in de dikke darm aanwezig blijft. Verstopping kan veroorzaakt worden door je levensstijl, door geneesmiddelen die je neem of door een aandoening.

De volgende oorzaken kunnen aan de basis liggen van constipatie of verstopping:

  • een ongezonde levensstijl;
  • een aandoening (bv. diabetes, schildklierproblemen, depressie, tumor van de dikke darm);
  • geneesmiddelen (bv. ijzersupplementen, sommige verdovende pijnstillers, sommige antidepressiva, 

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek