02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Momenteel niet bereikbaar

Fertility Score vruchtbaarheid man 2 stuks

2 reviews
17,62 22,02
Op voorraad
17,62
-20% **
prijs apotheek: 22,02* Je bespaart: -4,40
Mannelijke vruchtbaarheidstest. Voor een in vitro diagnose. Enkel voor extern gebruik.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Een koppel wordt als onvruchtbaar beschouwd indien na 12 maanden van onbeschermende geslachtsgemeenschap geen zwangerschap wordt bekomen. Onvruchtbaarheid komt voor bij ongeveer 15% van alle koppels en in 40 tot 50% van de gevallen is een slechte spermakwaliteit de oorzaak. De meest gebruikte methode om de mannelijke vruchtbaarheid te bepalen is semen analyse. Hierbij worden de concentratie, beweeglijkheid en vorm van de spermatozoa geëvalueerd. Van deze parameters is de concentratie beweeglijke spermatozoa het best gecorreleerd met de mannelijke vruchtbaarheid. Het merendeel van mannen met een concentratie van 20 miljoen beweeglijke spermatozoa per ml of meer zijn vruchtbaar. Daarentegen wordt een concentratie van 10 miljoen beweeglijke spermatozoa per ml of minder geassocieerd met onvruchtbaarheid. In een klinische studie werden de resultaten van de FertilitySCORE Kit ™ met deze van microscopisch onderzoek vergeleken. Enerzijds werd een positief voorspellende waarde van 93% gevonden bij stalen met een concentratie van 20 miljoen beweeglijke spermatozoa per ml of meer. Anderzijds werd een negatief voorspellende waarde van 90% gevonden voor stalen met een concentratie van 10 miljoen beweeglijke spermatozoa per ml of minder. Dit ter illustratie van de precisie van de test. Bij een negatief test resultaat is het aan te raden opnieuw te testen na een onthoudingsperiode van 72 uren. Bij een herhaald negatief resultaat is het aangeraden om een specialist te kontakteren. Indien het nemen van de eerste test als normaal wordt bevonden, is de kans op mannelijke onvruchtbaarheid klein. Indien echter in de daaropvolgende 4 maanden geen zwangerschap wordt bekomen is het aan te raden dat beide partners kontakt opnemen met een specialist.

Eigenschappen

De Fertility Score Kit maakt gebruik van de reductie van de blauwe kleurstof resazurin tot de paarsrode kleurstof resorufin onder invloed van beweeglijke spermatozoa. De mate van reductie, en dus van de kleurverandering, is direct evenredig met het aantal metabool actieve spermatozoa in het zaad. Deze test werd reeds meer dan 40 jaar geleden ontwikkeld voor de analyse van dierlijk semen. De huidige resultaten na aanpassing van de test voor toepassing bij de mens bevestigen de reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid voor wat betreft zowel de positieve waarde die zegt dat de kwaliteit van het sperma voldoet, als wat betreft de negatieve waarde. Het is uiteraard slechts een “screening" en kan derhalve een gedetailleerde sperma-analyse niet vervangen. Het is zeker zinvol deze test te laten doen bij het begin van elk fertiliteitsonderzoek, alvorens verdere ingrijpende onderzoeken worden verricht, hetgeen meestal bij de vrouw gebeurt, hetgeen gepaard gaat met medicatie die verantwoordelijk is voor de enorme toename van het aantal twee- en meerlingen (clomifeencitraat; gonadotrofines). Deze test kan ook zinvol worden toegepast waar de man blootgesteld is aan een verhoogd risico van aantasting van spermaproduktie, bv. op het werk.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder


Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vang het sperma staal op in de speciaal ontworpen recipiënt. Gebruik hiervoor geen condoom. Laat het staal gedurende 30 minuten vloeibaar worden. Voeg test reagens aan het staal toe en meng het sperma met het reagens. Vul het bekertje met warm water (48 °C tot 50 °C) en plaats het proefbuisje in het waterbad. Wacht 60 minuten zodat de chemische reactie tussen het sperma staal en het reagens kan plaatsgrijpen. Vergelijk de kleur van het staal met de inbegrepen kleurschaal om de mannelijke vruchtbaarheid te bepalen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Fertipro
Type product Zelftest
Type zelftest Vruchtbaarheidstest
Keyword Man, Vruchtbaarheid, Zwangerschapswens

Laatste reviews en ervaringen met Fertility Score vruchtbaarheid man

De test, doos en de uitleg ziet er zeer volledig uit en prima in orde. Ik heb ze echter niet gebruikt omdat mijn vriendin net zwanger bleek te zijn en de test dus een beetje overbodig was... :)

Jan

Snelle levering Zeer betrouwbaar product

Raymond
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek