02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Folavit 0,4mg NF Tabletten 90 stuks

7,85 11,05
Op voorraad
7,85
-29% **
prijs apotheek: 11,05* Je bespaart: -3,20
Foliumzuur in de vorm van tabletten. Aanbevolen voor zwangere vrouwen en diegenen die zwanger willen worden en die orale anticonceptiemiddelen gebruiken.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Toediening van foliumzuur verhoogt de foliumzuurstatus bij vrouwen. Een lage foliumzuurstatus bij zwangere vrouwen verhoogt het risico op neurale buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Een neurale buisdefect is een aangeboren aandoening die wordt veroorzaakt door een abnormale vorming van het centrale zenuwstelsel (bv. spina bifida). Foliumzuur speelt een rol in het celdelingsproces en draagt als zodanig bij aan de groei van het moederweefsel tijdens de zwangerschap. Daarnaast draagt foliumzuur bij aan de normale vorming van bloed. Foliumzuur draagt bij tot de toename van de massa van de rode bloedcellen, de vorming van de placenta en de groei van de foetus, de  baarmoeder en de borsten tijdens de zwangerschap. Foliumzuur draagt bij aan het normaal  functioneren van het immuunsysteem en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen, redeneren en stressbestendigheid. Foliumzuur helpt de vermoeidheid te verminderen. Bij  ouderen kan de inname van foliumzuur lager zijn, bijvoorbeeld door een verminderde eetlust. Foliumzuur draagt bij aan de normale stofwisseling van homocysteïne. Homocysteïne is een aminozuur dat door het lichaam wordt geproduceerd en normaal gesproken wordt omgezet in  methionine, een essentieel aminozuur, een bestanddeel van eiwitten. De productie van methionine uit  folaat-afhankelijke homocysteïne gebeurt door een methylgroep van 5-methyltetrahydrofolaat over te  brengen naar vitamine B12 en vervolgens naar homocysteïne om methionine te vormen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Zwangerschap en kinderwens, vanaf 8 weken voor de bevruchting.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 tablet per dag met water, tijdens de maaltijd. Alle vrouwen die een baby wensen te krijgen, wordt geadviseerd om dagelijks 400 µg foliumzuur in te nemen, ten minste één maand voor de bevruchting en tot drie maanden na de bevruchting. Er zijn andere risicofactoren voor het ontstaan van neurale buisdefecten, zodat de toediening van foliumzuur niet volledig kan worden uitgesloten. Geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap. Geschikt voor oudere mensen met een tekort aan foliumzuur. Niet gebruiken als vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. De dosis van 1 Folavit 0,4 tablet per dag niet overschrijden. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Foliumzuur 400 µg (200% referentie-inname)400 µg foliumzuur = 0,4 mg foliumzuur Vulmiddel: microkristallijne cellulose. Verstevigingsmiddel: voorgegelatineerd zetmeel. Antiklontermiddel: magnesiumstearaat, watervrij colloïdaal siliciumdioxide. Stabilisator: vitamine C.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Voorzichtigheid in geval van vitamine B12-deficiëntie: behandeling met hoge doses foliumzuur kan een vitamine B12-deficiëntie maskeren. In het geval van pernicieuze bloedarmoede, corrigeert de toediening van foliumzuur alleen al bloedarmoede, maar niet neurologische aandoeningen. Interacties: verhoogde toxiciteit van fluorouracil en zijn prodrugs (capecitabine en tegafur). Vermindering van de plasmaconcentraties van sommige anti-epileptica (fenytoïne, fenobarbital, primidon, mogelijk ook carbamazepine en feneturide) bij hoge doses foliumzuur (5 tot 15 mg per dag).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Kela
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Aanvullend, Sporters, Vegetariërs, Zwangerschap
Bevat Vitamine B9, foliumzuur
Doelgroep Sporter, Zwangere
Aangewezen bij Zwangerschap, Zwangerschapswens
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Overige
Keyword Bloedarmoede, Zwangerschap, Zwangerschapswens
Zonder suiker? not available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Laatste reviews en ervaringen met Folavit 0,4mg NF

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek