02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

Formoline L112 Tabletten 60 stuks

Tabletten 60 stuks
33,21 36,90
Op voorraad
33,21
-10% **
prijs apotheek: 36,90* Je bespaart: -3,69
Medisch hulpmiddel ter ondersteuning van de behandeling van overgewicht, gewichtscontrole en de beperking van de cholesterol opname in de vorm van tabletten. Geschikt voor personen met een lichaamsgewicht van minder dan 75kg.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Formoline L112 – vermindert de calorie opname uit voedingsvetten.
Het hoofdbestanddeel in formoline L112 is de voedingsvezel polyglucosamine (L112).
L112 is van natuurlijke oorsprong en kan dankzij zijn zeer hoge vetbindende capaciteit grote hoeveelheden voedingsvetten binden in het spijsverteringsstelsel. Zo wordt de opname van voedingsvetten uit de darm gereduceerd. Het belangrijkste bestanddeel van formoline L112 is onverteerbaar en wordt met de daaraan gebonden vetten via de natuurlijke weg uitgescheiden. Bovendien hebben de onverteerbare en opgezwollen voedingsvezels van formoline L112 een licht verzadigend effect.

Formoline L112 beïnvloedt vooral overgewicht dat wordt veroorzaakt door vetrijk voedsel zoals vet vlees, worst, boter, kaas, chips, noten, gebak of ijs. Andere voedingsbestanddelen zoals bijvoorbeeld, suiker, koolhydraten, eiwitten of alcohol worden niet door formoline L112 gebonden. Deze calorieën moeten worden verminderd, omdat ze anders volledig kunnen worden opgenomen door het lichaam.
Het wordt afgeraden om formoline L112 in te nemen bij vitaminerijke maaltijden (salades/groenten) met hoogwaardige oliën bijv. omega-3 vetzuren (zalm enz.). De vetoplosbare vitamines en essentiële vetzuren kunnen dan namelijk deels worden gebonden.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vetbinder ter ondersteuning van de behandeling van overgewicht, geschikt voor personen met een gewicht van minder dan 75kg.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Voor gewichtsafname: 2 keer per dag 2 tabletten. formoline L112 innemen bij de twee maaltijden met het hoogste vetgehalte, bij voorkeur innemen aan het einde van de maaltijd.
Voor gewichtscontrole: 2 keer per dag 1 tablet. formoline L112 innemen bij de twee maaltijden met het hoogste vetgehalte, bij voorkeur innemen aan het einde van de maaltijd.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

ß-1,4-polymeer van D-glucosamine en N-acetyl-D-glucosamine, afkomstig van schaaldieren.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Formoline L112 alleen op doktersadvies innemen bij:
 • Langdurig geneesmiddelen gebruik
 • Ernstige maag-darmaandoeningen (colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, diverticulitis, korte darm syndroom, maagzweren, ernstige vorm van prikkelbare darm, medicamenteus behandelde reflux, enz.) en na operaties aan het maag-darmstelsel, chronische verteringsproblemen (verstopping, constipatie enz.)
 • Kinderen en jongeren die zich in een groeispurt bevinden en hoogbejaarden (ouder dan tachtig)
 • Langdurig gebruik van geneesmiddelen die de darmfunctie reduceren
Formoline L112 mag niet worden ingenomen door de volgende personen:
 • Zuigelingen en kleine kinderen tot de leeftijd van 3 jaar
 • Personen met ondergewicht (BMI < 18,5)
 • Personen met een bekende allergie tegen schaaldierproducten of een van de bestanddelen
 • Tijdens zwangerschap en borstvoeding

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Formoline L112
Aflevervorm Tabletten
Type product Medisch hulpmiddel
Effect Absorbeert vetten
Bevat Overige
Doelgroep Man, Vrouw
Toedieningswijze Oraal
Zonder suiker? available
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Meest gestelde vragen

over Formoline L112

Vermageringsmiddelen en strenge diëten zijn vaak bedoeld om snel effectief te zijn. Wanneer je stopt met zo'n behandeling of dieet, komen de kilo's er vaak snel terug bij en soms zelfs nog meer dan ervoren. Dat komt omdat je lichaam zich geleidelijk aanpast aan zijn omgeving. Krijgt je lichaam weinig voedingsstoffen binnen? Dan gaat je lichaam extra spaarzaam zijn met die voedingsstoffen. Als je plots stop met een behandeling of dieet, is je lichaam vaak nog gewend aan de vorige situatie en zal het extra spaarzaam zijn met je voedingsstoffen en dus meer 'opslaan' als reserve in je lichaam. Een jojo-effect kan je vermijden door je voedingsgewoonten langzaamaan te verbeteren en een voedingspatroon uit te werken op lange termijn. Je gewicht zal daardoor iets langzamer verminderen maar blijft wel onder controle. Vermageringsmiddelen zijn enkel bedoeld als hulpmiddel om sneller gewicht te verliezen (in combinatie met een gezond voedingspatroon) maar volstaan niet om op zichzelf een effect op lange termijn te bereiken.

Een 'dieet' volgen is eigenlijk het opvolgen van regels wat eten en drinken betreft. Dus ook gewoon gezond eten is een vorm van dieet, zonder dat je jezelf daarvoor heel strikte regels moet opleggen.

Om een effect op lange termijn te bekomen, is het belangrijk om een gezond 'dieet' te volgen dat je kunt blijven volhouden. Voedingssupplementen kunnen een hulpmiddel zijn om sneller resultaat te bekomen.
Kies je voor een extreem dieet of wil je vermageren enkel en alleen met behulp van vermageringsproducten, dan zal je effect tijdelijk zijn en vergroot je de kans op een jojo-effect wanneer je stopt met dat dieet of vermageringsproduct.
Begin je vermageringsproces dus met gezonde voeding en haalbare doelstellingen.

 • extreme diëten leveren enkel effect op korte termijn, leiden tot onder andere vermoeidheid en concentratiestoornissen.
 • baseer je niet enkel op je calorie-inname maar ook op de voedingswaarden (vezels, eiwitten, koolhydraten, vitaminen ...) van wat je eet. 
 • ga niet enkel voor gewichtsverlies via bv. vochtafdrijvers. Ze verminderen je gewicht maar doen niets aan je vetgehalte en hebben dus ook een zeer kortdurend effect.
Kies voor een evenwichtig en gezond voedingspatroon. Begin met kleine veranderingen die je kan volhouden bv. niet meer snoepen na het avondeten. Contacteer ons voor persoonlijk advies.

Kortgezegd: Je verliest gewicht door minder energie op te nemen dan dat je verbruikt. Dat wilt zeggen: let op wat je eet en zorg ervoor dat je genoeg beweegt. Daarnaast is het niet alleen belangrijk hoevéél je eet maar ook wát je eet. Ook regelmatig eten (zeker 3 maaltijden per dag) is belangrijk om je lichaam van de noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien zodat je optimaal blijft functioneren. Er zijn ook aandoeningen (zoals verminderde schildklierwerking) en geneesmiddelen (bv. antidepressiva) die een gewichtstoename kunnen veroorzaken. Zo’n gewichtstoename kan doordat de eetlust toeneemt of de stofwisseling vertraagt. In dat geval is het niet zo eenvoudig om je gewicht onder controle te krijgen en neem je best contact op met je huisarts.

Mogelijke voordelen van afvallen in geval van overgewicht zijn:

 • betere conditie;
 • lagere bloeddruk;
 • lager risico op aandoeningen zoals hartproblemen en diabetes;
 • positiever zelfbeeld;
 • betere controle en soms zelfs verbetering van ziektes waaraan men reeds lijdt;
 • hogere levensverwachting.

Snel afvallen is niet gezond, heeft maar een kortdurend effect, is moeilijk vol te houden. Daarnaast kan het leiden tot vermoeidheid, concentratiestoornissen en andere gezondheidsproblemen.

Zet daarom een realistisch doel en streef naar een gewichtsverlies van maximaal 0.5kg per week met een gezonde en evenwichtige voeding. Wil je sneller afvallen? Dan kan je een verandering van voedingspatroon combineren met voedingssupplementen/vermageringsmiddelen.
Bieden deze onvoldoende resultaat of ondervind je gezondheidsklachten? Neem dan contact op met je huisarts of een diëtist voor advies.

 • Begin met kleine veranderingen bv. niet meer snoepen na het avondeten.
 • Neem je tijd om te eten.
 • Vermijd ( of beperk alleszins) het drinken van frisdrank.
 • Eet regelmatig: 3 maaltijden en eventueel 2 tussendoortjes.
 • Verkies tussendoortjes zoals fruit (2 stukken per dag) of noten (1 hand vol) omwille van hun voedingswaarden.
 • Kies voor natuurlijke voeding en beperk kant-en-klare voeding.
 • Beperk alcoholconsumptie.
 • Eet gevarieerd, ook qua groenten.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Formoline L112

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek