02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe kies je de beste foundation voor een oudere huid?

Geschreven door Niels oudere huid make-up foundation

We veranderen op veel vlakken naarmate we ouder worden. Ook onze huid gaat er anders uitzien, waardoor ons arsenaal aan huidproducten ook mee evolueert. Als je vaak make-up draagt, zal je merken dat de producten die je jarenlang hebt gebruikt misschien niet meer hetzelfde effect hebben. Daar hoort ook foundation bij. Met de tips in dit artikel vind je in een mum van tijd weer een product dat geschikt is voor een oudere huid en je weer doet stralen.

Waarom heeft een oudere huid andere foundation nodig?


Naarmate je huid ouder wordt, maakt deze minder collageen aan. Hierdoor vermindert de elasticiteit en verschijnen er lijntjes. Daarnaast zijn er ook omgevingsfactoren die meespelen op lange termijn, zoals zonlicht en de zwaartekracht. Al deze factoren samen maken dat de textuur, structuur en tint van je gezicht vanaf een leeftijd van 40 jaar kan veranderen. Je huid wordt ook droger na verloop van tijd, wat het lastiger kan maken om bepaalde foundations aan te brengen.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte foundation?


Oudere huid heeft een ander soort foundation nodig dan je misschien eerst had. Jonge en soepele huid verdraagt zware, full-coverage producten goed, maar voor oudere huid kan dit lijnen en oneffenheden juist meer zichtbaar maken. Kies dus voor een dunne foundation (als je een vloeibare gebruikt) die niet in rimpels en lijntjes kan ophopen. Poederfoundations hebben net zoals zware crèmes de neiging om de huid er droger te doen uitzien en rimpels prominenter te maken. Probeer dit soort foundations dus te vermijden. Om je foundation langer mee te laten gaan, kan je dus beter een setting-spray gebruiken dan een poeder.


Tips om foundation egaal aan te brengen


oudere huid foundationEr zijn verschillende manieren om foundation aan te brengen: met je vingers, een borstel, een sponsje… Welke techniek het beste is hangt af van je eigen voorkeur en wat het beste werkt met het product dat je gebruikt. Het is vooral belangrijk dat je het product goed uitsmeert en harde lijnen of donkere vlekken zachter maakt. Je begint ook best met een minimale hoeveelheid product om daarna op te bouwen, want als je te veel gebruikt moet je helemaal opnieuw beginnen. Bovendien is een natuurlijke look veel eleganter dan een dikke laag die doorheen de dag verkruimelt. 

Als je toch graag full-coverage make-up draagt, zoek dan naar producten die tegelijkertijd ook niet te zwaar zijn zodat je huid nog kan ademen. Een andere optie is om verkleuringen in je huid weg te werken met concealer of color-correcting producten vòòr je je foundation aanbrengt. Ten slotte breng je ook best een hydraterende crème aan voor je je foundation gebruikt. Een droge huid is immers een moeilijke basis voor een egale tint te creëren.

 

Een rijpere huid heeft dus andere noden dan wat je voorheen gewend was. Als je moeite begint te hebben met je foundation aan te brengen, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuw product. Gelukkig bestaan er genoeg foundations in verschillende tinten, vormen, texturen… Zorg ervoor dat je een lichtere crème gebruikt die niet in fijne lijntjes kruipt. Probeer poederfoundations te vermijden en pas indien nodig de tint aan.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels