02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

24-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Tips & tricks om je gebruinde huid langer te behouden

Wanneer de zomer bijna op zijn einde is, willen we natuurlijk allemaal zo lang mogelijk kunnen genieten van onze brons gekleurde huid. Jammer genoeg verdwijnt dat kleurtje vaak even snel als het gekomen is. Nog voor de herfst aan de deur staat, zijn we weer net zo bleek als voor de zomer. 

Om dat winterkleurtje zo lang mogelijk uit te stellen, geef ik je een aantal tips & tricks die ervoor zorgen dat je langer met je bruine benen kan pronken.

Je huid voorbereiden op blootstelling aan de zon

Om een mooie bruine kleur te krijgen en dan vooral om deze langer te behouden, is het beter om de huid voor te bereiden op blootstelling aan de zon. Om dit te doen kan je kiezen voor voedingssupplementen en specifieke lotions die je onder andere kan vinden bij gamma’s zoals Oxelio, Oenobiol Zon Intensief, Heliocare en Forté Pharma Expert Sun.

Lauwe douches                                                

De eerste stap naar die prachtige bruine huid is je dagelijkse reiniging. Hoewel een hete lange douche in de winter zalig voelt, droogt dit de huid uit. Dit zal ertoe leiden dat je in de zomer minder goed gaat bruinen. Als je die warme straal toch echt niet kan laten, probeer er dan in de zomer wel goed op te letten dat je niet te warm doucht. Ook in bad gaan zal de huid uitdrogen waardoor je teint niet zo goed zal pakken.

Korte lauwe douches zijn een ideale manier om je fris te voelen zonder je bruin te verliezen.

Scrub je huid helemaal klaar

Je zou er niet meteen aan denken maar scrubben is een ideaal ritueel om je huid helemaal klaar te maken voor de zomerse bruinsessies. Wanneer je wekelijks je huid scrubt onder de douche, verwijder je alle dode huidcellen. Hierdoor krijgt de bruine kleur geen kans om zich vast te zetten op huidcellen die op sterven staan. Bovendien bruint een gladde huid ook veel beter dan een ruwe, droge huid.

P.S.: Om je bruine kleurtje langer te behouden, is het beter om een zachte scrub te gebruiken.

Smeren maar...

Of je nu een lichte of donkere huid hebt, het is altijd belangrijk om je huid in te smeren met een SPF.

Zelfs mensen die niet verbranden zouden baat hebben bij een beschermingsfactor van minstens 15 SPF.

Smeer je volledige lichaam en gezicht in met de zonnecrème en herhaal dit een aantal keer per dag. Zeker als je een waterrat bent, is het nodig om je vaak genoeg in te smeren, zelfs als je waterproof zonnecrème gebruikt.

P.S.: Wist je dat er zonnecrèmes bestaan die het bruinen versnellen? Deze vind je in de gamma’s Bioderma Photoderm, Nuxe Sun of het zonbeschermende water van Vichy Idéal dat de huid subliem achterlaat.

Hydrateren, het hele jaar door

huid hydrateren

Wanneer je uit de zon komt, heeft je huid dringend nood aan vocht. Dit kan door gezond te eten en veel water te drinken. Vooral fruit en groenten bevatten veel vocht, geniet daarom van lekkere fruitbordjes boordevol vitaminen en frisse slaatjes. Zo verzorg je niet alleen je kleurtje maar ook je lijn! Daarnaast is het van belang om je lichaam te hydrateren met een goede crème. Als je een hele dag in de zon hebt gelegen, is een frisse aftersun aangenaam voor je warme huid maar ook in de winter laat je je huid best niet uitdrogen. Smeer daarom dagelijks een hydraterende lotion op je huid. Zo blijft ze het hele jaar door zacht en blijft je huid langer gebronsd.

P.S.: Om de huid optimaal te hydrateren, kies je best voor een plantaardige olie op basis van wortel, deze zijn rijk aan bètacaroteen. Wanneer je iets zoekt met een ultra-hydraterend vermogen die een mooie schittering op je huid achterlaat, is er de lichaamsmelk van Topicrem. Om je huid te hydrateren en te verstevigen kies je voor de Nuxe Bio-Beauté sublimerende verstevigende crème.

Voedingssupplementen voor je teint

zelfbruiner

Je zou het niet verwachten maar er bestaan wel degelijk voedingssupplementen die je kleurtje kunnen ondersteunen. Deze supplementen bevatten ingrediënten die de huid beschermen tegen oxidatieve stress. Bovendien houden ze de huid ook gehydrateerd van binnenuit, net zoals groenten en fruit eigenlijk. Vaak zijn de supplementen rijk aan betacaroteen wat je bronzen teint bevordert. Daarnaast bevatten ze ook vitamine PP en vitamine E. Het beste is om twee weken tot een maand voor het zonnen al te beginnen met de voedingssupplementen. Er zijn ook kuren om je teint mooi te houden die je het hele jaar door kan nemen. Voorbeelden hiervan zijn de supplementen van Oenobiol mooie teint.

Wat als je toch niet blij bent met je kleurtje?

We zijn natuurlijk allemaal veel te kritisch als het om onszelf gaat. De kans is dus groot dat je na de zomer toch niet meer blij bent met je gebruinde huid. Je kleurtje is niet meer even donker als toen je net terug was van die zalige strandvakantie waardoor je weer helemaal in de winterse mood bent. Als dit het geval is, kan je altijd een beetje valsspelen. Er bestaan tal van zelfbruiners die de huid een sunkissed look geven. Zo zorg je ervoor dat je er toch zomers blijft uitzien, het hele jaar door.

Bescherm je haren, zowel voor, tijdens als na de blootstelling aan de zon.

Een goede bescherming van de huid is essentieel om een bruine teint zo lang mogelijk te waren maar het is ook belangrijk om je haren te beschermen en te verzorgen in de zomermaanden. Zeker als je veel in de zon hebt gelegen en in zout- of chloorwater hebt gezwommen, kan er veel beschadiging zijn. Je haren voelen droog, breken snel af en zien er dof uit. Om dit te voorkomen kan je oliën in de haren doen die ze beschermen tegen uitdroging door de zon. Ook na de blootstelling aan de zon moet je je haren verzorgen met oliën zodat ze kunnen herstellen van de hitte. Daarnaast is het ook belangrijk om je haren met een goede shampoo en conditioner te wassen. Een wekelijks haarmaskertje doet bovendien wonderen. Wanneer je je haren altijd goed verzorgt, zowel in de zon als naast de zon, blijven je lokken gezond en glanzend.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels