02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2014 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Geen zon meer en mijn kleurtje dan? Hier mijn 7 tips

Geschreven door Sabrina zonnen bruinen huidverzorging

De hele vakantie een mooi kleurtje gehad en nu de vakantie erop zit en ik terug terug thuis ben, wil ik opscheppen met mijn kleurtje. Maar je ziet er nog amper iets van. Komt dit jou ook bekend voor?

Hierbij wat tips om ervoor te zorgen dat je mooi bruint EN je kleur langer kan behouden.

 

Mooier bruinen en je kleur langer behouden

Voor de vakantie

Het is belangrijk om de huid voor te bereiden op de zon. Hiervoor kun je voedingssupplementen nemen bijvoorbeeld van Oenobiol. Je moet er dan een tweetal weken op voorhand mee starten en tijdens je vakantie blijven doornemen. Zo verlaag je ook het risico dat je gaat verbranden en gaat je huid makkelijker bruinen.

Verder kan je een week op voorhand een lichaamspeeling doen. Zodat al de dode huidcelletjes verwijderd zijn en je mooi egaal bruin wordt. Dit doe ik meestal met de zachte lichaamspeeling van Avène. Let wel op: doe dit niet vlak voor het vertrek want dan kan je erg verbranden!

 

Tijdens de vakantie

Blijven smeren met je zonneproducten zodat je veilig van de zon kan genieten. Gebruik ook onze tips om huidkanker te vermijden! Want zodra je verbrand, mag je er zeker van zijn dat je huid gaat vervellen. Met als gevolg dat het bruine kleurtje vlug zal verdwijnen. Ook na het zonnen smeer je best after-sun zodat de huid goed afkoelt en goed wordt gehydrateerd.

Je kunt beter langzaam je kleur opbouwen en ervoor zorgen dat je niet verbrand, zo ga je mooier bruin worden en de kleur langer kunnen behouden.

Verder kan je ’s avonds, voor het uitgaan, een verzorgende olie op je benen en armen doen. Ze gaan dan mooi glanzen en zo lijk je nog bruiner dan je al bent. En ondertussen ben je je huid goed aan het hydrateren.

 

Na de vakantie

Nu gaan we er alles aan doen om ons bruin kleurtje langer te behouden. Dus smeren, smeren, smeren is de boodschap! Gebruik een bodylotion of een lotion met bruin verlengende werking. Smeer je dagelijks in om ervoor te zorgen dat de huid niet uitdroogt of vervelt.

Na de vakantie smeer je best geregeld zelfbruiner. Zo valt het minder op als je kleurtje afneemt.

Dit zijn mijn tips voor een mooier kleurtje langer te behouden. Heb je er zelf nog andere, laat me het weten.

Sabrina

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels