02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
24-09-2018 | Aandoeningen

Hoe een verkoudheid of de griep aan te pakken met homeopathische middelen en voedingssupplementen?

Griep en verkoudheden zijn niet te onderschatten en jammer genoeg komt het griepseizoen er weer bijna aan. De enige echte oplossing is uitzieken. Een aantal dagen uitrusten in je bed met een lekker warm dekentje bovenop je. Uiteraard zijn er wel hulpmiddelen die je zieke dagen wat aangenamer kunnen maken. We hebben het hier dan over homeopathische middelen en natuurlijke voedingssupplementen. 

Reguliere medicatie kan ook verlichting bieden maar omdat er geen echte behandelingen zijn voor griep en verkoudheden, zijn natuurlijke middelen waarschijnlijk een gezondere optie. Hoewel het belangrijk is om tijdens een griep of verkoudheid ook veel rust te nemen zodat je lichaam alle tijd heeft om de ziekte te bestrijden, kan het nooit kwaad om je lichaam wat hulpmiddelen aan te reiken In dit artikel, geef ik je 5 natuurlijke middelen die je helpen om je griep of verkoudheid net dat ietsje comfortabeler te maken. 

1. Echinacea

Echinacea, ook wel rode zonnehoed genoemd is een oorspronkelijk Noord-Amerikaanse plant met geneeskrachtige eigenschappen. De plant is roze-paars met een stekelige bol in het midden. In de tijd van de indianen werd de plant gebruikt om slangenbeten en andere ziekten te verhelpen. Echinacea helpt het afweersysteem versterken, ontstekingen afremmen en het aantal witte bloedlichaampjes verhogen. Door deze eigenschappen kan het middeltje je lichaam helpen om griep en verkoudheden net dat tikkeltje sneller te bestrijden. De rode zonnehoed wordt in verschillende natuurlijke middelen en preparaten verwerkt en is vrij verkrijgbaar.

2. Homeopatische middeltjes

griep verkoudheid oscillococcinumEr bestaat homeopathisch middel op basis van het extract van het hart en de lever van de muskuseend. Hoewel dit een beetje luguber klinkt, is de hoeveelheid van deze ingrediënten in de uiteindelijke verdunning, zo goed als nihil. Zoals je weet zijn homeopathische middelen extreme verdunningen van werkzame stoffen met een oplosmiddel. Deze middelen helpen de symptomen van griep minder intens maken. Daarnaast kan het middeltje ook de duur van de griep verkorten. Ook preventief gebruik is mogelijk: tijdens de blootstelling aan griep één dosis per week onder de tong laten oplossen, minstens een kwartier voor of één uur na het eten. Het is dus zeker het proberen waard! 

3. Zwarte vlierbes

Vlierbessen hebben meerdere gezondheidsvoordelen. Ze stimuleren het immuunsysteem, ondersteunen je cardiovasculaire systeem, kalmeren je maag en darmen en zijn goed voor de oogfunctie. Tijdens een griepje kunnen ze ervoor zorgen dat virussen zich niet aan cellen kunnen hechten waardoor ze niet kunnen toenemen. Daarnaast kan de vlierbes een loopneus en tranende ogen verminderen. De vlier kan dus gebruikt worden bij verkoudheid en virale infecties zoals griep. Je kan vlierbes verkrijgen in de vorm van voedingssupplementen, capsules en siroopen.

griep verkoudheid tijm4. Tijm

Tijmsupplementen werken ontsmettend voor de keel en luchtwegen. Daardoor zijn ze een goed hulpmiddel wanneer je een verkoudheid te pakken hebt. De siropen kunnen het slijm dat gepaard gaat met hoesten helpen oplossen waardoor ademhalen weer beter gaat. Daarnaast is de antiseptische werking goed voor de keel.

5. Vitamine C

Vitamine C is algemeen bekend als de vitamine bij uitstek om je immuunsysteem normaal te helpen functioneren. Vitamine C is daardoor een goede ondersteuning wanneer je griep of een verkoudheid hebt opgelopen en wordt best tijdens de volledige winterperiode genomen.

Hoewel de bovenstaande middeltjes je genezingsproces wat gaan verlichten, is het altijd belangrijk om even na te gaan of je ze mag gebruiken in jouw persoonlijke situatie. Bepaalde geneesmiddelen kunnen immers interacties hebben met natuurlijke middelen en sommige ziektes verbieden het gebruik van natuurlijke middelen. Vraag dit even aan de apotheker, je huisarts of lees de bijsluiter aandachtig door.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels