02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
04-07-2019 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bescherm je haar tegen de zon en behoud ook deze zomer een stralende haardos!

Hoera, het is vakantie! Leve wandelingen in de zon en pootje baden op het strand of in het zwembad! Je weet zeker wel dat je je huid absoluut moet beschermen tegen de gevaren van de zon: we kennen allemaal de verhalen... Maar weet je ook dat je je haren moet beschermen voor de zon? Lees hier onze tips en ontdek onze selectie aan producten om te vermijden dat je de zomer eindigt met haar als stro!

Net zoals zout in het zeewater en chloor in het zwembad is de zon schadelijk voor de haren en voor de huid. Als je ze niet correct beschermt of als je er niet voldoende zorg voor draagt, loop je het risico dat ze beschadigd en uitgedroogd geraken en breken. Als je je mooie haardos wilt redden en niet wilt opofferen voor een gebruinde huid, volg dan de tips van Anouk, onze haarexperte. Voor jou dus een hele zomer lang een mooie haardos!

Onze tips om je haar te beschermen voor de zon

1. Bescherm je haar vóór blootstelling aan de zon

Net zoals je huid, moet je je haren ook beschermen voor de zon. In feite beschadigt de zon ook je haren, net zoals dat chloor, zeewater en zand dit ook doen. Breng dus een beschermende spray aan op de haren vóór je in de zon komt of voor je gaat baden, om zo je geliefde haren te beschermen.

2. Draag zorg voor je haren na blootstelling aan de zon

Nadat je je haren aan de zon hebt blootgesteld, gebruik je een herstellende en voedende shampoo. Dit soort shampoo laat het toe om de verzwakte haren in alle zachtheid te wassen, maar ook te voeden en te herstellen.  Breng ook zeker een conditioner aan op de lengte van de haren en, eventueel, een herstellend masker.

3. Draag een hoed of maak je haren vast

mooi haar zomerOm je haren tegen de zon te beschermen kan je een pet of een hoed dragen of een mooi sjaaltje rond je hoofd binden.  Een hoofddeksel is in ieder geval onmisbaar om je te beschermen tegen een zonnesteek! Je kan ook je haren samendoen in bijvoorbeeld een mooie vlecht, paardenstaart, een knotje of je kan ze opsteken. Zo beperk je het oppervlakte dat blootgesteld wordt en beperk je ook wrijving.

4. Spoel je haren voor en na het baden

Je haren goed spoelen met zoetwater of kraantjeswater voor en na het baden is onmisbaar, om zo schadelijke deeltjes zoals zand, chloor en zout te elimineren.

De zon beschadigt de haren, net zoals dat zeewater, chloor en zand dit ook doen.

5. Vermijd chemische producten

Als je je mooie haardos wilt behouden, bescherm ze dan ook! Wees dus slim in de keuze van je verzorgingsproducten en vermijd chemische kleuringen, stijltangen en permanenten. Deze behandelingen ontzien je haarvezels niet! Zo beschadigen ze de haren en drogen ze deze uit, waardoor ze nog kwetsbaarder worden. Doorheen de rest van het jaar is dit niet zo erg, maar als je in de zomer deze behandelingen gaat combineren met zonnestralen, zand en zout, dan kan dit je haren fataal worden. Als dit soort behandelingen niet aan je voorbij kan laten gaan, wacht dan op z'n minst tot als de zomer voorbij is.

6. Vermijd zeewater of het water in het zwembad

Tenzij dat je voorzien hebt om de 100 meter te gaan zwemmen, probeer je best altijd om je haren samen te doen en deze uit het water te houden. Als je absoluut een duikje wilt wagen, kan je altijd een conditioner aanbrengen op je haren voor je gaat baden. Dit gaat er voor dat de haarvezels gladgestreken worden (ze gaan dus meer glanzen), het gaat de haarschubben sluiten en hierdoor kunnen de zon, het chloor en het zout niet in de haren dringen.

7. Droog je haren met zorg

olie haar strandAls je uit het water komt, droog je haren dan met zorg met een handdoek, maar ga niet te enthousiast wrijven! Als je ze wilt ontwarren, neem dan liever een grote kam mee in je strandtas in plaats van een haarborstel.

8. Vergeet niet hoe belangrijk voeding is

We vergeten het vaak, maar een goede gezondheid begint bij gezonde voeding. Onze haren vallen hier ook onder! Let er dus op dat je voldoende water drinkt en genoeg vitaminen, eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen opneemt.

Aanbevelingen op dagelijkse basis voor stralende haren:

  • Drink voldoende: 1,5 à 2 liter per dag
  • Verbruik melkproducten (voor eiwitten)
  • Eet vlees, vis en groenten (voor mineralen)
  • Vergeet je groentjes en fruit ook niet (voor vitaminen)

We vergeten het vaak, maar een goede gezondheid begint bij gezonde voeding. Onze haren vallen hier ook onder!

Onze producten om je haren te beschermen tegen de zon

Er bestaat een heel arsenaal aan producten om je haar te beschermen voor de zon. Deze kunnen zowel preventief als curatief gebruikt worden. Hierbij enkele voorbeelden:

Nuxe Sun Aftersun Shampoo

Deze unieke aftersun shampoo en douchegel is geschikt voor zowel het lichaam als de haren. Deze reinigt in alle zachtheid en elimineert restanten van zout, chloor, zand en zonnecrème. Om deze manier stralen zowel de huid als de haren.

Het René Furterer Solaire gamma

In het René Furterer Solaire gamma vind je verschillende handige producten om je haren te verzorgen tijdens de zomer.

Verzorging voor de haren door Klorane Ylang Ylang

beschermen haar zonDit gamma van Klorane op basis van Ylang Ylang werd speciaal ontwikkeld om de haren tijdens de zomer te beschermen en te verzorgen. Het bevat herstellende en beschermende producten om haren die beschadigd werden door de zon, het zout en het zand te redden: een shampoo, een conditioner, een herstellende spray en een beschermende olie.

NB: het voordeel van de Ylang Ylang olie van Klorane ten opzichte van de mango-olie is dat 1 keer per dag aanbrengen voldoende is, terwijl de mango-olie 3 à 4 keer per dag aangebracht moet worden.

Voedingssupplement om het haar te beschermen tijdens de zomer

Na je vakantie kan je je haren verwennen met een herstellende kuur in de vorm van voedingssupplementen. Deze voedingssupplementen voor beschadigd haar kunnen je helpen om terug een gezonde haardos te krijgen die straalt en verzorgd oogt. Bijvoorbeeld:

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels