02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
20-09-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Je haartype bepalen

Geschreven door Jennifer Haar haarverzorging vet haar droog haar haartype

Om te weten hoe je je haren best verzorgt, is het belangrijk om te weten welk haartype je hebt. Iemand met dun, vet haar heeft namelijk niet dezelfde verzorging nodig als iemand met droge, dikke lokken. Het is ook niet altijd zo dat mensen met dunne haren ook weinig haar hebben. Je haartype hangt af van een aantal factoren. 

Om ervoor te zorgen dat jij je haartype in no-time bepaald hebt, geef ik je hier een aantal richtlijnen. Dan kan je meteen de juiste soort haarverzorgingen voor jouw haartype meepikken!

De dichtheid

De dichtheid van je haar bepaal je door een klein vakje op je hoofdhuid te bekijken. Zie je veel of weinig hoofdhuid? Afhankelijk van de hoeveelheid hoofdhuid die je ziet heb je een lage, gemiddelde of hoge dichtheid. Doe dit op een aantal verschillende plekjes aangezien de haardichtheid soms kan verschillen tussen plekken.

De dikte

De dikte van je haar kan je best vaststellen nadat je het hebt gewassen en aan de lucht hebt laten drogen. Trek een droog haartje uit het midden van je hoofd en neem een stuk naaigaren van ongeveer 20 cm. Leg deze twee nu naast elkaar en vergelijk. Is je haar dunner dan het garen? Dan heb je dun haar. Als het even dik is, heb je gemiddeld haar en als je haar dikker is dan het garen heb je dik haar.

Textuur

De textuur van je haar kan doorheen de tijd veranderen. Bepaalde omgevingsfactoren zoals het weer, maar ook de pil, kunnen de haartextuur ook beïnvloeden. De ware textuur van je haar kan je enkel checken door het een aantal keer, uiteraard niet op 1 dag, te wassen en aan de lucht te laten drogen. Doe er ook geen producten in tijdens of na het drogen. Zo zie je hoe je haar van nature valt.

De vettigheid van je haar

haartype elasticiteit

Was je haren zoals gewoonlijk en laat het dan een hele nacht met rust zodat je talgklieren aan het werk kunnen gaan. Dep dan met een tissue tegen je hoofdhuid. Als er vet aan blijft plakken heb je vettig haar. Zit er heel weinig vet op, dan heb je normaal haar. Blijft er helemaal niets ophangen, dan heb je droog haar. Herhaal dit op verschillende plekken. Merk je hierbij dat er veel verschillen zijn tussen een aantal plekjes op de hoofdhuid? Dan heb je gecombineerd haar.

Elasticiteit

De elasticiteit van je haar toont aan of het gezond is. Om dit na te gaan, neem je een haar en trek je aan de twee kanten van 1 haar Als je haar snel breekt, is het niet elastisch en heeft het nood aan versterkende producten om het haar weer gezond te krijgen. Kan je je haar vrij ver rekken, dan heb je zeer gezond haar.

De poreusheid

Ook de poreusheid van je haar kan je best checken na het wassen zodat er geen producten inzitten. In dit geval is het beter om het haar handdoek droog te deppen. Voel dan van de wortels tot aan de punten aan je haar. Wanneer je haar zo goed als droog aanvoelt heb je een lage poreusheid. Is het haar nog redelijk nat maar niet meer echt plakkerig, dan heb je een gemiddelde poreusheid. Is je haar echt nog nat en plakkerig? Dan heb je een hoge poreusheid. Probeer dit op verschillende dagen aangezien dit van het weer kan afhangen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels