02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Chat met ons

12-09-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Bent u gehecht aan uw haar? Vraag raad aan een expert!

Geschreven door Natasha

Wist je dat we meer dan 120.000 haren op ons hoofd hebben en we er dagelijks een honderdtal verliezen?  Gelukkig groeien er - als alles goed gaat - opnieuw evenveel aan. Toch gebeurt het dat dit mechanisme niet meer optimaal werkt.

Sommige factoren versnellen of verhogen de haaruitval

  • Verandering van seizoen (lente en herfst), omwille van de verschillen in temperatuur en zonlicht.
  • Hormonale invloeden, vaak ook erfelijk bepaald. Komt voornamelijk bij mannen voor en wordt daarom ook androgene haaruitval genoemd. 
  • Hormonale ontregelingen, zoals bij vrouwen na de zwangerschap of tijdens de menopauze. 
  • Maar ook stress (opnieuw starten na de vakantie kan ook stress veroorzaken), vermoeidheid, ondervoeding, … 

Wanneer de aangroei het te zware haarverlies niet meer kan compenseren, dan wordt de haardos minder dik en in sommige gevallen kan dat tot kaalheid leiden.


Er bestaan drie grote types haaruitval:


1.    Seizoensgebonden haaruitval
Ook de haardos veroorlooft zich wel eens een mini-“blues” bij het wisselen van de seizoenen: we stellen vast dat de lente en de herfst de twee periodes van het jaar zijn waarin de meeste haaruitval waar te nemen valt.

2.    Haaruitval omwille van schadelijke invloeden van buitenaf
Het haar reageert op de schadelijke invloeden waarmee ons organisme te kampen heeft. Het wordt fragieler, raakt beschadigd, verliest zijn glans, breekt... en valt ten slotte uit. Door agressieve behandelingen (herhaalde kleuringen, stylings, brushings…), gezondheidskwesties (bv. zwangerschap of infectie) of onze levenswijze (stress, onevenwichtige voeding, overbelasting, enz.) krijgt de haardos het zwaar te verduren.

3.    Haaruitval om hormonale redenen
Deze haaruitval is van erfelijke aard. Hij heeft te maken met de transformatie van testosteron (een hormoon dat meer aanwezig is bij mannen), die een negatieve impact heeft op de haarproductie: het haar gaat fijner groeien en valt uit. Dit wordt ook alopecia androgenetica genoemd. Dit type haaruitval komt zeer vaak voor bij mannen maar ook bij vrouwen op rijpere leeftijd.

Welke oplossingen?
Voedingssupplementen zijn een natuurlijke oplossing om haaruitval van binnenuit in te dijken. Voor een optimale doeltreffendheid opteert u het best voor een formule aangepast aan uw type haaruitval.
Expert Haaruitval werd specifiek ontwikkeld door de Laboratoires Forté Pharma om de oorzaken van haaruitval aan te pakken. 

De formule met hoge dosering werkt in twee fasen en helpt zo om:

1. Haaruitval af te remmen dankzij de werking van venushaar, gecombineerd met zegepalm en grote brandnetel.
2. Het haar te versterken dankzij de werking van bosbessen die de microcirculatie in de haarwortel bevorderen en door de aanwezigheid van biotine.

Expert Anti-haaruitval is verrijkt met de aminozuren L-cystine en L-methonine en werkt in op het hart van de haarvezels om de productie van keratine, het hoofdbestanddeel van het haar, te optimaliseren.
De formule van Expert Anti-haaruitval bevat ook vitamine E om uw haar tegen oxidatiestress te beschermen.

Ter aanvulling en versterking kunt u ook een shampoo, conditioner of lotion gebruiken die extra inwerken om de haaruitval te beperken, de haardos te voeden, de groei te stimuleren en de structuur te verstevigen.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels