02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Chat met ons

13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe vind je de beste SPF-handcrème?

Geschreven door Niels handen handcrème huidverzorging

Er wordt vaak genoeg benadrukt dat zonnecrème dé manier is om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Daarbij ligt de focus op je gezicht en ledematen, maar er zijn een aantal zones waar we niet altijd aan denken: hals, oren, oogleden… en ook de handen. Door een goede handcrème uit te kiezen, kan je de huid van je handen weren tegen pigmentvlekken en huidkanker. Lees verder voor tips en factoren waar je op moet letten bij het uitkiezen van een geschikte SPF-handcrème.

Waarom een handcrème met SPF gebruiken?


De redenen om je handen te beschermen tegen de zon zijn hetzelfde als die voor de rest van je huid. De schadelijke uv-stralen in het zonlicht verouderen je huid en later pigmentvlekken na. Daarnaast verhoogt de kans op huidkanker aanzienlijk wanneer je verbrand. De ruggen van de handen worden vaak vergeten, maar zijn minstens even belangrijk als het gelaat. Ze bevatten minder vetweefsel en zullen dus sneller een verouderd uitzicht hebben.


Tips om de beste handcrème met SPF te kiezen

Kies het juiste soort zonnecrème


Er bestaan twee soorten zonnecrème: zonnecrème met een fysieke filter of met een chemische filter. In het eerste geval houdt het product de zon fysiek tegen, zoals een schild. Deze crèmes bevatten zink en/of titaniumoxide. Ze zijn over het algemeen zwaarder, maar bevatten minder snel ingrediënten waar je een allergische reactie op kan hebben. Zonnecrèmes met een chemische uv-filter werken anders. Ze trekken in de huid en absorberen zo de uv-stralen. Deze producten bevatten avobenzone, octisalaat of octocryleen.


Kijk de ingrediënten na


Ga op zoek naar een product dat voldoende hydrateert door na te gaan welke bestanddelen in de crème zitten. Actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden doen dit op een efficiënte manier. Hyaluronzuur trekt water aan, waardoor je huid soepel en vol aanvoelt. Ceramiden zitten al in je huid, maar kunnen best aangevuld worden met huidverzorgingsproducten.


Kijk ook naar andere producten


Je hoeft zeker geen product specifiek voor de handen te gebruiken. Er bestaan genoeg zonwerende huidproducten die je handen even goed beschermen als handcrèmes met SPF. Het is vooral voor je eigen comfort dat je eventueel gespecialiseerde crèmes zou kunnen gebruiken voor bepaalde delen van de huid, net zoals zonnecrèmes die bestemd zijn voor het gelaat. De textuur en de mate waarin het product in je huid trekt is in dat geval aangepast aan de zone waar je het aanbrengt.


Handcrème met SPF gebruiken


hancrème zonnecrème spfIn de eerste plaats kies je best een crème die je aangenaam vindt. Ga eventueel voor een crème met een aangename textuur en geur als je geen gevoelige huid hebt. Verder kan het nuttig zijn om eens na te denken over hoe je dit product in je dagelijkse routine te passen. Of het nu bewolkt is of niet, of je nu buiten bent of binnen; uv-stralen bereiken onbedekte delen van je huid praktisch altijd. Je doet er dus altijd goed aan om je gelaat en handen dagelijks te beschermen.

 

Om een goede handcrème met SPF te vinden, zijn er dus een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Denk na of je liever een fysieke of chemische filter hebt. Kijk in de ingrediëntenlijst welke actieve bestanddelen je huid hydrateren. Overweeg tenslotte ook andere zonwerende producten als je niet meteen een handcrème vindt die aan je verwachtingen voldoet. Het belangrijkste is om je handen dagelijks te beschermen zodat je vlekken kunt vermijden en de kans op huidkanker zo laag mogelijk houdt.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels