Herpirax 50mg/g Stick 4,2gr

Stick 4,2gr
13,46
13,46
Op voorraad
Geneesmiddel op basis van aciclovir, in de vorm van een stick. Het is aangewezen voor de behandeling van koortsblaasjes veroorzaakt door een herpesvirusinfectie.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Herpirax 50 mg/g wordt gebruikt voor de behandeling van koortslip veroorzaakt door een herpesvirus. Herpirax 50 mg/g versnelt de genezing van de koortslip en verkort de duur van de pijn.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Herpirax 50 mg/g vijf keer per dag aanbrengen, met een tussenpoos van ongeveer 4 uur. Het is niet nodig om Herpirax 50 mg/g 's nachts toe te passen. Start de behandeling zodra de koortsblaar verschijnt. De behandeling minstens 4 dagen voortzetten. Als het herstel niet volledig is na 10 dagen, vanaf het begin van de  behandeling, raadpleeg dan een arts.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken, maar die komen niet altijd bij iedereen voor. 
Sommige bijwerkingen komen vaker voor dan andere. Daarom worden de volgende bijwerkingen als volgt ingedeeld: - Frequent: Deze bijwerkingen treffen meer dan 1 op 100 patiënten; - Frequent: Deze bijwerkingen treffen tussen 1 op 1000 en 1 op 100; - Zeer zeldzaam: Deze bijwerkingen treffen tussen 1 op 10000 en 1 op 1000; - Zeer zeldzaam: Deze bijwerkingen treffen minder dan 1 op 10 000; - Frequent: Huid-  onderhuidse weefseldisfuncties: Lichte verbranding of tintelingen op de plaats van gebruik. Een milde vorm van droge of schilferige huid. Jeuk. Zeldzaam: Roodheid van de huid. Ontsteking van de huid veroorzaakt door overgevoeligheid voor aciclovir of een van de andere componenten in de stick voor toepassing op de huid.
Immuunsysteemaandoeningen: Zeer zeldzaam: Overgevoeligheidsreactie, waaronder angio-oedeem (plotselinge vochtophoping in de huid en de slijmvliezen (bijv. keel of tong), ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en huiduitslag, vaak als allergische reactie). Als u moeite heeft met ademhalen, stop dan met het gebruik van Herpirax 50 mg/g en neem onmiddellijk contact op met uw arts. Huiduitslag met intense jeuk en blaren (netelroos).

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Aciclovir 50 mg/Gr, ricinusolie, vast vet, carnaubawas (E903), bijenwas (E901), octyldodecanol, witte paraffine (E905), butylhydroxytolueen (E321), vanilleolie

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik nooit Herpirax 50 mg/g: - als u allergisch bent voor aciclovir of eenvan de andere bestanddelen van dit geneesmiddel - als u allergisch bent voor valaciclovir. Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen:Praat met uw arts of apothekervoordat u dit geneesmiddel gebruikt.Herpirax 50 mg/g mag alleen worden gebruikt voor koortslip op de lippen en opde huid rond de lippen.Vermijd contact met slijmvliezen, zoals in de mond, ogen of vagina, omdatdit irritatie kan veroorzaken.Herpirax 50 mg/g mag niet worden gebruikt voor de behandeling vangenitale herpes.als uw immuunsysteem ernstig verzwakt is (bijvoorbeeld als u AIDS heeft of een beenmergtransplantatie hebt ontvangen). Hetkan nodig zijn om een behandeling metacyclovirtabletten te nemen.Raadpleeg uw arts voor de behandeling vaneen eventuele infectie.Andere geneesmiddelen en Herpirax 50 mg/g: informeer uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt, recent gebruikt of mag gebruiken. Er zijngeen interacties met andere geneesmiddelen bekend wanneer acyclovir lokaal wordt toegepast, zoals bij de behandeling vankoortsblaasjes.Zwangerschap, Borstvoeding en Vruchtbaarheid: Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, denkend dat u zwanger bent of een zwangerschap plant, vraag dan advies aan uw arts of apotheker voordat u deze drug gebruikt; er worden geen nadelige gevolgen voor uw gezondheid of die van uw baby verwacht wanneer Herpirax 50 mg/g tijdens de zwangerschap wordt gebruikt. Ook worden er geen schadelijke effecten verwacht voor de baby als Herpirax 50 mg/g wordt gebruikt tijdens de lactatie, en als u borstvoeding geeft, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u een koortslip heeft, omdat u uw kind kunt infecteren. Aangezien het immuunsysteem van baby's nog niet volledig ontwikkeld is, kunnen herpesinfecties bij baby's zeer sterk toenemen. Het is daarom zeer belangrijk om uw handen te wassen en een masker te dragen terwijl u uw baby voedt of verzorgt. Deze regels gelden ook voor uw partner en anderefamilieleden.Rijden en gebruik van machines: Voor zover bekend heeft Herpirax 50 mg/g geen invloed op het vermogen om voertuigen ofmachines tebesturen.Herpirax 50 mg/g bevat ricinusolie en butylhydroxytolueen Deze stoffen kunnen plaatselijke huidreacties (bijv. contactdermatitis) of irritatie van de ogen en slijmvliezen veroorzaken.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Herpirax
Aflevervorm Stick
Type product Geneesmiddel
Effect Genezend, Huidbeschermend
Aangewezen bij Koortsblaas
Keyword Koortsblaasje
Generisch middel? not available

Herpirax 50mg/g is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek