9,4 / 10
 • Mirose BeHaegel uit Oostkamp schreef:
  duidelijk, stipt, correct
  duidelijke site, makkelijk shoppen
 • Nick Decrock uit poperinge schreef:
  Vlugge levering
  Vandaag bestellen en morgen al in huis.
 • frieda uit zemst schreef:
  Super lieve mensen om te chatten en snelle levering. Top.
  wel al tweede maal op week tijd dat u dit vraagt.

Hibiscrub Vloeibare zeep 125ml

Geneesmiddel op basis van chloorhexidine in de vorm van een ontsmettende zeep.

6,19
Tijdelijk geen voorraad
product.view.content.addfavourite
 • Gratis levering mogelijk*
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Aangewezen voor de ontsmetting en reiniging van de handen en voorarmen vóór een heelkundige ingreep, in de verpleegdiensten ter voorkoming van een kruisbesmetting, voor de totale lichaamshygiëne vóór en na een heelkundige ingreep.
HIBISCRUB is enkel voor uitwendig gebruik.
Ontsmetten van de handen vóór een heelkundige ingreep: De handen en voorarmen bevochtigen en wassen met onverdunde HIBISCRUB oplossing gedurende 1 minuut.
De nagels borstelen met een nagelborsteltje. Grondig spoelen en opnieuw wassen met HIBISCRUB oplossing gedurende 2 minuten. Grondig spoelen en drogen.
Hygiënisch ontsmetten van de handen: De handen en voorarmen bevochtigen en wassen met onverdunde HIBISCRUB oplossing gedurende 1 minuut.Grondig spoelen en drogen.

Lichaamshygiëne van de patiënt vóór een heelkundige ingreep: De dag vóór de heelkundige ingreep het hele lichaam wassen met 25 ml HIBISCRUB (= ongeveer 2 soeplepels), te beginnen met het aangezicht en zo verder in benedenwaartse richting met speciale aandacht voor de huidstreek van de neus, oksels, navel, lies en bilnaad. Vervolgens wordt het lichaam gespoeld en wordt het wassen herhaald met 25 ml HIBISCRUB volgens dezelfde procedure te beginnen met het hoofdhaar. Daarna wordt het hele lichaam en het hoofdhaar grondig gespoeld. Vervolgens droogt de patiënt zich af met een verse handdoek en trekt vers linnen aan. Deze wasprocedure wordt ook de dag van de operatie herhaald. Bedlegerige patiënten kunnen met HIBISCRUB gewassen worden volgens de standaard bedbad methode. De ontsmetting van het operatieveld gebeurt in de operatiezaal volgens de gebruikelijke manier.

Lichaamshygiëne van de patiënt na een heelkundige ingreep: Gedurende de dagen die de heelkundige ingreep volgen het hele lichaam met uitzondering van de operatiewonde wassen volgens dezelfde procedure als voor een heelkundige ingreep. U mag het product niet langer dan 8 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

De werkzame stof is : Chloorhexidine digluconaat aanwezig als chloorhexidine digluconaat oplossing 20% (20 ml), overeenkomend met 4,0 g.
Andere bestanddelen zijn : Poloxameer, Lauryl dimethylamino-oxide, cochenillerood (kleurstof: E124), isopropanol, D-gluconolacton, glycerine, PEG –7 glyceryl cocoaat, synthetisch citroenzuur aroma, natriumhydroxide, gezuiverd water.
Merk Hibiscrub
Aflevervorm Vloeibare zeep
Type product Geneesmiddel
Effect Ontsmettend
Werkzaam bestanddeel Chloorhexidine
Kleurloos available
Prikt niet available
Generisch middel? not available

Hibiscrub is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts. <br>Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

9,4 / 10
 • Mirose BeHaegel uit Oostkamp schreef:
  duidelijk, stipt, correct
  duidelijke site, makkelijk shoppen
 • Nick Decrock uit poperinge schreef:
  Vlugge levering
  Vandaag bestellen en morgen al in huis.
 • frieda uit zemst schreef:
  Super lieve mensen om te chatten en snelle levering. Top.
  wel al tweede maal op week tijd dat u dit vraagt.
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek