02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Hoe kan je afvallen met een proteine dieet?

Proteine dieetIedereen wil wel wat afvallen. De ene wil wat kilootjes kwijt rond de buik, de andere aan de billen. Het komt er op neer dat we allemaal streven naar hetzelfde doel: vermageren, slank worden en er strak uitzien. Dit doel kan op verschillende manieren bereikt worden, door bijvoorbeeld te diëten, te sporten, of gewoon op de voeding te letten. Wij willen het met jullie hebben over een nieuwe, effectieve vorm van afvallen, namelijk het proteine dieet.

Wat is dit, een proteine dieet? 

Een proteine dieet is een manier van afslanken waar je de koolhydraten in je voeding (suikers in aardappelen, brood, bepaalde soorten fruit) gaat vervangen door eiwitten, of beter gezegd, eiwitshakes en eiwitrijke voeding. Waarom nu precies eiwitten?

Ons lichaam haalt energie uit koolhydraten (de suikers). Maar als we zorgen dat ons lichaam geen suikers meer krijgt, dan moet het zijn energie ergens anders gaan halen. Ons lichaam gaat dan vet verbranden zodat het toch de nodige energie krijgt. De extra eiwitten die we halen uit de proteine shakes (eiwitshakes) zorgen ervoor dat onze spiermassa niet verloren gaat, want dit zou natuurlijk zonde zijn, terwijl we net ons buikvet verbranden willen en niet onze spieren.

Maar hoe werken die proteine shakes dan?

Zoals we net al zeiden, gaan de eiwitshakes ervoor zorgen dat we vet verbranden. Vergelijk deze methode niet met andere diëten waar je moet afvallen met shakes. De werking is anders en je voeding is ook anders. Maar dus, deze proteine shakes gaan vet verbranden. Hoe kan dit? Doordat we geen suikers meer binnenkrijgen gaat ons lichaam zich in een bepaalde toestand bevinden, genaamd “ketose”. Deze toestand gaat er voor zorgen dat we snel gewicht gaan verliezen. Let op! Eén misstap in dit proces en je kan dag zeggen tegen je magere lijn. Het is heel belangrijk dat je tijdens deze toestand geen enkele vorm van suiker binnenkrijgt, of je lichaam gaat geen vet verbranden, maar dan gaat het terug suikers verbranden en dan kan je helemaal opnieuw beginnen. Dus als je echt snel wilt vermageren of afslanken, zal je even op je tanden moeten bijten.

Het is natuurlijk niet zo dat je enkel van deze eiwitshakes moet leven. Er zijn verschillende eiwitrijke vervangproducten die je kunnen helpen om op het goede pad te blijven. Zo zijn er een aantal merken zoals KétoslimModifast en Kineslim die heel wat leuke vervangproducten aanbieden om je te helpen met afslanken.

Is dit wel gezond, deze proteine shakes en vervangproducten?

Zoals ieder ander dieet, heeft ook het proteine dieet voor- en nadelen. Maar omdat we toch weer zelfzeker op onze weegschaal willen kunnen staan, is dit toch wel het proberen waard.

We zullen eerst even de voordelen bekijken. Eén van de belangrijke voordelen is dat ons lichaam vet verbrandt. Het zal buikvet verbranden, waardoor we afvallen op de buik (en we eindelijk dat wasbordje krijgen waar we van droomden). Het kan vet verbranden van onze dijen, zodat we de befaamde ‘thigh gap’ krijgen waar (bijna) iedereen van droomt. Kortom: vet verbranden is waar het hier om draait.

Een ander belangrijk voordeel is dat er geen hongergevoel optreedt. De ketonen die tijdens de ketose vrijkomen gaan vet verbranden en dit gaat ervoor zorgen dat we geen honger krijgen. Ideaal, toch?

Een ander voordeel is dat we snel gewicht verliezen. Dit is natuurlijk motiverend als je ’s ochtends op je weegschaal gaat staan en na enkele dagen merk je al een enorm verschil. Onthoud dus wel, zoals hierboven al werd gezegd, dat je geen suikers mag eten als je snel op gewicht wil geraken.

De keerzijde van deze medaille ziet er wat anders uit. Eén van de nadelen hier is dat je door de ketose een slechte adem kan krijgen. Gelukkig is dit snel tegen te gaan door een lekkere, gezonde tas groene thee. Zonder suiker, uiteraard.

Een volgende nadeel is dat het proteine dieet na een tijdje een beetje eentonig kan worden. Afvallen met shakes biedt natuurlijk niet veel variatie, want je kan enkel kiezen tussen je proteine shakes of een eiwitrijke vervangmaaltijd. Het is wel de bedoeling het proteine dieet maar voor een bepaalde tijd gevolgd wordt en liefst met professionele begeleiding. Als we te lang onze proteine shakes kan gebruiken, kan dit na een langere tijd ons lichaam gaan schaden. Het is natuurlijk de bedoeling dat we gezond blijven…

Afvallen met shakes, geeft dat geen jojo-effect?

Als je eerst het proteine dieet volgt en je gaat daarna iedere dag naar de frituur, dan kan er inderdaad een jojo-effect optreden. Maar als je het proteine dieet strikt volgt, gezond eet en beweegt, dan zou je op gewicht moeten blijven.

Vergeet niet dat als je wil vermageren, lichaamsbeweging ook belangrijk is. Het proteine dieet is geen wondermiddel, maar het helpt je wel met afslanken en gewicht te verliezen. Het kan er ook voor zorgen dat je je leven kan veranderen. Een gezonde levensstijl en gezond eten zijn nog altijd dé pijlers die je moet volgen om te vermageren en als je wil afslanken.

Wil je graag andere manieren bekijken om af te vallen? Neem dan zeker eens een kijkje bij Forté PharmaArkocaps en XLS.