02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Hoe verschillende huidtypes verzorgen?

Ben jij je ervan bewust hoe belangrijk een goede gelaatsverzorging is?

En wat een goede gelaatsverzorging nu precies inhoudt? Welke verzorging is geschikt voor mijn huidtype?

De juiste verzorging van je gelaat is inderdaad niet zo gemakkelijk als het klinkt. Veel mensen weten niet zo goed welk huidtype ze hebben: heb ik nu een vette, droge of normale huid? En heeft mijn huid nood aan hydratatie?

Zoveel vragen en zoveel mogelijkheden, want voor elk type huid heb je een verschillende verzorging nodig. Maar daar stopt het natuurlijk niet: zo kan je ook nog eens kiezen wat de verzorging moet doen. Wil je je huid hydrateren, acne behandelen, werken op anti-age of je huid verstevigen? Want ook deze keuze is bepalend voor een juiste verzorging voor jou. Zoals ik dus zei, niet gemakkelijk :-) Maar hé, eens je ermee weg bent, ben je gesteld voor een hele periode.

PS onze online apotheekassistentes helpen je graag verder bij je keuze voor een perfecte gelaatsverzorging. Zij beantwoorden met plezier bovenstaande vraagjes voor jou.

Vette huid

Hoe herken je een vette huid:

Een vettige huid is vaak een glimmende huid. Dit komt vooral voor op de zogenaamde T-zone van het gelaat en dus op je voorhoofd en je neus. 

Wanneer je een vette huid hebt, dan heb je last van grove poriën en is je huid dikker. Bij een zeer onzuivere huid is zelfs een vettig laagje voelbaar wanneer je de huid aanraakt. Men kan hier zeggen dat de talgproductie van de huid verstoord is. De huid kan vettig of juist erg droog worden. Ook kan schilfering van de huid voorkomen, doordat het loslaten van de overmatige dode huidcellen ontregeld is.

Mensen die een vette huid hebben, hebben ook vaak de klachten dat ze moeilijk make-up kunnen aanbrengen. Herken je jezelf volledig in de symptomen van een vette huid? Laat het dan eventjes bevestigen door onze online apothekers en vind de juiste verzorgingsproducten voor een vette huid.

Vette huid reinigen

Voor elk huidtype is het van belang dat je elke dag je gelaat reinigt. Maar welke producten gebruik je best wanneer je een vette huid hebt? Want een vette huid reinig je met zorg.

Producten tegen de vette huid moeten eigenlijk vrij mild reinigen. Mensen met een vette huid proberen vaak heel erg hard om zo snel mogelijk het talg te verwijderen. Maar een vette huid reageert net omgekeerd. Hoe harder je probeert om het talg weg te krijgen, hoe meer de huid dit zal aanmaken om het te vervangen. Daarom zijn net producten die niet al te krachtig reinigen en de huid rustig houden zo geschikt voor mensen met een vette huid.

Reinigers op waterbasis met speciale reinigende deeltjes(micellaire oplossingen) zijn een goede reiniger voor een vet huidtype. De oplossing werkt als een soort magneet en trekt het vuil aan. Daarnaast zijn ook gels die met water worden afgespoeld erg efficiënt in het tegengaan van de vette huid. 's Avonds moet de huid in alle zachtheid worden gereinigd zodat de huid geen extra aanleiding tot het ontwikkelen van acne of puistjes krijgt.

Droge huid

Hoe herken je een droge huid:

Heb je last van een droge huid in je gezicht, benen of andere lichaamsdelen? Dan klaag je hoogstwaarschijnlijk over dat je huid onbehaaglijk aanvoelt. Je gezichtshuid trekt, prikkelt en kriebelt. Het is hier belangrijk dat je de droge toestand gaat corrigeren, anders kan de huid gaan ontsteken en vormen zich schilferige zones (droog eczeem). De schilfers kunnen zowel in het gezicht alsook op andere plaatsen voorkomen. Daarnaast kan er zich ook jeuk voordoen. De oorzaak van een droge huid kan verschillen. Het kan door wind komen maar ook door het te vaak wassen van de huid, onvoldoende drinken en het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Vaak hebben mensen met een droge huid ook de klachten dat het moeilijk is om make-up op te doen. Zij met een droog huidtype gebruiken ook vaak een dagcrème die niet echt geschikt is en geen verlichting brengt.

Een droge huid komt ook wel eens voor bij mannen. Zij zien er dan 's morgens enorm tegenop om zich te scheren. Herken je jezelf volledig in de symptomen van een droge huid? Laat het dan eventjes bevestigen door onze online apothekers en vind de juiste verzorgingsproducten voor een droge huid.

Een zachte reiniging en andere tips voor de droge huid!

Een droge huid moet je voorzichtig reinigen, dit kan je best doen met een micellaire lotion. Een lotion is zacht en aangenaam op je droge gezichtshuid.

Verder is een goede en dagelijske hydratatie ook enorm noodzakelijk. Ideaal voor de droge huid is een hydraterende crème met een vette fase en een nachtcrème met vochtinbrengende bestanddelen.

Mannen kan je maar best overtuigen om geen aftershave-lotions te gebruiken, maar liever een hydraterende crème.

Heb je vooral droge lippen, gebruik dan bijvoorbeeld vaseline om ze vettig te houden.

Heb je geen glimmende huid op je T-zone, of voelt je huid niet trekkerig aan, jeukt het niet en zie je geen droge pelletjes op je huid? Ideaal, dan heb jij een normaal huidtype. Je huid is niet te vet, maar ook zeker niet droog. Jij hebt dus geen nood aan een verzorging die het talg verwijdert of je huid extra hydrateert.

Gevoelige huid

Hoe herken je een gevoelige huid:

Hier is het belangrijk dat je luistert naar wat je voelt.

De gevoelige huid lijdt meer aan externe agressies en reageert te sterk op factoren die we normaal gezien wel goed kunnen verdragen. De hypersensitieve huid is te herkennen aan verschillende symptomen, zo heeft de gevoelige huid bijvoorbeeld last van roodheid en een kriebelend gevoel. De overgevoelige huid trekt, voelt verhit aan en jeukt. Dit kan zelfs gaan tot een branderig gevoel. Herken je jezelf volledig in de symptomen van een gevoelige huid? Laat het dan eventjes bevestigen door onze online apothekers en vind de juiste verzorgingsproducten voor een gevoelige huid.

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kalmeren en dagelijks comfort verschaffen vergt bepaalde goede gewoonten. Hiervoor gebruik je ook best producten voor de gevoelige huid.

- Het is belangrijk dat je je huid in alle zachtheid gaat reinigen met producten die het fysiologisch evenwicht van de epidermis respecteren

- Kies een specifiek verzorgingsproduct voor de gevoelige huid

- Gebruik een kalmerende gezichtslotion die vochtinbrengend is om de huid 's morgens te verkwikken en de reiniging af te ronden

- Kies voor thermaal bronwater dat rijk is aan selenium

- Kies ook voor hypoallergene make-up die de huid hydrateert en haar minder gevoelig maakt

Huidverzorging: op wat moet je nog letten?  

Zo, nu je je huidtype weet kan je alvast aan de slag met het kiezen van de juiste verzorging. Enkel moet je nog even rekening houden met wat je wilt bereiken met de verzorging. Wil je werken op anti-ageing, rimpels aanpakken, roodheid, wil je gaan hydrateren, is het voor de pigmentvlekken, en ga zo maar verder. Dit is zo belangrijk als je een gewenst resultaat wil in plaats van een teleurstellende blik.

Als laatste hoef je nog enkel maar een keuze te maken tussen de zovele verschillende merken, want ja, dit zijn er echt wel heel wat!