02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
25-04-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe YUN probiotherapy gebruiken?

Geschreven door Birgit Yun Yun ACN Yun SKN acné Yun probiotherapy

Je hebt een YUN product gekocht om acne, roodheid, jeuk of schimmels te behandelen? Dat is al een goed begin! Of je hebt er wel al aan gedacht, maar je weet niet wat je moet kiezen? Geen paniek, we gaan je helpen om alles duidelijk te zien. Opdat je investering de meeste vruchten afwerpt, moet je er op letten dat je de producten optimaal gebruikt en combineert. Volg dus goed onze tips om de juiste YUN therapie voor jou te kiezen en zijn effect te versterken.

Welk YUN product kiezen?

Je weet zeker en vast dat er 5 soorten YUN producten bestaan om huidaandoeningen, zoals acne en schimmels, te behandelen. Kies een gepaste verzorging op basis van jouw aandoening en huidtype. Hieronder vind je een handige, samenvattende tabel waar je in één oogopslag de YUN verzorging vindt die bij jou past.

Huidaandoening/verzorging

Huidtype

Gepaste gamma

Te combineren met

Acne

Normaal tot vet

ACN

 

 

 

De SKN douchegel

Acne

Droog

ACN+

Gevoelige huid

Gevoelig

Rood

Geïrriteerd

SKN

Intieme hygiëne

Intieme zone

VGN

Voetschimmels

Voeten

FNG

NB: een studie heeft de efficiëntie van de YUN producten tegen acne aangetoond bij jongeren van 12 tot 25 jaar, met een verbetering van de symptomen na een gebruik van 4 weken.

Wist je dat de YUN producten soms ook handig kunnen zijn in geval van psoriasis of om onaangename geurtjes van voeten tegen te gaan? Dit effect werd niet aangetoond en kan ook niet bij iedereen gegarandeerd worden, maar is wel door verschillende gebruikers vastgesteld.

Yun ACNMag ik de YUN producten ACN en ACN+ combineren met mijn andere verzorging?

De YUN producten ACN en ACN+ werken volgens het principe dat ze het evenwicht van de huidflora herstellen. In feite bevatten ze goede bacteriën die helpen strijden tegen de slechte bacteriën of andere organismes, zoals schimmels, die zwarte puntjes of jeuk veroorzaken.

Het product bedekt de huid dus met een beschermende laag die bestaat uit goede bacteriën. Als je dan een andere verzorging gaat aanbrengen of als je je haren uitspoelt en dan het water ook over je gelaat laat stromen, dan gaat de bescherming veranderen en ook minder doeltreffend zijn.

Hoe YUN ACN en ACN+ gebruiken?

Yun ProbiotherapyCombineer steeds de verschillende verzorgingen binnen één gamma (wasgel en gelaatscrème) om hun effect te versterken. In feite zou je kunnen riskeren dat het product zijn effect verliest als je een crème gaat aanbrengen die de huidflora aantast, nadat je deze net hersteld hebt met de wasgel. Hetzelfde geldt wanneer je een YUN product gaat aanbrengen nadat je je gezicht net gewassen hebt met een zeep die niet geschikt is.

Als je daarnaast je haren wast onder de douche, doe dit dan steeds voor je je gelaat en lichaam wast, om te vermijden dat de shampoo de douchegel van YUN niet wegwerkt. Let er ook op dat je je gelaat beschermt als je je haren spoelt (hel wat over naar opzij of naar achter, maar niet naar voren) om zo besmetting met bacteriën die uit het haar komen te vermijden.

Wanneer YUN SKN gebruiken?

Het is van essentieel belang dat de SKN douchegel gebruikt wordt in combinatie met de ACN en ACN+ tegen acne, en in geval van vaginale schimmelinfecties of voetschimmel.

In feite zijn deze aandoeningen gerelateerd aan een storing in de huidflora, maar de YUN SKN herstelt dit evenwicht. Dit in tegenstelling tot klassieke douchegels die vaak de neiging hebben om dit gaan te verstoren.

In tegenstelling tot de YUN ACN en ACN+ bevat de YUN SKN geen bacteriën, maar respecteert deze de natuurlijke huidflora. Het is ook het enige gamma die een crème aanbiedt voor het lichaam, die ideaal is om te gebruiken in geval van een verstoorde huidflora.

NB: je kan de YUN SKN gebruiken om je haren te wassen als je heel kort haar hebt, maar best doe je dit niet bij lang haar.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels