02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
11-03-2019 | Algemeen welzijn

Hoe stil ik mijn honger op een gezonde manier?

Geschreven door Niels afvallen gezonde voeding

Wanneer je probeert af te vallen heb je soms wel het gevoel dat je constant honger zou moeten lijden, maar het tegendeel is echter waar. Bij gewichtsverlies komt veel meer kijken dan jezelf uithongeren. Zo zorg je beter voor gezonde en gebalanceerde voeding die je hongergevoel voldoende onderdrukken.

Toch kan een klein hongergevoel zomaar de kop opduiken en proberen om zo jouw dieetplannen te dwarsbomen. Gelukkig genoeg kan je met enkele simpele tips de strijd met je hongergevoel aangaan. 

Drink voldoende water

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water en je zorgt er het best ook voor dat dit percentage niet daalt. Over het algemeen wordt aangeraden om minimum anderhalve liter water per dag te drinken. Zo ga je niet enkel uitdroging tegen, maar kan je ook het hongergevoel stillen. Vele mensen verwarren namelijk dorst met een hongergevoel. Wanneer je de volgende keer nog eens honger hebt, probeer dan een glas water te drinken. Je hongergevoel zou na een kwartier al voorbij moeten zijn.

Sla het ontbijt niet over

Het klinkt als een cliché, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch eet tien percent van de Belgen ’s morgens geen ontbijt. Door in de ochtend een stevig ontbijt te eten verklein je de kans dat je later in de voormiddag honger krijgt en aan het snoepen gaat. Een gezond ontbijt kan bestaan uit havermout, volkorenbrood, muesli of yoghurt. Een stevig ontbijt zal ervoor zorgen dat je maag niet snel meer zal grommen.  

Eet op vaste tijdstippen

Een regelmatig eetpatroon kan je ook helpen om minder last te hebben van knagende honger. Door een vast eetschema aan te houden zal je lichaam beduidend minder nood hebben aan tussendoortjes. Verder is een regelmatig eetpatroon ook voordelig voor je metabolisme.

Kies voor gezonde snacks honger stillen tussendoortje

Wanneer je echt een snack nodig hebt om je honger te stillen, laat je ongezonde snacks zoals koekjes of chips best links liggen. Kies dus voor een gezond tussendoortje rond 10 uur en 16 uur. Er zijn voldoende gezonde alternatieven voor een koekje zoals fruit, rauwe groenten, yoghurt … Wanneer je hongergevoel echt niet weggaat kan je er ook voor kiezen om een eetlustremmer te gebruiken zoals die van XL-S Medical. Een eetlustremmer geeft je een verzadigd gevoel waardoor je niet snel meer naar een ongezonde snack zult grijpen. Dit is natuurlijk geen wondermiddel dat de kilo’s doet wegsmelten, maar het je wel op weg helpen om van je overtollige kilo’s af te raken.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels