02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
27-09-2018 | Dieren

Elke dag je huisdier verwennen!

Mensen die huisdieren hebben, zullen het kunnen beamen: viervoeters zijn je trouwste vrienden! We hebben het hier natuurlijk niet alleen over honden en katten, ook cavia’s, konijntjes, chinchilla’s, fretten en vogels zijn ideale huisgenoten. Ze geven ons troost wanneer we verdrietig zijn, verwelkomen ons elke dag alsof het feest is en zorgen ervoor dat we altijd gezelschap hebben.

Hoewel ze soms ook heel ondeugend kunnen zijn, kunnen we er toch niet zonder. Omdat onze beestjes een grote plek in ons hart hebben veroverd, willen we ze natuurlijk eens goed verwennen. Daarom geef ik je een aantal ideeën en inspiraties om je beestjes deze dag superblij te maken.

Hoe houd je je viervoeter gelukkig?

Er is niets zo fijn als in de zetel liggen en knuffelen met je beestjes. Je wordt er instant happy van en je huisdier kan er uren van genieten. Bovendien is deze topactiviteit ook nog eens volledig gratis! Geef je huisdieren dus voldoende aandacht. Dit kan inderdaad door je viervoeter te aaien, maar ook spelen en wandelen geven je huisdier veel voldoening. Elk dier huisdier verwennen aandachtmoet spelen maar voor honden is beweging extra belangrijk! Neem daarom je hond mee naar een hondenpark of hondenzwemvijver waar andere honden zijn. Zo heb jij een stevige wandeling gehad en kan je viervoeter spelen met andere hondjes. Een frisse neus halen is niet alleen goed voor je huisdier maar ook voor jezelf. Zorg er, wanneer het te koud of te warm weer is, voor dat je huisdier veilig zwemt. De temperaturen van het water kunnen in de herfst en winter namelijk zeer koud zijn en in de zomer is er meer kans op blauwalg en botulisme in het water. Dit kan je herkennen aan de stinkende geur van het water maar ook aan de olieachtige laag die erop drijft. Stilstaande wateren waar dode dieren in liggen moeten ten stelligste vermeden worden!

Na het spelen en het wandelen, kan je je huisdier verwennen met een schoonheidsbehandeling. Vooral ijdeltuiten kunnen hiervan genieten! Was het vuil weg, kam de vacht van je beestje zachtjes door en geef een ontspannende massage. Je diertje ligt garantie in no-time uitgeteld in zijn bedje te slapen. Houd je in ieder geval bezig met je dieren zodat ze gelukkig blijven!

Liefde gaat door de maag: ook bij je huisdieren...

Net zoals mensen, kan je beestjes superveel plezier doen met een lekkere snack! Lekkere koekjes, een stukje fruit of een worteltje... Alles is goed zolang het maar niet die eentonige brokken zijn. Je geeft je huisdier waarschijnlijk elke dag wel een of ander kleinigheidje maar op dierendag mag het toch net dat tikkeltje specialer. Bak daarom een lekkere taart voor je huisdier. Uiteraard is dit geen normale taart zoals onze verjaardagstaarten maar een taart aangepast aan de noden van je beestjes. Afhankelijk van welk huisdier je hebt, is het belangrijk om een aangepast receptje op te zoeken. Een hond mag namelijk niet alles eten dat een konijn eet bijvoorbeeld. Kies voor je kat voor een lekkere tonijn cupcake maar ga voor je hond eerder voor een gehakttaart met een hondenkoekjestopping. Konijnen genieten dan weer liever van een stukje worteltaart. Voor elk dier is er wel wat! Zorg er gewoon voor dat je receptje geschikt is voor je huisdier.

huisdier verwennen ieder zijn plekjeDaarnaast is het ook belangrijk om geschikte koekjes en voeding voor je huisdier te hebben. Een ouder dier heeft andere voedingsstoffen nodig dan een jong dier. Daarnaast zijn er tal van opties om de vacht, het gebit en de gewrichten van je huisdier te ondersteunen. Zalmolie heeft bijvoorbeeld een positief effect op de vacht van dieren terwijl voedingssupplementen op basis van glucosaminesulfaat, MSM en chrondroïtinesulfaat het bewegingsapparaat van oudere honden stimuleren.

Ieder zijn eigen plekje

Is het bedje van je huisdier nogal versleten? Koop dan een dierendagcadeautje voor je favoriete viervoeter! Een gezellig nieuw mandje of een gloednieuwe krabpaal, je doet je huisdier er zeker plezier mee. Leg er meteen een paar nieuwe speeltjes in om het helemaal af te maken. Gun je huisdier echt een eigen plekje in huis. Dit is voornamelijk zeer belangrijk voor katten. Zij hebben nood aan privacy en hygiëne. Geef ze daarom een plekje waar ze zich kunnen terugtrekken als ze nood hebben aan rust.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels