02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Hylo-night Zalf 5g

27 reviews
Zalf 5g
8,11 9,98
Op voorraad
8,11
-19% **
prijs apotheek: 9,98* Je bespaart: -1,87
Oogzalf met vitamine A, zonder bewaarmiddelen. Helpt te voorkomen dat de ogen 's nachts uitdrogen en verbetert de nachtfilm. Voorheen Vita-pos oogzalf.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Droge ogen.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Voor het slapen gaan een klein streepje zalf in de ogen doen.

Kan soms een vettige film nalaten, dit is normaal door een overvloedig gebruik.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Vitamine A 205IU per gram.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Hylo
Aflevervorm Zalf
Type product Medisch hulpmiddel
Ogen Behandelende oogpreparaten
Type oogproducten Bevochtigend/kunsttranen
Specifiek voor diabetici? not available
Steriel? available
Zonder parabenen? available
Zonder benzalkoniumchloride? available
Zonder EDTA? available
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Meest gestelde vragen

over Hylo-night

Je ogen vervullen een belangrijke rol in het dagdagelijks functioneren. Ogen zijn daarnaast gevoelig voor infectie.

Als je producten voor de ogen nog gebruikt na vervaldatum, kan noch de werkzaamheid, noch de veiligheid gegarandeerd worden. Zo kunnen druppels tegen oogontsteking bij gebruik na vervaldatum net een oogontsteking veroorzaken. Gebruik producten voor de ogen daarom NOOIT na vervaldatum.

Mogelijke symptomen van droge ogen zijn 

 • het gevoel dat er een zandkorrel in je ogen zit
 • rode ogen
 • tranende ogen
 • vermoeide ogen
 • last bij dragen van lenzen
 • irritatie door wind/rook/...

Droge ogen kunnen veroorzaakt worden door

 • verminderde productie van traanvocht
 • toegenomen verdamping van traanvocht
 • toegenomen leeftijd
 • omgevingsfactoren zoals airco, rook en vervuiling
 • veelvuldig beeldschermgebruik
 • het dragen van contactlenzen
 • te weinig knipperen met de ogen
 • sommige geneesmiddelen
 • oogdruppels (door de aanwezigheid van bepaalde bewaarmiddelen)

Als je last hebt van droge ogen, kunnen de volgende tips je symptomen verlichten:

 • bij een infectie is het belangrijk om de oorzaak (infectie) aan te pakken
 • bevochtig de lucht met bijvoorbeeld een luchtbevochtiger
 • knipper vaker met je ogen om het traanvocht goed te verdelen over je oog
 • vermijd wrijven in de ogen
 • last rustpauzes, weg van je beeldscherm
 • vermijd veelvuldig soepel van je ogen
 • gebruik kunsttranen (bij voorkeur zonder bewaarmiddelen)

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Hylo-night

Ondertussen onmisbaar voor mijn droge ogen, zo geraak ik zonder problemen de nacht door.

Liliane

Daar ik last heb van extreem droge ogen is het tegen de avond heel vervelend dat mijn ogen heel zanderig zijn waardoor mijn zicht beperkt. Voor slapengaan doe ik de zalf in mijn ogen en tegen de morgen zijn mijn ogen terug OK. We l is het belangrijk dat u uw ogen regelmatig reinigt met zuiver water. (vooral 's morgens zodat de zalfresten en de onzuiverheden verwijderd worden).

Nico

In plaats van bandagelenzen deze zalf voor de nacht, via oogarts aanbevolen. Ben er blij mee.

Willy

Na heel goede ervaringen met oogdruppels van Ursapharm (Hylo-Dual) kocht ik twee tubes oogzalf Vita-Pos, omdat ik ook 's nachts te droge ogen heb. Het leek prima maar...'s morgens heb ik uren moeten (na)spoelen met o.a. Ocal en daarna met oogdruppels, om die zalf uit de ogen te krijgen. Mijn zicht bleef urenlang troebel zodat ik geen auto kon rijden en ook weinig anders uitrichten! Ik heb de pas geopende en de ongebruikte tube direct weg gegooid.

Eddy

Ik draag al jaren lenzen en daardoor heb ik vaak droge ogen. Sinds ik deze zalf gebruik voor het slapengaan, is dat echt veel beter. Als je 's morgens opstaat, voel je er ook niets meer van.

Nick

Ik heb veel baat bij deze oogzalf voor de nacht! Het prikt niet, en in de ochtend is de zalf uitgewerkt, en zie ik daardoor weer scherp. Nadeel: 's nachts zie je heel wazig door de zalf. Maar aangezien ik 's nachts meestal slaap.........is dat geen onoverkomelijk probleem:-)

Rianne

Na jarenlange drama's met ogen die zo droog waren dat ze mijn hoofd uitbranden, bezoeken aan de Eerste Hulp en verpeste vakanties, vond ik eindelijk deze zalf. Geen oogarts kon iets vinden en op internet kon ik niets vinden over mijn extreme klachten. Ik kon alleen nog maar un bed liggen met paracetamol en dan nam de vreselijke pijn af. Het verpeste een deel van mijn leven. Kennelijk heb ik kurkdroge ogen. Ik ben zó blij met deze zalf! Ik gebruik het overdag ook indien nodig. Hoop dat iemand met dezelfde klachten hier iets aan heeft.

Jacqueline

Helpt bij het voorkomen van erosies door het 's avonds te gebruiken.

Leann

Vroeger gebruikte ik enkel Thealoz duo, ook tijdens de nacht maar dit was niet voldoende. De oogarts heeft mij Vita-pos aangeraden omdat de droge ogen gedurende de nacht extra worden aangepakt. Ik kan enkel mijn waardering uitspreken hiervoor want dat werkt dus echt. 's Morgens even douchen en de ogen uitwassen en het zicht is perfect.

Alfonso

Ik heb al een hele tijd last van droge ogen. Oogdruppels alleen hielpen mij niet. Nu ik deze zalf 's nachts gebruik heb ik tijdens de dag veel minder oogdruppels nodig.

Renilde

Ik ben al jaren droog door oculaire rosacea en vitapos geeft mijn ogen comfortabel gevoel als ik wakker word. Het is fantastisch en zonder conserveringsmiddelen. Bewijs het. Het is moeilijk om toe te passen maar het is de moeite waard.

Maria

Vorig jaar hielp deze zalf heel goed tegen mijn droge, branderige ogen. Nu weer een tubetje besteld, maar het effect lijkt helaas minder. Kan aan mij liggen natuurlijk. Daarom het voordeel van de twijfel en toch 4 sterren.

Elise

Gebruik enkel producten die voorgeschreven worden door een oogarts en laat je ogen jaarlijks controleren door een oogarts. Zo'n tube zalf is voor drie maanden: dus een minimale hoeveelheid per oog is voldoende. Bij voorkeur te gebruiken voor het slapen gaan. Uitstekend product dat vrij verkrijgbaar is.

Joseph

Als dokter is het een zalf met een reepithelialiserend effect, die terugkerende zweren en chronische epitheliopathieën, veroorzaakt door hormonen, misbruik van contactlenzen of degeneratieve ziekten door ouderdom, behandelt. Het werkt goed.

Jose

Zeer goed product, het kalmeert je ogen na gebruik van bvb van lenzen ,smorgens geen korstjes meer en tijdens de dag gebruik ik geen kunstranen duratears meer. Top product

Kris

Raadzaam om vlak voor het slapen in te doen, ik gebruik het echt als ik al in bed lig en op het punt sta te gaan slapen. Omdat het je zicht wel troebel maakt. Ik merk dat ik zeker minder last heb van droge ogen snachts en in de ochtend. (Voornamelijk snachts had ik last van heftige steken in het oog door droogheid, dit is hiermee wel flink minder geworden.) Maar ik gebruik overdag nog wel steeds oogdruppels erbij. Van het schoonmaken van de ogen ondervindt ik minder problemen zoals de andere reviews omschrijven. Eerst met een tissue alles excessen verwijderen en daarna je gezicht reinigen zoals gewoonlijk is bij mij al voldoende. (Zachte facewash en zachte toner die je ook rondom de ogen kan gebruiken). Al met al bevalt het goed en ik gebruik het al enkele weken.

Petra

Een prachtig product voor zeer droge ogen. Ik gebruik het 's nachts en als ik wakker word merk ik dat mijn ogen veel minder droog zijn.

Isa

Ideaal tegen droge ogen. Ik gebruik de zalf voor het slapengaan. De zalf zorgt ervoor dat ik overdag een minder droog gevoel heb aan mijn ogen en dus nog amper oogdruppels moet gebruiken. Voelt ook heel verzachtend aan voor droge ogen

Sarah

Erg goede oogzalf. Verzacht de ogen onmiddellijk en zorgt ervoor dat je ogen lange tijd niet droog aanvoelen.

Sarah

Tijden loop ik rond met droge, rode, pijnlijke, geirriteerde en vermoeide ogen. Artsen weten geen raad en komen telkens met het onbevredigde "pappen en nathouden" terug. Uiteindelijk deze zalf ontdekt. Resultaten zijn verbluffend, waar ik eerst vele oogdroppels (veelste veel, 10-30 keer per dag. Daardoor averechtse effecten.. maar ja je moet wat) gebruikte, doe ik dit nu slechts enkele malen per dag thuis en in werkomgeving iets vaker (focussen, gesprekken voeren kost blijkbaar extra traanvocht). Al met al zeer tevreden..

Mark

Top product!

SR

Fijne oogzalf, gebruik het voor de nacht. Je zicht is dan wel even wazig, maar de volgende ochtend minder droge ogen tot resultaat. Kleine tube waar je superlang meedoet. Is makkelijk aan te brengen en zuinig in gebruik. Een aanrader !!

E.Schouten

Het is voor mijn moeder, maar ze zegt dat het goed voor haar is: ze geeft het haar 's nachts en het helpt haar droge ogen te bestrijden.

Eugenio

Op aanraden van mijn oogarts gebruik ik vita pos voor de nacht. Mijn ogen branden dan niet zo.

Chris

Het product is goed, maar niet gemakkelijk aan te brengen.

Joëlle

Perfect voor nacht.

Jolanda

De meest efficiënte tot nu toe Gebruik ze ook over dag, druppel eerst 1 oog en ongeveer 20 minuten later me andere oog zo hou je nog met een oog scherp zicht

Nor
* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek