02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
25-07-2022 | Algemeen welzijn

Blijf baas over je blaas!

Geschreven door M. intieme hygiëne

Kijk jij net zoals ons uit naar het reisseizoen deze zomer? Wij gidsen je in dit artikel alvast op weg naar een zorgeloze reis met enkele nuttige tips & tricks voor compleet urinair comfort op reis.

 

Drink voldoende

Door de hogere temperaturen is er in de zomer meer risico op uitdroging omdat we dan meer zweten. We compenseren dit vaak niet voldoende – wat leidt tot een risico op uitdroging. Dit kan als gevolg hebben dat onze nieren de urine dan meer concentreert en we minder vaak moeten plassen. De geconcentreerde urine blijft dan in de blaas staan en vormt een broedplaats voor vreemde indringers. Denk er dus aan om regelmatig en voldoende te drinken! Een goede maatstaf is om te mikken op zo’n 1,5 à 2 liter water per dag.

 

Luister naar je lichaam

Wanneer je het gevoel hebt te moeten plassen, stel je dit beter niet uit. Plas de blaas steeds volledig leeg zodat er geen urine in de blaas blijft staan. Denk er bovendien aan om na een toiletbezoek steeds van voren naar achter te vegen en niet andersom om ter vermijden dat vreemde indringers in de urinebuis zouden terechtkomen. De meest voorkomende indringer is de E. Coli bacterie.


Ga voor compleet urinair comfort

Er zijn heel wat natuurlijke plantenextracten en stoffen die een ondersteunende werking kunnen bieden. Zo bevatten de tabletten van  UriDyn® een unieke combinatie van ingrediënten voor compleet urinair comfort. Het bevat groene thee* ter ondersteuning van de nierfunctie, de blaas en de urinewegen. Tevens bevat de formule D-mannose, veenbessen, HMO, vitamine C en quercetine.
Het beste moment is om deze ’s avonds in te nemen zodat ze zich ’s nachts kunnen concentreren in de urine en zo het meest doeltreffende effect kunnen bereiken.


*Producttest UriDyn® 2021

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels