9,4 / 10
 • De Ceuninck uit DE PANNE schreef:
  Super
  Alles ging super vlot. S'avonds besteld. Kreeg bijna direct mail dat mijn pakje gemaakt werd. S'anderendaags smiddags werd het al geleverd. En daarbovenop een mooie korting.
 • Sabine uit Beernem schreef:
  super levering!
  Vlot besteld en geleverd; de service en korting maken het verschil.
 • Valérie uit Bilzen schreef:
  Heel vlotte ervaring
  Het bestelproces was eenvoudig en ik was aangenaam verrast door de goede prijzen. Daarna ook een heel persoonlijke aanpak (voor zover dat van een online winkel kan) en ik kreeg zelfs wat extra staaltjes van producten die in de lijn van mijn bestelling lagen! Zeer tevreden.

Iso-Betadine Hydroalcoholisch 5% 10ml Unidosis 40 stuks

Geneesmiddel op basis van polyvidone jodium en alcohol dat microben (bacteriën,virussen, schimmels) doodt en infecties voorkomt.

44,46
Tijdelijk geen voorraad
product.view.content.addfavourite
 • Gratis levering mogelijk*
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Dit geneesmiddel bevat jodium (polyvidon-jodium), een ontsmettend middel dat microben (bacteriën,virussen, schimmels) doodt en infecties voorkomt.
Indicaties :
- Anti-infectieuze, antiseptische en ontsmettende behandeling van huidaandoeningen veroorzaakt doormicroben (bacteriën, schimmels of virussen).
- Ontsmetting van de huid en van het operatieveld vóór chirurgische ingreep.
- Het product is in het bijzonder aangewezen wanneer het snel drogen van de huid vereist is.
Zoals alle geneesmiddelen kan iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing bijwerkingen veroorzaken,hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt:
- bij frequente toepassing : plaatselijke irritatie, allergie, droge huid;
- bij herhaalde en langdurige aanwending : schildklierstoornissen;
- bij toepassing op een groot huidoppervlak : nierstoornissen
Ook werden enkele gevallen van netelroos en anafylactische shock gemeld.
Bijkomende electrolytische stoornissen en gestoorde nierfunctie verbonden aan ernstige metabole acidosewerden beschreven na absorptie van grote hoeveelheden polyvidon-jodium (vooral bij behandeling vanernstige brandwonden).

Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt dieniet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker.
Wat bevat iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing :- Het werkzaam bestanddeel is polyvidon-jodium.- De andere bestanddelen zijn : ethanol - glycerol - laureth 9 - gezuiverd water. 

Hoe ziet iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing er uit en wat is de inhoud van de verpakkingHydroalcoholische oplossing voor cutaan gebruik. Plastieken fles van 125 ml. Plastieken unidosis van10 ml (5x10ml, 10x10ml, 20x10ml, 40x10ml).
Gebruik iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing niet :
- als u overgevoelig bent voor jodium of voor één van de andere bestanddelen van deze specialiteit.
- als u een schildklieraandoening heeft.
- bij gelijktijdige toepassing op de huid van preparaten die kwik, lithium, alkaliën of natriumthiosulfaatbevatten.
- bij vroeggeborenen of kinderen jonger dan 30 maanden.

Wees extra voorzichtig met iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing:
- niet aanbrengen op de slijmvliezen, wonden en brandwonden.
- niet met een ander geneesmiddel of preparaat voor de huid vermengen.
- niet gebruiken bij kinderen tussen 30 maanden en 5 jaar oud zonder een geneesheer te raadplegen.
- frequente en langdurige behandelingen evenals toepassing op grote huidoppervlakken vermijden zonder een geneesheer te raadplegen.
- elk contact met de ogen vermijden.
- de huid die met iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing bestreken is, vertoont een oranje-bruinekleuring die gemakkelijk met water verwijderd wordt.
- bij onderzoek van de schildklier, de geneesheer op de hoogte brengen van het gebruik van isoBetadine Hydroalcoholische Oplossing.
- de oplossing goed laten drogen vooraleer een electrisch instrument te gebruiken om het risico opbrandwonden te vermijden.

Gebruik met andere geneesmiddelen
Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldtook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen.iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing kan met andere geneesmiddelen of preparaten reageren, in hetbijzonder met producten die kwik, lithium, alkaliën of natriumthiosulfaat bevatten : niet gelijktijdiggebruiken.Het gelijktijdig gebruik van iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing en bepaalde producten zoals ontsmettingsmiddelen op basis van zilver of een oplossing van waterstofperoxyde (gebruikelijkzuurstofwater genoemd) kan aanleiding geven tot een verminderde werkzaamheid van elk van deproducten. Voornamelijk bij het gebruik van zuurstofwater zal men enkele minuten wachten alvorens iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing aan te brengen.iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing kan een onderzoek van de schildklier beïnvloeden.

Gebruik met voedsel en drank
Niet van toepassing

Zwangerschap en borstvoeding
iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing wordt tijdens de zwangerschap en de borstvoeding enkel opdoktersadvies aangewend. iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing mag tijdens de borstvoeding niet gebruikt worden om de tepels te ontsmetten.Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Niet van toepassing

Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van iso-Betadine Hydroalcoholische Oplossing
Polyvidon-jodium is onstabiel in alkalische pH en wordt geïnactiveerd door natriumthiosulfaat.
Merk Isobetadine
Aflevervorm Unidosis
Type product Geneesmiddel
Effect Antibacterieel, Anti-schimmel, Ontsmettend
Werkzaam bestanddeel Povidonjodium
Kleurloos not available
Prikt niet not available

Iso-Betadine Hydroalcoholisch 5% 10ml is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.

9,4 / 10
 • De Ceuninck uit DE PANNE schreef:
  Super
  Alles ging super vlot. S'avonds besteld. Kreeg bijna direct mail dat mijn pakje gemaakt werd. S'anderendaags smiddags werd het al geleverd. En daarbovenop een mooie korting.
 • Sabine uit Beernem schreef:
  super levering!
  Vlot besteld en geleverd; de service en korting maken het verschil.
 • Valérie uit Bilzen schreef:
  Heel vlotte ervaring
  Het bestelproces was eenvoudig en ik was aangenaam verrast door de goede prijzen. Daarna ook een heel persoonlijke aanpak (voor zover dat van een online winkel kan) en ik kreeg zelfs wat extra staaltjes van producten die in de lijn van mijn bestelling lagen! Zeer tevreden.
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek