02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Mond- en keelproblemen? Mondwater to the rescue!

iso-betadine mondwater

De iconische gele bus ontsmettingsmiddel van iso-Betadine is een vaste waarde in de thuisapotheek en is de reddende (en ontsmettende) engel voor vele geschaafde knieën en andere verwondingen. De kenmerkende bruine kleur duidt op de aanwezigheid van een stevige portie ontsmettend jodium. Het gamma van iso-Betadine heeft echter meer te bieden dan enkel ontsmettende producten voor de huid. Zo is er ook een ontsmettend mondwater dat je kan helpen in de strijd tegen vervelende mond- en keelproblemen. In het onderstaande stukje tekst kom je meer te weten over dit mondwater. Zo lees je meer over: de kenmerkende bruine kleur en voor welke aandoeningen het mondwater geschikt is.

Aften iso-betadine mondwater aften

Deze vervelende en pijnlijke zweertjes aan de binnenkant van de mond kunnen je maaltijden vaak tot een ware hel maken. De grijswitte of gele plekjes in de mond kunnen veroorzaakt worden door een te stevige poetsbeurt, per ongeluk op de wang bijten tijdens het eten, een slechte mondhygiëne of een besmetting met een virus of bacterie. Verder kunnen vermoeidheid, stress en een verlaagde weerstand de vorming van aften bevorderen. 

Wanneer je last hebt van aften of andere wondjes in de mond kan iso-Betadine mondwater je helpen met het ontsmettingsproces. Door de wondjes twee- tot driemaal per dag zachtjes te behandelen met een wattenstaafje doordrenkt met het mondwater kan je de ontsteking tegengaan.

Iso-Betadine mondwater kan ook gebruikt worden om van tijd tot tijd (niet elke dag!) tandprothesen schoon te maken: laat ze 20 seconden weken en spoel nadien grondig af.

Bloedend tandvlees 

Lijkt jouw wastafel na het tandenpoetsen op een waar slagveld doordrenkt met bloed? Dan is de kans reëel dat je last hebt van een tandvleesontsteking. Je herkent deze ontsteking aan de donkerdere kleur van het tandvlees en de lichte zwelling die hij met zich meebrengt. Tandvleesontstekingen kunnen serieuze gevolgen met zich meebrengen. Wanneer je deze aandoening te lang onbehandeld laat, kan het weefsel rond de tanden beschadigd raken met losstaande tanden en in het ergste geval tandverlies als permanente gevolgen. 

Een goede mondhygiëne is dus cruciaal om zo lang mogelijk van je eigen (en dus geen plastic) gebit te kunnen genieten. Gutst het bloed toch uit je tandvlees bij elke poetsbeurt? Geen zorgen, iso-Betadine mondwater kan je helpen! Door je mond twee- tot driemaal per dag te spoelen met dit ontsmettend mondwater worden de bacteriën die de ontsteking veroorzaken geneutraliseerd. Hierdoor krijgt het genezingsproces een stevige duw in de rug.

“Lijkt jouw wastafel na het tandenpoetsen op een waar slagveld doordrenkt met bloed? Dan is de kans reëel  dat je last hebt van een tandvleesontsteking.”

Keelpijn iso-betadine mondwater keelpijn

In de winterperiode zitten de wachtkamers van menig huisarts propvol met patiënten die last hebben van keelpijn. Veel keelinfecties hebben een virale oorsprong, dit betekent dat je keelpijn veroorzaakt wordt door een virus. De reactie van je lichaam op dit virus brengt de nodige irritatie met zich mee. Het mondwater van iso-Betadine kan gelukkig voor jouw schorre keel helpen met het bestrijden van deze virussen. Door twee- tot driemaal per dag te spoelen met dit ontsmettend mondwater maken de virussen in de keel geen schijn van kans en kan jij weer verder zonder die vervelende keelpijn. In het meest ideale geval hou je het product 30 seconden in de mond en gorgel je nadien gedurende 30 seconden (in de keel).

De mondspoeling niet verdunnen. Als je het als kuur gebruikt, beperk het gebruik ervan dan tot één à twee, maximum drie weken, afhankelijk van de aanbevelingen. Dit om ervoor te zorgen dat je lichaam er niet immuun voor wordt.

Bruine kleur 

De bruine kleur van het mondwater niet meteen het meest appetijtelijk, maar toch zit het geheim van iso-Betadine mondwater juist in zijn kleur. Het polyvidonjodium in dit product zorgt niet alleen voor de kenmerkende donkerbruine kleur, maar ook juist voor de ontsmettende werking. Geen bruine kleur? Geen ontsmetting! 

PS: Je hoeft je geen zorgen te maken dat de bruine kleur zou afgeven op je tanden. Het mondwater kleurt de tanden namelijk niet.

FAQ 

In het onderstaande stukje tekst vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over dit product.

Mag je iso-Betadine mondwater gebruiken tijdens de zwangerschap? 

Het gebruik van dit product tijdens de zwangerschap is enkel toegestaan op doktersadvies. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Neem dan zeker eerst contact op met een arts vooraleer je dit geneesmiddel begint te gebruiken. 

Wat kunnen de mogelijke bijwerkingen van iso-Betadine mondwater zijn? 

Het gebruik van dit geneesmiddel leidt zelden tot bijwerkingen. Toch kan het zijn dat je last hebt van: een allergische reactie, huidaandoeningen of voedings- en stofwisselingsstoornissen. Heb je last van een van deze bijwerkingen of van een andere bijwerking? Neem dan zeker contact op met een arts. Voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen neem je het best een kijkje in de bijsluiter.