02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
18-10-2018 | Algemeen welzijn

Wohoo, bijna op skivakantie! Maar wat met je reisapotheek?

Geschreven door Valerie skiën reisapotheek vakantie

Wohoo, eindelijk is het zover. Heb jij ook plannen om te vertrekken op skivakantie? Of heb jij een reis geboekt richting de zon? Maak dan zeker tijdig je reisapotheek klaar. Heb je geen idee wat je best kan meenemen in je reisapotheek voor je skivakantie? Bekijk dan zeker onze tips.

Allereerst begin je natuurlijk met je dagelijkse medicatie klaar te leggen waar je niet zonder kan zoals je chronische medicatie, de pil, je bloeddrukpillen, cholesterolverlagers, enz… Voorzie zeker een voldoende voorraad voor heel je reis.

En dan nu, je reisapotheek voor je skivakantie! Moeilijk! Wat neem je nu het beste mee?

Je reis begint natuurlijk met de verplaatsing naar je gewenste bestemming. Doe je dat met de auto? Doorheen de bergen? Dan neem je best pilletjes mee tegen wagenziekte, want niets is zo lastig als je vakantie ziek te moeten starten. Maar hé, eens je bent aangekomen ben je die lastige rit al lang vergeten! Maar niet enkel in de auto kan je reisziek worden, het is dus een handige tip voor iedere reiziger.

Op reis met de auto, doorheen de bergen? Wees reisziekte dan maar slim voor!
 

Aangekomen?!

De vakantie kan nu eindelijk beginnen! Maar eerst, eerst iets stevig eten en drinken en dan kunnen we ertegenaan. Opgelet hier, denk eraan dat het eten en drinken in ieder land een beetje anders is. Je lichaam is die voeding niet gewoon en kan daar al eens op reageren. Het resultaat? Misselijkheid, buikpijn en overgeven, maar vaak is dat ook diarree. Het is bijgevolg zeker geen overbodige luxe dat je hierop bent voorbereid, integendeel zelfs!

Aangekomen, dat betekent eerst een goede stevige hap! Maar opgelet hier, je lichaam is voeding van andere landen vaak niet gewoon en dat kan gevolgen hebben.
 

De skipiste op?

Dat betekent duidelijk koude temperaturen, sneeuw en wind. En dat kan al wel eens het resultaat geven dat je verkouden wordt op reis. Zorg er dus voor dat je wat bij je hebt tegen een verstopte neus en keelpijn. Je zal me heel dankbaar zijn wanneer je een verkoudheid ter plaatse hebt opgelopen.

Naast een verkoudheid kan je tijdens je vakantie ook gewoon ziek worden. Daarom is het handig om je te voorzien op koortswerende en pijnstillende middelen. Zo ben je snel weer de oude om verder te genieten van je vakantie.

Brrr, kleed je tegen de kou. En tegen een verkoudheid!

Een stevige val, be prepared!

Wintersport gaat vaak gepaard met hier en daar al eens een stevige val. En als je pech hebt, val je recht op een ijsplek of verzwik je je enkel of knie. Na zo een val zal je al heel blij zijn als je een goede zalf tegen blauwe plekken en kneuzingen of zelfs een goede coldpack bij je hebt. Bovendien is het aangeraden om je te voorzien van ontsmettingsmiddel, pleisters met een sterke kleefkracht, hechtpleister, blarenpleisters, zelfklevend verband en steriele kompressen. Zo ben je gewapend tegen het oplopen van allerlei wondjes.
Maar daarnaast hebben vele mensen last van spier- of gewrichtspijn na een dagje skiën of snowboarden. En als je jezelf een beetje kent, dan is het altijd fijn dat je hiervoor een zalfje bij de hand hebt. Want een gewaarschuwd man is er twee waard.

Vergeet niet om een goede brace mee te nemen, vooral als je jezelf al gekwetst hebt of als je een zwak gewricht hebt in het bijzonder! Op onze website vindt u alle soorten spalken, zoals die van Epitact bijvoorbeeld, voor de pols, duim, elleboog, knie en enkel.

Wist je dat er jaarlijks zo een 65.000 ongevallen gebeuren binnen de wintersport?

De typische klassiekers

En dan heb je natuurlijk nog de typische klassiekers om mee te nemen op reis, namelijk je EHBO-set en zonneproducten. Zonneproducten om je huid te beschermen tegen de UV-straling zijn een absolute must. Dat is niet alleen belangrijk voor als je op reis gaat naar de zon, maar het is ook belangrijk voor een skivakantie. Want zo een ruime 80 procent van de straling van de zon wordt weerkaatst door de sneeuw. Het is dus niet de warmte die zonnebrand veroorzaakt maar wel de straling. Hierdoor is het goed mogelijk dat de zonkracht van een heldere koele dag net zo hoog is als op een warme dag. Het risico echter op skivakantie is dat je door de kou niet voelt wanneer je aan het verbranden bent. (Ps, vergeet zeker je skibril niet om je ogen te beschermen tegen deze UV-stralen.)
Weet je van jezelf dat je een gevoelige huid hebt? Wees dan dubbel zo voorbereid en voorzie je van aftersun.

Met het vriesweer is het niet onbelangrijk om je huid te beschermen tegen de koude die je dagelijks moet trotseren. Vergeet dus zeker niet je bodylotion, je gezichtscrème en je handcrème. En natuurlijk ook je lippenbalsem niet vergeten, want niets is zo vervelend als pijnlijke en gebarsten lippen bij vrieskou.

PS, heb je je reisdocumenten en verzekeringspapieren al klaargelegd? En vergeet uiteraard je skikledij niet, want het is mij ooit overkomen en nee, dat was geen lachertje. Laat staan een aanrader!

Maar hé, het is ook oké om gezellig thuis je tijd door te brengen, lekker knus onder een dekentje met een heerlijk verwarmd kersenpitkussen. 

Heb jij een reis geboekt naar de zon? En wil je ook graag enkele tips voor je reisapotheek, lees dan zeker onze blog voor je reisapotheek naar de zon.  

Liefs, 

Valerie

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels