02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Kaloban Tabletten 63 stuks

Tabletten 63 stuks
25,37
Op voorraad
25,37
Geneesmiddel voor de symptomatische behandeling van verkoudheid, in de vorm van tabletten. Werkt snel en verhoogt de weerstand.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Verkoudheid. De behandeling duurt gemiddeld 7 dagen. Met experimenten werden een remming van het ziektegedrag (onspecifieke ziektesymptomen optredend in de context van een infectie) en antioxidatieve eigenschappen aangetoond na orale toediening van het extract aan muizen. In vitro werden voor Kaloban de volgende effecten aangetoond: stimulatie van onspecifieke afweermechanismen: stimulatie van de trilhaarslagfrequentie van de epitheelcellen; modulatie van de interferonsynthese en de pro-inflammatoire cytokines; stimulatie van de activiteit van de NK-cellen (Natural Killers); stimulatie van de fagocyten, van de expressie van de adhesiemoleculen en van de chemotaxis. antimicrobiële effecten: gematigde directe antibacteriële en antivirale eigenschappen; toename/inhibitie van de adhesie van de A-streptococci aan gedesquameerde/levende epitheelcellen; inhibitie van bèta-lactamase; cytoprotectieve eigenschappen: inhibitie van het humaan leukocytelastase en antioxidatieve eigenschappen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Verkoudheid.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Tablet:  Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 tablet, 3 maal per dag (ochtend, middag en avond). Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1 tablet, 2 maal per dag (ochtend en avond). De tablet niet kauwen en innemen met wat water.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

1 omhulde tablet bevat 20 mg Pelargonium sidoides gedroogd wortelextract (1:8 – 10) (EPs ® 7630). Extractiemiddel: 11 % ethanol (w/w).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Schwabe Pharma
Aflevervorm Tabletten
Type product Geneesmiddel
Type behandeling Behandelend
Type neusproblemen Verkoudheid
Bevat Pelargonium
Leeftijdscategorie Vanaf 12 jaar, 6 tot 12 jaar, Voor volwassenen
Specifiek voor Neus
Generisch middel? not available
Geschikt bij zwangerschap? not available
Toedieningswijze Oraal

Kaloban is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden. Indien een geneesmiddel wordt afgeleverd met een meetinstrument (spuit, pipet, maatje), wordt aangeraden om GEEN ander meetinstrument te gebruiken dan hetgeen bij dit geneesmiddel wordt geleverd.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Kaloban

Nee, kaloban mag niet genomen worden in geval van ernstige leveraandoeningen.

Kaloban wordt aanbevolen bij kinderen vanaf 1 jaar onder de vorm van druppels en siroop. Vanaf de leeftijd van 6 jaar zijn ook de tabletten geschikt. Kaloban wordt niet aanbevolen bij kinderen jonger dan 1 jaar aangezien hier geen verder onderzoek over werd gedaan. 

Ja, Kaloban mag gecombineerd worden met symptomatische middelen die de klachten helpen verlichten bij een verkoudheid. 

Kaloban tabletten en siroop bevatten geen alcohol. Kaloban druppels bevatten 12% ethanol.

Ja, plantenextracten in vloeibare vorm kunnen troebel worden, dit heeft verder geen effect op de werkzaamheid. Aangezien Kaloban een natuurproduct is, kunnen er zich lichte variaties in en kleur en smaak voordoen.

EPs 7630 is het werkzame bestanddeel van Kaloban. Het is een extract van de plant 'Pelargonium sidoides' dat door de firma Schwabe gebruikt wordt.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek