02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Chat met ons

Kamillosan 2% Crème 40g

Crème 40g
7,32
Op voorraad
7,32
Geneesmiddel op basis van kamille en bisobolol in de vorm van een crème voor de behandeling van irritaties en huidontstekingen.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Farmaceutische vorm en andere presentaties : huidcrème – tube met 40 g crème. Geneesmiddelengroep en werking : verzachtende crème voor de behandeling van huidontstekingen. Therapeutische indicaties : dit geneesmiddel, op basis van planten, is aangewezen voor lokaal gebruik als aanvullende behandeling van huidaandoeningen, nadat elke ernstige aandoening uitgesloten werd. Het heeft een verzachtende, jeukbestrijdende, wondhelende en ontstekingswerende werking en wordt ook aangewend bij capillaire broosheid.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan KAMILLOSAN 2 % Crème bijwerkingen hebben. Overgevoeligheidsreacties voor kamille (bv.: contactdermatitis) zijn zeer uitzonderlijk. Enkele gevallen van anafylactische shock of astma werden gemeld. Kruisreacties kunnen optreden bij personen die allergisch zijn voor samengesteldbloemige planten (bv.: bijvoet (Artemesia vulgaris L.)). In dit geval de crème niet meer aanbrengen. In geval er tijdens de behandeling bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld en die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stof is een ethanolisch extract (95,4 % V/V) van kamillebloemen (Chamomilla Recutita (L.) Rauschert) (2,75:1) 2 g bevattende : essentiële olie min. 20 mg waarvan levomenol (∝ bisabolol) min. 7 mg. De andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn : Amphocerine E – Cutina LE – Isopropyl myristaat – Methyl 4-hydroxybenzoaat – Propyl-4-hydroxybenzoaat – Glycerol 85 % - Gepurifieerd water – voor 100 g.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik KAMILLOSAN 2 % Crème niet als u overgevoelig bent voor het actief bestanddeel of voor één van de andere bestanddelen. Als u nog andere geneesmiddelen gebruikt, gelieve ook de rubriek “Gebruik van KAMILLOSAN 2 % Crème in combinatie met andere geneesmiddelen” te lezen. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.


Gebruik van KAMILLOSAN 2 % Crème in combinatie met voedsel en drank 
niet van toepassing 

Zwangerschap 
Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt. 

Borstvoeding Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt. KAMILLOSAN 2 % Crème niet op de borsten aanbrengen tijdens de borstvoedingsperiode. 

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
niet van toepassing

Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van KAMILLOSAN 2 % Crème
KAMILLOSAN 2 % Crème bevat methyl-4-hydroxybenzoaat en propyl-4-hydroxybenzoaat, waardoor mogelijk contactdermatitis kan optreden. Bijwerkingen zoals netelroos of bronchospasmen werden zelden gemeld..

Gebruik van KAMILLOSAN 2 % Crème in combinatie met andere geneesmiddelen
Licht uw arts of apotheker in als u andere geneesmiddelen gebruikt of onlangs heeft gebruikt, ook als het geneesmiddelen betreft, waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Kamillosan
Aflevervorm Crème
Type product Geneesmiddel
Effect Genezend, Jeukstillend, Verzachtend
Aangewezen bij Huidirritatie, Huidontstekingen, Jeuk, Wonden
Keyword Anti-irritatie, Uitslag, jeuk, Verzachtend, Wondhelend
Generisch middel? not available

Kamillosan 2% is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek