02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
27-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid

La Roche-Posay, lanceert een vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid. De nieuwe Cicaplast Spray B5 is een herstellende spray die niet uitdroogt en het microbioom respecteert. Zijn pijnstillende en herstellende werking op de huidbarrière is klinisch bewezen. 

 

“De traditionele huidherstellende oplossingen zijn niet altijd doeltreffend omdat de aangetaste zone te pijnlijk kan zijn om aan te raken of te moeilijk is om te bereiken. Het kan ook gevoelig zijn voor bacteriële besmetting”, zegt Dr. Anne-Laure Demessant, doctor in de farmaceutische wetenschappen, manager wetenschappelijke communicatie van La Roche-Posay. “Met Cicaplast Spray B5 willen we een efficiënte oplossing bieden die gemakkelijk is aan te brengen op moeilijk bereikbare zones terwijl het risico op besmettingen beperkt wordt, omdat het niet met de handen wordt aangebracht.”

 

Ultra werkzaam en verdraagbaar voor gevoelige, geïrriteerde huid

Met de nieuwe Cicaplast Spray B5, stelt La Roche-Posay een levens veranderende oplossing voor, die dermatologische ingrediënten met bewezen resultaten combineert. Het is klinisch bewezen dat de spray fysieke symptomen en irritaties van kwetsbare huid vermindert, terwijl de huidbarrièrefunctie verbetert met 53% na 1 uur.4 Bovendien toonde een klinische studie een vermindering van huidirritaties met -24%, -40% huiddroogte en -81% huidafschilfering 15 minuten na het gebruik van de spray.5 Getest onder dermatologisch en oftalmologisch toezicht, hypoallergeen, alcoholvrij en gemaakt zonder uitdrogende ingrediënten. Deze spray is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

 

Een formule die het huidmicrobioom respecteert.

Cicaplast Spray B5 bevat dermatologische ingrediënten die de verzwakte huidbarrièrefunctie onmiddellijk verzachten en versterken, zoals:• Panthénol (B5) (5%) : verzacht onmiddellijk en herstelt de huidbarrière• Madecassoside : stimuleert de wondheling zodat littekens beperkt blijven• Koper/manganese : vergemakkelijkt het herstel van de huidbarrière• Mannose : een prebiotisch suikerDeze spray droogt de huid niet uit en respecteert het microbioom. Het is aangetoond dat een gezond huidmicrobioom het genezingsproces versnelt6,7 de ontsteking onder controle houdt6,8 en het risico op infectie vermindert.5,6.

 

Een transparante textuur en contactloze applicatie

Cicaplast Spray B5 heeft een onzichtbare textuur die je contactloos kunt aanbrengen om het risico op bacteriële besmetting te verminderen. De spray heeft een breed bereik waardoor je hem gemakkelijk kunt aanbrengen, zelfs op moeilijker gelegen zones met pijnlijke irritaties. De Cicaplast Spray B5 en de rijke La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 om in te masseren zijn twee aanvullende oplossingen voor huidirritaties. 


Madecassoside solidarity sourcing program

La Roche-Posay is trots om lokale gemeenschappen te ondersteunen via haar Solidarity Sourcing programma. Centella Asiatica, de plant waar de Madecassoside in Cicaplast Spray B5 vandaan komt, wordt met de hand geplukt in Madagascar. 3366 plukkers werden opgeleid in duurzame praktijken. Om de levenskwaliteit van de pluksters en hun kinderen te verbeteren werkt La Roche-Posay samen met UEBT (Unie voor Ethische Bio Handel) op een educatief project. In 2019 hebben 2500 lokale kinderen kunnen genieten van dit project.

 

 


4. 24 proefpersonen op de buitenkant van de onderarmen met Tewameter op T00 ervoor en TH1, T2h en T4h na stripping. 
5.  Getest op 42 vrouwen (24 tot 63 jaar) met hypergevoelige huid. Een enkele gecontroleerde applicatie op Dag 0 op het hele gelaat. Klinische score van het hele gelaat op een 10-puntenschaal door de dermatoloog: klinische en functionele tekenen op D0 en DO T15 minuten
6. P.L.J.M Zeeuwen et al., Microbiome dynamic of human epidermis following skin barrier disruption, Genome Biology 2012
7. T.R. Johnson et al., The Cutaneous Microbiome and Wounds: New Molecular Targets to promote Wound Healing. Int J Mol Sci. 2018.
8. J.L. Linehan et al., Non-classical Immunity Controls Microbiota Impact on Skin Immunity and Tissue Repair. Cell 2018.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels