Lacrystat uno Oogdruppels 20x0,4ml

2 reviews
8,82 9,80
8,82
-10% **
prijs apotheek: 9,80*
Op voorraad
Medisch hulpmiddel in de vorm van oogdruppels verpakt in handige uniedosissen zonder bewaarmiddel. Bevochtigende en smerende oogdruppels voor droge of vermoeide ogen. Oogdruppels voor het inbrengen en bevochtigen van contactlenzen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Natuurlijke tranen hebben een beschermende en bactericide functie. Afgescheiden door de traanklieren zorgen zij voor een permanente film ter bescherming van de cornea en de conjunctiva. In geval van traanstoornissen (kwantitatief of kwalitatief) wordt het oog slecht gesmeerd en dus te droog. Er ontstaat een storend gevoel van ongemak en een verhoogd risico op ontsteking. Lacrystat ® Uno oogdruppels bevochtigen en smeren het te droge oog in geval van onvoldoende traanafscheiding van natuurlijke, accidentele of medicamenteuze aard. Lacrystat ® Uno bevat dextraan en hydroxypropylmethylcellulose, een in water oplosbaar polymeer dat zich vermengt met de tranen en aldus de nodige corneale bevochtiging waarborgt. Lacrystat ® Uno verbetert de stabiliteit van de traanfilm dankzij de fysiologische vermenging die plaatsvindt en verschaft daardoor zijn natuurlijk smeermiddel aan de cornea. Aangezien Lacrystat ® Uno geen bewaarmiddel bevat, kan het ook gebruikt worden voor het inzetten en bevochtigen van zowel zachte als harde contactlenzen en is het geschikt voor personen die allergische reacties vertonen op kunsttranen met een bewaarmiddel.

Eigenschappen

Bevochtigende en smerende oogdruppels voor droge of vermoeide ogen. Oogdruppels voor het inbrengen en bevochtigen van contactlenzen. 20 monodoses x 0,4 ml.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 of 2 druppels aanbrengen aan de binnenzijde van het onderste ooglid en dit verschillende malen per dag naargelang de behoefte. De druppels zorgen voor een bevochtiging bij het dragen van contactlenzen. Voor extra comfort kan men 1 druppel op elke lens aanbrengen voor het inzetten.

Voorzorgsmaatregelen

De handen goed wassen vooraleer het product te gebruiken. Lacrystat ® Uno niet gebruiken in geval van overgevoeligheid aan één van de productbestanddelen. Bewaren bij kamertemperatuur. De monodosis wegwerpen na gebruik. Buiten bereik van kinderen houden.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Hydroxypropylmethylcellulose 0,3 g, dextraan 70: 0,1 g, mononatr. phosphas, dinatr. phosphas, kalii chlorid., natr. chlorid., polysorbat. 80, aq. inject. ad 100 ml.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Lacrystat
Aflevervorm Oogdruppels
Type product Medisch hulpmiddel
Ogen Behandelende oogpreparaten
Type oogproducten Bevochtigend/kunsttranen
Keyword Bevochtigend, Droge ogen
Steriel? available
Zonder parabenen? available
Zonder benzalkoniumchloride? available
Zonder EDTA? available
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Laatste reviews en ervaringen met Lacrystat uno

Uitstekend product, ook voor honden.

debricon chantal

Ik heb zeer droge ogen omdat ik bijna geen traanvocht meer aanmaak, of het is van slechte kwaliteit. Deze kunsttranen helpen het oog te bevochtigen. Regelmatig een druppel in elk oog en ik kan de hele dag door zonder problemen.

Daisy
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek