Lactulose EG Siroop 5l

Geneesmiddel op basis van lactulose in de vorm van een siroop. Aangewezen bij het behandelen van constipatie. Geschikt voor dagelijks gebruik.

51,38
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Gratis levering voor dit product
Bestel voor 19:00, morgen geleverd

Eigenschappen

Door de darmflora wordt lactulose in het colon omgezet in laagmoleculaire organische zuren, zoals melk- en azijnzuur. De hierdoor teweeggebrachte daling van de pH en de osmotische veranderingen bevorderen de peristaltiek van het colon en normaliseren de consistentie van de faeces. Obstipatie wordt opgeheven en het fysiologische ritme van het colon hersteld.
Dosering

volwassenen 30 ml per dag; kinderen van 7-14 jaar 15 ml per dag; kinderen van 1-6 jaar 10 ml per dag; zuigelingen 5 ml per dag. Verminderen bij het behaalde resultaat
Lactulose is een synthetisch derivaat van lactose; het kan in de maag en dunne darm niet worden afgebroken omdat de enzymen daartoe ontbreken. Bovendien wordt lactulose in de dunne darm niet of nauwelijks geresorbeerd (maximaal 2%, uitgescheiden via de urine) Daarom kan het gebruikt worden door diabetici . De kalorische waarde van Duphalac is laag (58 kJ per 15 ml). Daarom is het geen probleem bij mensen die op diëet stsaan Chronisch gebruik en misbruik kan leiden tot diarree en tot verstoring van de elektrolytbalans. Aanbevolen wordt om tijdens het gebruik van laxantia veel te drinken (per dag 1,5-2 l; overeenkomend met 6-8 glazen). Flatulentie de werking van stoffen met een pH-afhankelijke afgifte (zoals 5-ASA-formuleringen) verminderd worden.
Lactulosesiroop is een waterige oplossing van lactulose (667 mg/ml).
Merk EG
Aflevervorm Siroop
Type product Geneesmiddel
Type maag- en darmstoornissen Constipatie
Effect Laxerend
Leeftijdscategorie Voor kinderen, Voor volwassenen
Werkzaam bestanddeel Lactulose
Generisch middel? available

Lactulose EG is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.