Lecrolyn 40mg/ml Druppels 10ml

Druppels 10ml
14,32
Op voorraad
14,32
Medicatie voor de ogen in de vorm van druppels. Het is aangewezen voor de behandeling van symptomen veroorzaakt door allergieën.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Lecrolyn wordt gebruikt om symptomen als gevolg van allergieën te behandelen. Het werkt door het stoppen van het vrijkomen in de ogen van natuurlijke stoffen zoals histamine die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Tekenen van een allergische reactie zijn jeuk aan de ogen, tranende, rode of ontstoken ogen en gezwollen oogleden. In het algemeen zijn beide ogen aangetast. Deze symptomen treden meestal op in het voorjaar of de zomer, wanneer gras- of boompollen in contact komen met de ogen van gevoelige mensen. U moet met uw arts praten als uw klachten niet verbeteren of als ze na twee dagen verergeren.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Oculaire antihistamine.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 tot 2 druppels in elk oog twee keer per dag

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan dit geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken, maar die komen niet altijd bij iedereen voor. Er zijn allergische reacties (overgevoeligheid) gemeld. We weten echter niet hoe vaak deze reacties voorkomen. Als u klachten heeft zoals huiduitslag, problemen met slikken of ademen, zwelling van de lippen, gezicht, keel of tong, en verergering van de uitslag, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw arts. Een lokale brandwond tijdens het aanbrengen is een veelvoorkomende bijwerking (kan tot 1 op de 10 personen treffen).

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Natriumchromoglicaat 40 mg/ml, glycerol, edetaat-dinatrium, polyvinylalcohol, water voor injecteerbare preparaten

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik Lecrolyn nooit als u allergisch bent voor natriumcromoglicaat of een van de andere bestanddelen van dit geneesmiddel. Praat met uw arts voordat u Lecrolyn gebruikt als u symptomen heeft in slechts één oog, allergische reacties waarbij normaal gesproken beide ogen betrokken zijn. Andere medicijnen en Lecrolyn: Bij gelijktijdig gebruik met andere oogdruppels moet u minstens 15 minuten tussen het gebruik van de verschillende oogdruppels in laten lopen. Zwangerschap en borstvoeding: Er zijn geen nadelige effecten op de foetus aangetoond. Lecrolyn kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Rijden met voertuigen en machines: Net als andere oogdruppels kan Lecrolyn op korte termijn wazig zicht veroorzaken. Als dit met u gebeurt, rijd dan niet met voertuigen of machines totdat uw zicht volledig is hersteld. Contactlenzen: Lecrolyn bevat geen conserveringsmiddelen. Daarom kan het gebruikt worden met contactlenzen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Lecrolyn
Aflevervorm Druppels
Type product Geneesmiddel
Ogen Behandelende oogpreparaten
Type oogproducten Anti-allergie
Generisch middel? not available
Steriel? available
Zonder parabenen? available
Zonder benzalkoniumchloride? available
Zonder EDTA? available

Lecrolyn 40mg/ml is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor u. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg dan uw huisarts.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek