02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
14-03-2017 | Algemeen welzijn

De grote lenteschoonmaak

Geschreven door Valerie Lenteschoonmaak detox dettol

De lente komt eraan, en dat betekent vaak een grote schoonmaakactie! Maar zit jij met de handen in je haren en heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb jij nood aan enkele tips om je douchekop te ontkalken? Dan zijn wij er met enkele handige tips en weetjes.

Met deze tips vliegt de schoonmaak zo voorbij:

  • Maak er een lente-work-out van! Zet je muziek goed luid, haal je beste danspasjes nog maar eens boven en doe al huppelend je lenteschoonmaak. Je zult zien dat dat uurtje per dag voorbij vliegt! En je work-out? Die zit er ook meteen op.
  • Haal al maar een fris bloemetje in huis!
  • Samen en niet alleen. Zet heel je gezin aan het werk door het te koppelen aan een leuke beloning.

 

Maar waar moet ik nu beginnen?

Het meest praktische is om een planning op te maken en kamer per kamer aan te pakken. Werken van boven naar beneden is altijd handig. Maar dag 1 kan je toch maar best even alle rommel overheen heel het huis verzamelen en gooi weg wat je niet meer gebruikt. En vanaf dag twee ga je kamer per kamer te werk. Zo kan je je week bijvoorbeeld indelen per kamer. Zo heb je een badkamerdag, een slaapkamerdag, een keukendag enz. Want geloof me, anders weet je helemaal niet meer waar je hoofd staat.

 

Ready, set, schoonmaak!

De keuken

Bij je keuken controleer je best eens je voorraadkasten om te kijken welke producten eventueel al vervallen zijn of al voor een hele tijd geopend zijn. Dit geldt trouwens ook voor je ijskast. Het is ook aangeraden om je ijskast en diepvries eens volledig leeg te maken (de diepvries ontdooien) en volledig uit te wassen. Want hygiëne primeert uiteraard.
Vergeet ook zeker niet om eens goed je vaatwasser te wassen. Dit kan je doen door de vaatwasser eens goed heet op te zetten zonder dat er vaat in zit. En terwijl de vaatwasser opstaat kan je ineens je koffiemachine nog eens goed ontkalken.

 

Op grootmoeders wijze: azijn tegen kalkaanslag en citroen voor een ontvettend effect

 

De badkamer

Haal hier zeker je apotheekkastje eens leeg, gegarandeerd dat je hier heel wat vervallen medicatie tegenkomt. PS, gooi deze vervallen medicamenten niet zomaar weg, hier bestaan verzameldiensten voor. En die restjes nagellak van vorige zomer, die kan je ook maar beter weg doen, want deze zullen niet meer uitstrijken zoals het hoort.

Op grootmoeders wijze, azijn voor de douchekop! Wist je dat azijn een ideaal middeltje is om kalkaanslag te verwijderen? Vul een emmer of kom met water en azijn en laat de douchekop hier enkele uurtjes in liggen. Haal de douchekop er vervolgens uit, afspoelen met warm water en klaar. Ook citroensap kan je een nachtje laten intrekken op je douchekop, de volgende ochtend afwrijven en je hebt weer een nette douchekop.

 

De slaapkamers

Stop je winterkleding stilletjes aan maar weg, eventueel eerst nog even uitwassen vooraleer ze definitief verdwijnen tot volgende winter. En je zomerkledij? Haal die alvast maar weer boven, deze kan je best ook eerst even laten luchten alvorens je ze vooraan in je kast hangt. Je draait best ook eens je matras om en maak hiervan ineens de gelegenheid om goed onder je bed het stof te verwijderen.

 

De woonkamer

Haal al je gordijnen maar naar beneden en stop ze maar in het wasmachine. Net hetzelfde met de kussenslopen van je kussens in de living. Neem hier zeker al maar je ‘stof’toverstaf in de aanslag, want gegarandeerd dat je ongewenste spinnenwebben en stofjes gaat tegen komen in verscholen hoekjes.

De truc met citroen in je microgolfoven. Vul een kommetje met warm water, leg er citroenschijfjes in en laat het kommetje 5 minuutjes volle kracht draaien. De citroen zal een ontvettend effect hebben op je microgolfoven waardoor je aangekoekte resten gemakkelijker kan verwijderen. Zo kan je ook citroensap bij je vaatwasser toevoegen om je glazen of borden eens goed te ontvetten. Ook leuk om te weten is dat citroen handig is om je snijplank weer proper te krijgen. Verspreid wat citroensap overheen de snijplank, laat een 20-tal minuutjes intrekken en klaar. Citroensap heeft dus een ontvettend en ontkalkend effect, maar werkt ook heel erg verfrissend, bijvoorbeeld bij je witte was.

Alles opgeruimd en overal het stof verwijderd? Super, want pas dan kan je beginnen met nat! En dit doe je tijdens een goede lenteschoonmaak het beste met Dettol, zo ben je zéker helemaal klaar en rein voor de lente. Hierbij kan het ook al eens deugt doen wanneer je overal eens even de ramen goed openzet. Niets zo heerlijk als een proper huis en frisse lucht.

 

Een lenteschoonmaak voor jezelf

PS, je kan jezelf ook een lenteschoonmaak geven door het volgen van een detoxkuur. Zo kan je je lichaam eens goed zuiveren en ontgiften. Dit zorgt voor een goede darmtransit en goede spijsvertering, maar het ondersteunt ook je lever en nierwerking. Niets als voordelen dus!
Zo kan je een detoxkuur ook gebruiken voor je gezicht. Een detox masker of crème werkt ontgiftend op de huid en zorgt voor een bescherming van de huid tegen invloeden van buitenaf.

Zo, ik ben alvast helemaal klaar om de lente met open armen te ontvangen. Welkom lente!

 

Groetjes

Valerie

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels