04-10-2018 | Algemeen welzijn

Magnesium gecombineerd met passiflora in de strijd tegen stress

Geschreven door Anne-Lise homeopathie stress passiebloem

Stress is alomtegenwoordig in onze samenleving. Bovendien is de vakantie al ver weg en hebben we ons dagelijkse ritme teruggevonden met het werk, schema's, beperkingen, pendelen, verplichtingen, etc. Je wilt niet terugvallen op medicatie tegen stress, maar je hebt toch een beetje hulp nodig? Ontdek de natuurlijke voordelen van passiebloem in combinatie met magnesium.

Magnesium en passiflora om tegen stress te strijden

We lijden allemaal onder de stress van het dagelijks leven en we kennen dan ook de schadelijke gevolgen voor het lichaam (spijsvertering, hart, fysiek, pijn en spanning, vermoeidheid, ademhalingsmoeilijkheden, enz.). Daarom is er zoveel onderzoek gaande om stresssymptomen op korte en lange termijn te voorkomen en verlichten. Deze studies hebben ook getoond dat het interessant is om passiebloem met magnesium te combineren om psychische symptomen bij neuropsychiatrische pathologieën te verlichten.
Magnesium en stress
Van magnesium is bekend dat het stress aanpast, wat niet verrassend is aangezien het betrokken is bij veel cellulaire processen. Het werkt in feite samen met meer dan 325 enzymen, waarvan een groot deel zich op het niveau van het centrale zenuwstelsel bevindt. Bovendien beschermt het onze cellen tegen de schadelijke effecten van stress, omdat stress een afname van magnesium veroorzaakt, wat schadelijk is voor de geestelijke gezondheid. Meer nog is dat bewezen is dat stress en magnesiumtekort in een vicieuze cirkel werken en elkaar daardoor alleen maar verergeren. Magnesiumsupplementen kunnen stress, angst, slaapstoornissen en depressie verminderen.

Bekijk ook onze voedingssupplementen met magnesium

Magnesiumtekort

Bovendien leidt een magnesiumtekort tot een dominoreactie waaronder oxidatieve stress (het schadelijke effect van stress op de lichaamscellen), hypertriglycemie, ontstekingsreacties en het afsterven van cellen in het lichaam valt. Stress speelt een rol bij cardiovasculaire aandoening, die tot de dood kunnen leiden. Bovendien kan een tekort aan magnesium inwerken op de insulineresistentie en daarmee op het metabool syndroom, evenals op slaapstoornissen, angst en depressie. Er bestaat inderdaad een connectie tussen een laag magnesiumgehalte en een laag melatoninegehalte, het hormoon dat helpt de slaap te reguleren. Ten slotte heeft het een vergelijkbare werking als sommige antidepressiva en benzodiazepinen tegen stress en gerelateerde aandoeningen en zou het de productie van cortisol, het stresshormoon, reguleren.magnesium stress

Magnesium gecombineerd met passiflora in de strijd tegen stress

Passiebloem, Passiflora incarnata is de Latijnse naam, is sinds het begin der tijden gebruikt vanwege zijn anxiolytische en kalmerende eigenschappen. Passiebloem wordt daarom gebruikt in gevallen van slaapstoornissen bij kinderen en zelfs in gevallen van epilepsie bij volwassenen. Het is momenteel erg populair, gezien het groeiende succes van natuurlijke remedies.

Hoe werkt passiebloem?

Passiebloem heeft een samenstelling die lijkt op die van benzodiazepines, dus de werking is ook vergelijkbaar. Het zou daarom de activiteit van de neurotransmitter GABA in de hersenen bevorderen, wat een ontspannend en anxiolytisch effect heeft, hoewel het exacte deel van de plant dat verantwoordelijk is voor dit effect nog niet is vastgesteld. Klinische studies hebben echter de effectiviteit van passiebloem aangetoond in de strijd tegen stress en angst.

Hoe passiebloem innemen?

Er zijn tabletten op basis van passiebloem, dus het is verkrijgbaar in sommige voedingssupplementen, maar ook in druppels, homeopathische korrels of in de vorm van thee, kruidenthee of infusie. Er zijn dus veel voedingssupplementen die magnesium combineren met passiebloem, zoals Promagnor Relaxation, bijvoorbeeld.

De voordelen van de combinatie van magnesium en passiebloem

Je hebt het dus goed begrepen, magnesium en passiflora zullen gecombineerd doeltreffender zijn om te strijden tegen stress dankzij hun synergie. In feite werken ze allebei in op de neurotransmitters die betrokken zijn bij stress, angst, slaapstoornissen en depressie en ze optimaliseren elkaars actie. Bovendien zijn ze vrij betrouwbaar omdat ze zeer weinig bijwerkingen veroorzaken. Zowel passiflora als magnesium zijn veilig. Ze zijn daarom het alternatief bij uitstek voor medicatie in geval van stress of depressie.
 

Wij horen graag je mening, deel ze hier met ons
Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek