02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
31-01-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Maquilleren van A tot Z met Cent Pur Cent

De perfecte make-up, hoe begin ik hier aan? Een vraag die vele vrouwen onder zich wel eens stellen. Want geef toe, het is toch echt niet gemakkelijk hé dames? 
En net daarom hebben wij onze workshop met Cent Pur Cent eventjes voor jullie uitgeschreven. In deze blog vind je dus absoluut alle tips & tricks om er stralend uit te zien op je avondje uit! Succes!

Cent Pur Cent is een Belgische make-uplijn die 100% minerale ingrediënten gebruikt. De oprichtster, Caroline Rigo, wilde pure, gezonde en minerale make-up om haar huid te maquilleren zonder ze te schaden. Ze heeft daarom zelf Cent Pur Cent ontwikkeld om iedere vrouw en elk type huid te kunnen maquilleren. De losse poeders voelen als een streling op de huid en zijn bovendien ook puur, natuurlijk, mineraal, hypoallergeen en cruelty free. Met puur bedoelen ze dat de samenstelling zorgt voor een dekking hoe jij ze zelf wil. De formules zorgen ook dat je poriën niet verstoppen en je huid niet uitdroogt. Door natuurlijke ingrediënten te gebruiken zijn allergische reacties zeer zeldzaam en heb je ook geen onzuiverheden meer. Alle Cent Pur Cent producten zijn diervriendelijk en worden in geen enkel geval op dieren getest. Cent Pur Cent heeft op die manier een make-up lijn die naast een hoge kwaliteit ook een optie biedt voor mensen met een reactievere huid en mensen die tegen dierentesten zijn. Het merk staat voor hip, healthy en happy en wil dat iedere vrouw zich ook zo voelt. 

Waarom zijn de Cent Pur Cent ingrediënten dan zo enorm goed voor je huid? De basisingrediënten zijn mica, ijzer, titanium en zink. Mica-mineralen zijn mineralen die worden verkregen uit de rotsgebergtes in Peru, deze zorgen voor de dekking en de gloed die Cent Pur Cent garandeert. Ijzer werkt in de formules als een natuurlijke kleurstof terwijl titanium voornamelijk de mate van dekking en de spf factor in de producten verzorgt. Zink is een stofje dat roodheid wegneemt, antiseptisch werkt en ontstekingen van de huid vermindert. Naast deze zalige basisingrediënten bevatten de Cent Pur Cent formules nooit schadelijke stoffen als kunstmatige kleurstoffen, synthetische parfums, niet natuurlijke oliën, talk en geen chemische bestanddelen.

Cent Pur Cent heeft producten om:

 • Je huid te egaliseren, op te lichten en een gloed te geven.
 • Je ogen perfect te maquilleren.
 • Je lippen een prachtig kleurtje geven.
 • Je make-up aan te brengen.

 

Je huid egaliseren, oplichten en een gloed geven:

 • Je make-up ritueel begint met een goede basislaag. Deze kan ervoor zorgen dat je make-up perfect blijft zitten en je je teint nog stralender kan maken. De Mineral Primer van Cent Pur Cent geeft je de ideale basis om je make-up optimaal aan te kunnen brengen. De formule vult lijntjes en poriën op terwijl ze de huid ook verzacht.
 • Voor een perfecte, egale dekking is je foundation van cruciaal belang. Met de Loose Mineral Foundation kan je je huid de hele dag lang een prachtige gloed geven. De formule zorgt voor een zachte finish die toch een zeer mooie dekking geeft. Om voor iedereen het beste effect te kunnen voorzien, kan je kiezen uit 6 verschillende kleuren die passen bij jouw huidskleur.
 • Voor een zwaardere dekking heb je meer baat bij een vloeibare formule. De Pureskin Liquid Foundation egaliseert je huid nog net dat tikkeltje extra en is ideaal om onder de Loose Mineral Powder aan te brengen. 
 • De Loose Mineral Concealer van Cent Pur Cent geeft een mooie dekking die imperfecties perfect kan verstoppen. Je kan je wallen ook oplichten door de concealer onder de ogen aan te brengen. De concealer is in 1 kleur verkrijgbaar en is een multifunctioneel redmiddel voor je teint.
 • De Blush is een middeltje dat je jukbeenderen een gezonde blos geeft. De Loose Mineral Blush kan ook boven de wenkbrauwen, op de kin en de neus gebruikt worden om je huid frisser te doen ogen. De Loose Mineral Blush bestaat in 4 kleuren: rose, peche, bronze en multi.

 

Je ogen maquilleren:

 • Om je make-up helemaal op punt te krijgen kan je niet zonder oogschaduw. Je ogen zijn erg gevoelig en daarom zijn de Loose Mineral Eyeshadows van Cent Pur Cent ideaal geschikt. De oogschaduwen zijn in 16 matte en glanzende kleuren beschikbaar en zijn door de aangename textuur makkelijk te blenden voor de perfecte smokey eye in elke kleur.
 • Als je je ogen een prachtige blik wilt gunnen, kan je best met mascara en oogpotloden werken. De Mascara is in 1 kleur verkrijgbaar en de Eye Pencils zijn er in 3 kleuren: noir, brun en gris.

 

Je lippen een kleurtje geven:

Voor lipgloss en lipstick die je lippen een mooi kleurtje geven en toch een verzorgend effect hebben kan je kiezen tussen de Lipgloss en de Mineral Lipstick in verschillende kleuren. De Mineral Lipsticks zijn verkrijgbaar in 3 draagbare kleuren. De Lipgloss is verkrijgbaar in 1 kleur die je lippen een onweerstaanbare, glanzende finish geeft. Om je lippen meer verfijning te geven kan je ook de Lip Pencils in 7 kleuren gebruiken.

 

Je make-up aanbrengen:

Veel mensen brengen hun make-up aan met hun handen en hun vingers. Het is echter belangrijk om de juiste borstels te gebruiken wanneer je je maquilleert. Je make-up kan veel egaler en gelijkmatiger worden aangebracht en tegelijk heb je ook een betere controle over waar je het precies wilt aanbrengen. Omdat Cent Pur Cent wil zorgen dat iedereen er volmaakt uitziet, zijn er borstels om elk product juist aan te brengen. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels