02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

13-04-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Hoe kies je de beste matterende dagcrème voor een vette huid?

Geschreven door Niels huidverzorging vette huid dagcreme

In de hoofdhuid en je gelaat zitten veel meer talgklieren dan de rest van je lichaam. Daarom hebben sommige mensen last van een vette huid. Dat is niet zo aangenaam en het verhoogt ook de kans op verstopping van de poriën, wat kan leiden tot puistjes. Gelukkig bestaan daar gespecialiseerde dagcrèmes voor. Lees hier alles over hoe je de geschikte dagcrème kunt vinden als je een vette huid hebt.

Er bestaan verschillende huidtypes: vet, droog en combinatiehuid. Als je huid vet aanvoelt, kan je dit oplossen met een goede dagcrème. Je denkt misschien: ‘Hoe kan een hydraterende crème helpen tegen een vette huid?’, maar je huid uitdrogen kan het probleem juist erger maken. Een droge huid gaat immers meer olie produceren om de droogte tegen te werken. Het is dus belangrijk dat je je huid terug in balans brengt met een matterende dagcrème.


Wanneer wordt je huid vettig?


Je huid kan dus vet worden als deze is uitgedroogd. Daarnaast zijn er nog een aantal andere mogelijke oorzaken van een vette huid:

  • Genetische aanleg: als één van je ouders een vette huid heeft, is de kans groot dat je dit ook hebt of krijgt.
  • Leeftijd: naarmate je ouder wordt, zal je huid minder vet worden.
  • Omgeving: warm en vochtig weer zorgen voor een vettere huid.
  • Grove poriën: door verouderen, gewichtstoename of schade aan je huid kunnen je poriën groter worden, waardoor ze ook meer olie produceren.
  • Verkeerde huidproducten: je kan vette huid krijgen door dikke, zware producten.
  • Te veel huidproducten: ook al gebruik je geschikte producten, een overload aan crème of reinigen kan het omgekeerde effect hebben.


Je kan een vette huid dus niet altijd volledig verhelpen, maar je kan met een goede skincare-routine die aangepast is aan je huidtype en het seizoen al veel bereiken.


Hoe werkt een matterende crème?


Matterende crèmes zijn veel lichter dan andere en veroorzaken geen puistjes. Ze beheersen de overtollige olieproductie door te hydrateren.  Tegelijkertijd absorberen ze olie en verminderen ze de glans. Je kan dit ook bereiken met talkpoeder, maar een matterende crème is een praktischere keuze omdat je deze niet zo vaak opnieuw moet aanbrengen.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een matterende crème?


Huidproducten hebben veel labels en claims op hun verpakking. Zo zie je als snel niet meer de bomen door het bos. Als je een vette huid wil verminderen, zijn er drie dingen waar je op moet letten:

  1. Vermindert glans/matterend :Zoek naar producten met een actief ingrediënt dat glans tegengaat.
  2. Hydraterend: De crème moet ook voldoende hydrateren om je huid in balans te houden.
  3. Verkleint poriën :Grote poriën hebben meer kans om verstopt te raken. Sommige producten verkleinen je poriën en zorgen voor een gladde, fijnere textuur.

Onze huid is een complex orgaan dat makkelijk uit balans raakt door allerlei omgevingsfactoren. Vooral het gelaat is gevoelig omdat dit het meest wordt blootgesteld aan de buitenwereld. Zoek dus de geschikte verzorgingsproducten om er jeugdig uit te blijven zien en op lange termijn ook schade te beperken.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels