02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Mediven Thrombexin 18 Dijkous L 2 stuks

2 stuks
41,99 49,18
Op voorraad
41,99
-15% **
prijs apotheek: 49,18* Je bespaart: -7,19
Medische kous met druk van 18mmHg ter hoogte van de enkel speciaal voor bedlegerige mensen, ter preventie oedeem en hematonen, bij immobiele patiënten in het kader van pre-, intra- en postoperatief gebruik.
Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Deze kousen zijn gemaakt voor 10 draagbeurten omdat het voor patiënten is die immobiel in bed liggen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mediven
Type product Hulpmiddel, toebehoren
Soort Dijkous
Type kous Anti-emboliekousen
Doelgroep Man, Vrouw
Klasse Klasse 1 (18/22mm Hg)

Meest gestelde vragen

over Mediven Thrombexin 18 Dijkous L

Ccl staat voor de compressieklasse van de steunkousen. Hoe hoger het ccl-getal, hoe meer druk of compressie de steunkousen uitoefenen. 

Er bestaan verschillende drukklassen van compressiekousen. Hoe hoger de klasse, hoe groter de druk die de compressiekousen uitoefenen. Compressiekousen van klasse 1 (ccl1) worden bijvoorbeeld gebruikt ter preventie van spataders of bij last van vermoeide benen. Compressiekousen van klasse 4 (ccl4) daarentegen worden gebruikt bij ernstige aandoeningen van de aders. 

De keuze van compressiekousen is niet alleen afhankelijk van de klachten die je hebt. Ook je fysieke toestand zoals je mobiliteit, lichaamskracht en andere aandoeningen worden bekeken om de juiste keuze te maken. Voor de juiste keuze van compressiekousen ga je dus best naar de huisarts.


Deze anti-embolie kousen gaan 10 wasbeurten mee. Daarna kan je deze best vervangen door een nieuw paar omdat de druk van de kousen dan niet meer optimaal is.

Wij hebben dit type kousen niet standaard in ons assortiment maar ze kunnen wel besteld worden. Indien je deze graag wenst te bestellen mag je een mail sturen naar service@viata.be

Wij hebben dit type kousen niet standaard in ons assortiment maar ze kunnen wel besteld worden. Indien je deze graag wenst te bestellen mag je een mail sturen naar service@viata.be

Deze kunnen gewassen worden in de wasmachine op maximum 40°. De kousen mogen niet in de droogkast dus je laat deze best drogen op een handdoek.

Het been wordt best opgemeten 's morgens voor je opstaat en de opmeting gebeurt ook best door iemand anders om volledig correct te zijn.

Als je de steunkousen elke dag draagt, kan je deze best om de twee dagen wassen. 

De Thrombexin kousen worden gebruikt na een operatie tijdens de periode dat de je bedlegerig bent. Van zodra je weer mobiel bent en terug kan stappen, stop je best met het gebruik van deze type kousen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Mediven Thrombexin 18 Dijkous L

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek