02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

11-10-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De impact van menopauze op de huid

Geschreven door O. Menopauze vrouwen

Een vrouw zit een derde van haar leven in de overgang. Elk jaar maken  25 miljoen vrouwen de overgang door en in 2025 zullen er wereldwijd 1.2  miljard vrouwen zijn die al uit de overgang zijn*. Het is een natuurlijk proces dat gemiddeld begint op 51-jarige leeftijd**.

Laten we praten over de overgang? 


Een vrouw zit een derde van haar leven in de overgang. Elk jaar maken  25 miljoen vrouwen de overgang door en in 2025 zullen er wereldwijd 1.2  miljard vrouwen zijn die al uit de overgang zijn*. Het is een natuurlijk proces dat gemiddeld begint op 51-jarige leeftijd**. 

Is het nog steeds een taboe? De samenleving is aan het veranderen en  mindsets en levensstijlen verschuiven. Het is tijd om de overgang normaal  te maken! Net zoals de puberteit is de overgang een periode van hormonale  veranderingen. Het markeert een nieuwe fase in het leven van een vrouw,  waarin een nieuwe waarneming van haar lichaam en vrouwelijkheid begint.  Het is het begin van een nieuw leven, op een leeftijd waarop vrouwen nog  steeds barsten van energie. 

 

De overgang vindt geleidelijk en in 2 fases plaats: 

 

Tijdens de overgang beginnen de eerste hormonale veranderingen.  Dit wordt gekenmerkt door een onregelmatige menstruatiecyclus en  kan zowel fysieke (opvliegers, verouderde huid, veranderingen in  haargroei, gewichtstoename etc.) als psychologische impact hebben  (stemmingswisselingen, slapeloosheid, etc). 

Daarna komt de periode na de overgang, deze begint wanneer de  menstruatiecyclus gestopt is voor langer dan één jaar. Sommige symptomen  verminderen of verdwijnen langzaam (opvliegers, stemmingswisselingen...)  terwijl andere symptomen versterkt worden (tekenen van huidveroudering,  osteoporose...). 

Al meer dan 20 jaar helpt Vichy vrouwen gedurende deze belangrijke fase in  hun leven. 

Vandaag bevestigt Vichy haar steun voor vrouwen opnieuw: - Door het aanbieden van NEOVADIOL, een nieuw deskundig assortiment  van huidverzorgingsproducten speciaal voor elke fase van de overgang. - Door het verbreden van de toegang tot informatie over de overgang  met advies van gezondheidsprofessionals (dermatologen, gynaecologen,  voedingsdeskundigen en psychologen). 

 

Vichy, pionier in onderzoek naar de effecten van hormonen op de huid

 

Sinds 1931 staat Vichy al aan het voorfront van wetenschappelijk  huidonderzoek. Als een pionier in Exposoom wetenschappen,  bestudeert Vichy de veranderende behoeftes van de huid in elke fase  van het leven. 

De laatste 20 jaar is Vichy zelfs nog verder gegaan door de impact  van hormonale factoren op de huid te bestuderen, om effectievere  dermocosmetische oplossingen te ontwikkelen. 
Het Exposoom omvat omgevingsfactoren (UV-Straling, vervuiling,  etc.), levensstijlfactoren (roken, stress, etc.) en hormonale factoren. 


Hormonen en huid


Het is bekend dat hormonen een cruciale rol spelen in de balans en  gezondheid van de huid gedurende het hele leven. Alhoewel de impact  van de puberteit en zwangerschap op de huid bekend zijn (hormonale  acné, melasma, haargroei), wordt de impact van de overgang zelden  besproken.  

Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft Vichy expertise ontwikkeld op  de zichtbare impact van hormonale veranderingen op de huid tijdens  de overgang, met meer dan 20 onderzoeken op meer dan 1200  vrouwen in de overgang.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels