02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar

Mepilex absorberend schuimverband 10x10cm 5 stuks

4 reviews
5 stuks
22,42 25,77
Op voorraad
22,42
-13% **
prijs apotheek: 25,77* Je bespaart: -3,35
Steriel absorberend schuimverband voor vochtige wonden met weinig tot veel wondvocht. Door de Safetac-silicone contactlaag die niet in de wonde kleeft, kan het Mepilex schuimverband vlot verwijderd worden, zonder de huid te beschadigen. Dit zorgt voor minder pijn bij het verzorgen van de wonde, en laat toe de wonde te inspecteren om daarna het Mepilex schuimverband terug te plaatsen. Het kan geknipt worden in verschillende vormen, afhankelijk van waar het gebruikt moet worden (tevens moeilijk te verzorgen plaatsen). Mepilex schuimverband is zeer gebruiksvriendelijk, geeft weinig kans op allergische reactie, en kan meerdere dagen ter plaatse blijven. Mepilex schuimverband wordt aangeraden voor acute en chronische vochtige wonden, vb beenulcera, diabetesvoet, wonden door bestraling, schaafwonden, vochtige brandwonden,... .
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Toepassing

Het schuimkussen Mepilex neemt wondvocht op en beperkt de kans op verweking van de wondranden tot een minimum. Doorlekken aan de bovenzijde wordt voorkomen doordat deze laag voorzien is van een filmlaag die ondoordringbaar is voor bacteriën en vloeistoffen. Deze laag creëert een vochtig wondmilieu, hetgeen bevorderlijk is voor de wondgenezing. Mepilex kan meerdere dagen ter plaatse blijven. Door de hydrofobe siliconenlaag kleeft Mepilex niet aan de wonde, maar enkel op de gezonde droge huid. Dit verzekert pijnloze verbandwisselingen en een ononderbroken genezingsproces.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Reinig de wonde volgens de daarvoor geldende procedure. Zorg daarbij dat het gebied rondom de wonde droog is. Verwijder het beschermpapier en breng de klevende zijde op de wonde aan, overlap minimaal 2 cm op de gezonde huid.  Zonodig op maat knippen.  Indien nodig fixeren met een zwachtel of een ander fixatieverband.  Het verband kan meerdere dagen op de wonde blijven afhankelijk van de conditie van de wonde en van de omliggende huid. 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepilex
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Keyword Anti-irritatie, Beschermend, Bestraling, Diabetes, Pijnstillend, Schaafwonden, Schuim
Soort verband Schuimkompres
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepilex absorberend schuimverband 10x10cm

volledig aantal sterren, precies zoals beschreven = absorbeert, lekt niet (als het niet te lang op de wond blijft zitten ! ), gemakkelijk te hanteren

Ros

Gebruikt bij 2e graad brandwonden. Helaas bij afhalen van de pleister kwam ook de net gevormde dunne huid mee los. Deze pleister is wel makkelijker verwijderbaar. En geen last van wond toen de pleister er nog op dat. Maar helaas over moeten gaan naar zalf gazen en andere pleisters.

Maartjekaartje

na 12 dagen bij na genezen bij mijn apotheek 55 euro en bij jullie maar 16,95

rob

Wij hebben slechte ervaringen zo wie zo met Pleisters. Deze echter werden iedere 2 dagen door arts vervangen. Wond verergerde en begon te ontsteken. Het werd steeds erger. We hebben de wond open gelaten en was met 4 dagen dicht. Kijk goed naar de wondontwikkeling!!

LINDA
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek