02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Momenteel niet bereikbaar

Mepilex Transfer 15cmx20cm 5 stuks

4 reviews
5 stuks
76,98
Op voorraad
76,98
Mepilex Transfer behoudt een vochtig wondmilieu. Het wondvocht kan enkel verticaal passeren en komt zo in een secundair absorberend verband terecht. Hierdoor wordt het risico op verweking geminimaliseerd.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Transfer is een uiterst dun schuimverband dat voorzien is van een zachte siliconen contactlaag (Safetac ® Technologie). De contactlaag is open van structuur en laat overtollig wondvocht gemakkelijk door. De licht-fixerende eigenschappen van de siliconen zorgen ervoor dat het verband direct contact maakt met de wond en de omliggende huid, zelfs op oneffen delen. De siliconen sluiten zo goed aan dat overtollig wondvocht alleen verticaal kan passeren. De schuimlaag in Mepilex Transfer neemt het wondvocht vervolgens actief op en transporteert het naar een secundair absorberend verband. Siliconen lagen hebben bovendien de eigenschap dat ze niet verkleven aan de wond. Dit betekent dat bij verwijdering van het verband er geen trauma toegebracht wordt aan de wond en het wondgebied en dat verbandwisselingen nagenoeg pijnloos zijn. 

Toepassing 
Verwijder het schutblad. Breng Mepilex Transfer met de klevende zijde (de siliconen laag) op het wondgebied aan. Zorg daarbij dat het gebied rondom de wond droog is. Zorg voor een overlap van minimaal 5 cm op de intacte huid. Indien nodig kan het verband op maat geknipt worden. Breng (bij vochtafgevende wonden) een absorberend verband op Mepilex Transfer aan en fixeer dit vervolgens met een zwachtel of een ander fixatieverband (bijv. Mefilm ® of Mefix ®).

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Mepilex Transfer is geïndiceerd voor vochtafgevende wonden en voor wonden op moeilijke plaatsen. Bij vochtafgevende wonden dient een absorberend verband op Mepilex Transfer aangebracht worden. Het wondverband kan tevens toegepast worden als beschermende laag op licht vochtafgevende wonden en op kwetsbare huid. De afmetingen van Mepilex Transfer maken het mogelijk grote wonden en grote delen van de huid te bedekken.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepilex
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Kompressen
Keyword Absorberen, Beschermend, Ontstoken wonden, Schuim
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available
Steriel? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepilex Transfer 15cmx20cm

Ik vind de verbanden van Mepilex heel fijn omdat ze niet kleven aan de wond. Ik heb ze gebruikt na bestraling en nu met kleine stukjes i.v.m. een teennagelextractie.

Joke

Mijn vader heeft huidkanker op zijn hoofd en de genezingen zijn pijnlijk, maar met dit product voelt hij minder pijn, omdat hij minder vaak het verband hoeft te vervangen.

Yolanda

Mepilex is redelijk duur maar ook erg goed. Blijft een week goed zitten op de wonde.

Manfred D.

Mepilex is duur. Gelukkig werd er korting gegeven toen ik het aankocht. Omdat maag- en darmzuur uit de open buikwonde bij mijn echtgenoot de huid verbrandde, hebben we dankzij de Mepilex transfer een goed resultaat. De huid is terug normaal, ook dankzij de goede zorg van de verpleegsters van het WG kruis.

Christine
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek